Haberler

Ticari Araçlar ve Ekipmanları Fuarı Iaa, Hannover'de Açıldı

İki yılda bir düzenlenen dünyanın en büyük Ticari Araç ve Ekipmanları fuarı IAA 2016, Almanya'nın Hannover kentinde açıldı.

İki yılda bir düzenlenen dünyanın en büyük Ticari Araç ve Ekipmanları fuarı IAA 2016, Almanya'nın Hannover kentinde açıldı.

Bu yıl 66'ıncı kez düzenlenen fuarda en son teknolojiler sergileniyor.

52 ülkeden 2 bin firmanın yer aldığı fuarda, Türkiye'yi 93 firma temsil ediyor.

Fuarda yer alan Tırsan şirketi, kendi Ar-Ge merkezinin geliştirdiği en yeni teknolojilerini 4 farklı holde sergiliyor.

Tırsan şirketi yürütme kurulu üyesi İffet Türken, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Avrupa'da, şirketlerine dahil ettikleri "Kaessbohrer" markasıyla fuara katıldıklarını belirterek, "Tırsan treyler olarak markalarımız var. Almanya'da 1998 yılından bu yana yatırımımız mevcut. Hollanda markası Talson'u da satın aldık. Şu an Avrupa'da en geniş ürün yelpazesine sahip treyler üreticisiyiz." dedi.

IAA fuarına çok güzel bir haberle başladıklarını belirten Türken, "Bir Türk firması olarak inovasyonda ödül aldık. Bu fuar dünya genelinde ticari araç inovasyonu ile meşhurdur. Firmamız bu alanda güvenlik ödülünü aldı. Çok sevinçliyiz. Yarın takdim edilecek olan ödülümüzü memleketimize götürecek olmaktan da çok mutluyuz." ifadelerini kullandı.

Konteyner taşıyıcı ve römork imal eden Seyit Usta Treyler şirketinden Seyit Arslan ise Hannover fuarına 3. kez katıldıkları belirterek, "Bu kez daha büyük beklentilerimiz var. En fazla sattığımız ürün, teleskopla açılıp kapanan konteyner taşıyıcı ve damperli konteyner taşıyıcısı. Bunları sergiliyoruz. İhracatımız Ortadoğu ülkelerine İsrail ve İtalya'ya." diye konuştu.

Kazeloğulları Limited Şirketi Genel Müdürü Mehmet Kazel de 10 yıldır fuara katıldıklarını dile getirerek, fuarda, yüzde 95'ini yurt dışına ihraç ettikleri hidrolik ekipmanlarını sergilediklerini söyledi.

Fuarda firmaları ziyaret eden Türkiye Hannover Başkonsolosluğu Ticaret Ataşesi Ruhi Deniz, bu yıl yoğun ilgi gören fuara katılan ülkeler sıralamasında Türkiye'nin 93 firma ile 4. sırada yer aldığını vurguladı.

Otomotiv parçaları sanayisindeki büyümeye paralel olarak firmalarımızın daha da güçlendiğinin görüldüğüne işaret eden Deniz, "Son yıllarda özellikle araçtan ziyade parça sanayisinde ilerleme görüyoruz. Bu da ülkemizin hem teknolojisine hem de ihracatına katkıda bulunmaktadır. Bu sektörde bu yılki ihracat artışımız yüzde 12 otomotiv, yüzde 40 yedek parça sanayisinde gerçekleşmiştir." dedi.

Yaklaşık 300 bin kişinin ziyaret etmesi beklenilen fuar 29 Eylül'e kadar açık kalacak.

Kaynak: AA / Güncel

Hannover Türkiye Almanya Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title