Haberler

Ticaret Borsası Başkanı Ünlü 2013'ü Değerlendirdi

Kayseri Ticaret Borsası (KTB) Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Ünlü, “2013 yılının 2. yarısında çıkan Gezi olayları verimliliği azalttı” dedi.

Kayseri Ticaret Borsası (KTB) Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Ünlü, "2013 yılının 2. yarısında çıkan Gezi olayları verimliliği azalttı" dedi.

KTB Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Ünlü, 2013 yılını değerlendirdi. 2013 yılının ilk 6 ayının güzel geçtiğini ama 2'inci yarısında çıkan Gezi olaylarından dolayı verimliliğin azaldığını söyledi. Ünlü, "2013 yılının ilk 6 ayı güzel geçti. 2'inci yarısında gezi hadisesi ile beraber, arkasından dershane olayı çıkarttılar. Bundan dolayı Türkiye'de bazı ekonomik sıkıntılar yaşatmaya bazı güçler meyillendi. Türkiye'nin istikrarı için yanlış bir olaydır. Bundan dolayı faizlerde artma oldu. Euro ve dolar fiyatlarında artma oldu. O günden bugüne yüzde 35 gibi dövizde bir artış var. Bazı insanlar ithalatçı için kötü oldu ihracatçı için iyi oldu diyor. Zaten ihracatçılar kullandığı malın içinde ithal malzeme kullanıyor. Enerjiyi de etkiliyor, onlarında maliyet fiyatını etkiliyor. Banka kredileri arttı, ev kredileri arttı için halkın alım gücü düşüyor. Bundan dolayı Türkiye'nin içişlerine karışıp da uğraşanlar Türkiye'ye zarar veriyor" ifadelerini kullandı.

2013 yılında et fiyatlarının belirli bir çizgide gittiğinin altını çizen Şaban Ünlü, "Ticaret Borsası olarak tarımsal ve hayvansal düşünürsek 2013 yılında et fiyatları belli bir çizgide gitti. Karkas et fiyatları 14-15-16 lira arasında değişti. Bu fiyatlar normaldir ve seyrinde devam etti. Yem fiyatlarında sadece bir saman fiyatında geçen seneye göre bir düşüklük vardı. Diğer yem fiyatları da geçen seneyle aynıydı. Hatta içerisinde yükselenler bile vardı. Buğday, arpa üreten çiftçiye göre biraz yem fiyatlarında değişiklik olsa da 2012'ye göre verim iyiydi. Verim iyiliği o fiyat aralığındaki açığı kapattı. O yönden iyiydi" diye konuştu. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Şaban Ünlü Türkiye Kayseri Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title