Haberler

Ticari Bilgi ve İstihbarat Merkezi'nde Hedef Haziran 2016

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) koordinatörlüğünde, Adana Ticaret Odası ile Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası ortaklığında yürütülen ve Türkiye’de bir ilk olacak Ticari Bilgi ve İstihbarat Merkezi’nin Haziran 2016’da uygulamaya başlaması hedefleniyor.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) koordinatörlüğünde, Adana Ticaret Odası ile Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası ortaklığında yürütülen ve Türkiye'de bir ilk olacak Ticari Bilgi ve İstihbarat Merkezi'nin Haziran 2016'da uygulamaya başlaması hedefleniyor.

Türkiye'de ilk kez Çukurova Bölgesi'nde uygulanacak olan TR 62 (Adana, Mersin) Bölgesi'nde yer alan firmaların rekabet edebilirliği için Ticari Bilgi ve İstihbarat Merkezi Kurulumu Projesi tüm hızıyla sürüyor. Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) 2015 Yılı Üretim ve Çevre Altyapısının İyileştirilmesi Mali Destek Programı Kapsamı'nda Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) koordinatörlüğünde, Adana Ticaret Odası ile Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası ortaklığında yürütülen projenin Haziran ayında uygulamaya başlaması hedefleniyor. Proje ile Adana ve Mersinli firmalar rekabet güçlerini artırma fırsatı yakalayabilecek. Ticaret ve Sanayi Odaları kanalıyla dünya, kıta ve ülke bazında fiili potansiyel müşterilerinin ve tüm rakiplerinin cirolarından, banka hareketlerine, firma sahibinin cep telefonundan üretim ve patent detaylarına kadar her türlü bilgiye ulaşabilecek.

Proje kapsamında, bugüne kadar çalışmaları yürütecek personele verilen eğitimlerin ardından Mersin, Adana, Tarsus'un oda ve borsa başkanları ile yönetim kurulu üyeleri de bir araya gelerek ticari istihbarat eğitimi aldı. Üyelere hizmet verilmesi sırasında ortak bir dil kullanmak ve aynı kalitede hizmet verebilmek amacıyla gerçekleştirilen eğitimi, Dış Ticaret Danışmanı Yaman Koç verdi. Eğitime MTSO, Adana Ticaret Odası ile Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu başkan ve yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra Mersin Deniz Ticaret Odası ile Mersin Ticaret Borsası yetkilileri de katıldı.

Eğitimde artık dünya pazarlarının daralmaya başladığını anlatan Yaman Koç, "Bizler başarılı olabilmek için her pazarı sonuna kadar kullanabiliyor olmalıyız" dedi.

Odaların kendi bölgelerindeki firmaları odak pazarlara götürmesi gerektiğini kaydeden Koç, yönlendirilen pazarlarda firmaların mutlaka satış yapabilmesi gerektiğini anlattı. Üyelere hizmet verirken 225 milyon veriyi kapsayan bir veri tabanı kullanacaklarını bildiren Koç, bu veri tabanında dünyadaki tüm firmalara erişim bulunduğunu, bazı ülkelerde çok bazılarında az veri bulunduğunu ancak bazı ufak tefek eksiklerin de başka veri tabanlarından tamamlanabileceğini söyledi.

"BİLGİ DÜŞÜNDÜRÜR, İSTİHBARAT HAREKETLENDİRİR"

Üyelere aylık olarak sektörel gelişmeler ve hareketler hakkında bilgilendirme yapılması gerektiğini dile getiren Koç, "Üyeleri heyecanlandırmayacak bilgileri vermeyeceğiz. Çünkü bilgi kirliliğine ihtiyaç yok. Bilgi kişiyi düşündürür, istihbarat ise hareketlendirir. Üyelerimize 'Bu pazar önemliymiş, orayı kaçırmamalıyım' dedirtecek bilgi sunacağız" diye konuştu.

Haziran ayı sonrasında düzenli olarak sektörel raporlamalara başlanacağını ifade eden Koç, "Amacımız üyelere global rekabette kullanabilecekleri, basit ve kolay kullanabilir bilgi vermek, operasyonel bilgi vermek, bilgiye boğup kafa karıştırmamak" şeklinde konuştu.

Dünyada teknik bilgi sağlayacak veri tabanlarına ulaşımın mümkün olduğunu da vurgulayan Koç, tüm patentlerin içeriğinin çizimleriyle birlikte veri tabanlarında yer aldığını, firmalar isterlerse üretmek istedikleri ürünlerin geçmişte alınan patentlerini inceleyip onları geliştirebileceğini söyledi. Koç, önemli olanın firmanın ne talep etmek istediğini doğru saptaması olduğunu sözlerine ekledi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çukurova Türkiye Tarsus Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title