Haberler

Tiflis-kars Demiryolu Projesi İhalesi

Bakü-tiflis-kars Demiryolu Projesi'nin Türkiye Sınırları İçindeki 76 Kilometrelik Bölümünün Yapım İhalesinde Teklifler Alındı.

Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Projesi'nin Türkiye sınırları içindeki 76 kilometrelik bölümünün yapım ihalesinde teklifler alındı.

14 firmanın teklifte bulunduğu ihalede en düşük fiyatı Özgün Yapı-Çelikler Ortak Girişimi verdi. Ulaştırma Bakanlığı'na bağlı Demiryolları, Limanlar ve Hava Meydanları İnşaatı Genel Müdürlüğü (DLH), projenin ihalesini bugün gerçekleştirdi. Mustafa Özcan A.Ş-Salce SPA İş Ortaklığının ''teşekkür mektubu'' sunarak katılmadığı ihaleye, İlci inşaat, NTF-Göçay İş Ortaklığı, Yüksel İnşaat, AA Grup İnşaat-Öztaş İnşaat İş Ortaklığı, Özkar İnşaat, Astaldi-Alsim Alarko Ortak Girişimi, Açılım İnşaat, OHL-Guınovart

Konsorsiyumu, Limak-Kolin İş Ortaklığı, Nurol-Tekfen İş Ortaklığı, Cengiz İnşaat-Makyol İş Ortaklığı, Turan Hazinedaroğlu İnşaat-Azer İnşaat Konsorsiyumu, Özgün Yapı-Çelikler Ortak Girişimi ve Bozoğlu İnşaat-Kuzu İnşaat Ortak Girişimi teklif verdi. İhalede en düşük teklifi Özgün Yapı-Çelikler Ortak Girişimi: 289 milyon 838 bin 998 YTL ile sunarken, en yüksek teklif ise 693 milyon 384 bin 103 YTL ile Nurol-Tekfen İş Ortaklığından geldi. Diğer firmaların teklifleri ise şöyle:

"İlci İnşaat: 294 milyon 547 bin 367 YTL,

NTF-Göçay İş Ortaklığı: 348 milyon 790 bin 721 YTL,

Yüksel İnşaat: 448 milyon 505 bin 534 YTL,

AA Grup İnşaat-Öztaş İnşaat İş Ortaklığı: 398 milyon 794 bin 96 YTL,

Özkar İnşaat: 328 milyon 46 bin 355 YTL,

Astaldi-Alsim Alarko Ortak Girişimi: 404 milyon 875 bin 473 YTL,

Açılım İnşaat: 378 milyon 397 bin 577 YTL,

OHL-Guınovart Konsorsiyumu: 517 milyon 501 bin 930 YTL,

Limak-Kolin İş Ortaklığı: 329 milyon 873 bin 342 YTL,

Cengiz İnşaat-Makyol İş Ortaklığı: 396 milyon 35 bin 97,

Turan Hazinedaroğlu İnşaat-Azer İnşaat Konsorsiyumu: 407 milyon 894 bin 856 YTL,

Bozoğlu İnşaat-Kuzu İnşaat Ortak Girişimi: 329 milyon 610 bin 610 YTL".

"HATTIN YAPIMI İÇİN BÜTÇEDEN 380 MİLYON YTL ÖDENEK AYRILDI"

Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu hattının Türkiye içerisinde kalan kısmının yapımı için yatırım programında 380 milyon YTL ödenek ayrıldı. İhale Komisyonu, teklifleri değerlendirerek, en uygun teklif sahibi firmayla sözleşme imzalayacak. Değerlendirmelerin 1.5-2 ay sürebileceği, bunun ardından firmaya yer gösterme işleminin yapılacağı belirtildi. Tarihi İpek Yolu'nu ''Demir İpek Yolu''na dönüştürecek Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Projesi 3 etaptan oluşuyor. Türkiye, hattın 76 kilometrelik bölümünün yapımını

gerçekleştirecek. Bu bölüm çift altyapıya uygun tek üst yapı şeklinde yapılacak. Türkiye sınırından Ahılkelek'e kadar olan 29 kilometrelik hattın yapımını ise Gürcistan gerçekleştirecek, ayrıca Ahılkelek'ten Tiflis yakınlarına uzanan mevcut hattın rehabilitasyonunu tamamlayacak. Gürcistan kesimindeki işlerin önümüzdeki günlerde ihaleye çıkarılması öngörülüyor.

(SC-MAY-ÖK-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title