Haberler

Tıbbi Müdahale Yapılmadı

Feraye Tanyolaç'ın Kadıköy Şifa Hastanesi'nde Hamileliğine Son Verildi.

FERAYE TANYOLAÇ'IN KADIKÖY ŞİFA HASTANESİ'NDE HAMİLELİĞİNE SON VERİLDİ.

İkinci bebeğine hamile olan Feraye Tanyolaç'ın geçtiğimiz cumartesi acil olarak kaldırıldığı Kadıköy Şifa Hastanesi'nde hamileliğine son verildi.

Akşam üstü başlayan şiddetli kanama nedeniyle Kaya Çilingiroğlu tarafından oğlunu dünyaya getirdiği hastaneye kaldırılan Tanyolaç'ın boş gebelik yaşadığı öğrenildi... Halk arasında 'su gebeliği' ya da 'boş gebelik' olarak da adlandıran bu hamilelikte, plasentanın içinde bebek bulunmuyor. Tıp dilinde anembriyotik gebelik olarak adlandırılan bebeksiz bir gebelik yaşayan Tanyolaç'a, herhangi bir tıbbı müdahale yapılmadı. Bu tür gebeliklerin genelde kürtajla sonlandırılması gerekirken, Tanyolaç'ın şiddetli kanamalarından dolayı, bu işleme gerek duyulmadı. Vücudun kendiliğinden sonlandırdığı gebelik sonrası, bir gece doktor kontrolünde kalan Feraye Tanyolaç'ın sağlık durumunun iyi olduğu ve evinde dinlendiği öğrenildi...

Anembriyotik gebelik nedir?

Halk arasında su gebeliği olarak da adlandırılan bu durumda gebelik kesesini oluşturan zar ve plasenta oluşurken bu yapıların içinde bir bebek bulunmaz. Tanısı ultrasonda embriyo ve kalp atımları görülmesi gereken haftalarda kesenin boş olarak izlenmesi ile konur. Klinik olarak normal bir erken gebelikten hiçbir fark yoktur. Tüm belirtiler aynıdır. Kişi ultrason kontrolünde gebelik kesesinin içinde embriyonun ve kalp atımlarının olmadığı anlaşılana kadar boş gebelik olduğunu fark edemez.

Kaynak: Gecce / Magazin

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title