Haberler

Tıbbi Cihaz Üretimiyle İlgili Envanter Çalışması Başlatıldı

Samsun'da katıldığı toplantıda konuşma yapan Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkanı Prof.Dr. Özkan Ünal, "Türkiye'de hangi firma, nerede, ne üretiyor böyle bir envanterimiz yok tıbbi cihazda.

Samsun'da katıldığı toplantıda konuşma yapan Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkanı Prof.Dr. Özkan Ünal, "Türkiye'de hangi firma, nerede, ne üretiyor böyle bir envanterimiz yok tıbbi cihazda. Kurumumuzda 2-3 ay önce bu durumla ilgili bir çalışma başlattık. Önce envanteri çıkartmak durumundayız" dedi.

Samsun Valiliği koordinatörlüğünde İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 'Yerli tıbbi cihaz sektörünün bugünü ve geleceği' konulu toplantı kentteki bir otelde düzenlendi. Toplantıya Samsun Valisi İbrahim Şahin, Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanı Uzm. Dr. Zafer Çukurova, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkanı Prof.Dr. Özkan Ünal, Samsun, Çorum, Tokat, Amasya, Sinop, Ordu, Giresun, Trabzon illerinin Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterleri, il sağlık müdürleri, öğretim üyeleri ve sektör temsilcileri katıldı.

Toplantının açılış bölümünde konuşma yapan Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkanı Prof. Dr. Özkan Ünal, Türkiye'de tıbbi cihaz noktasında hangi firmanın nerede, ne ürettiğine dair bir envanter olmadığını belirterek, "Bununla ilgili düşünceler ve gayretler olmuş ama henüz daha neticeye ulaşmış bir çalışma mevcut değil. Kurumda biz bir 2-3 ay evvel bu durumla ilgili bir çalışma başlattık ve 'Türkiye'de hangi firmamız nerede hangi tıbbi cihazı üretiyoru' şu an çalışıyoruz. ve bu çalışma devam ediyor. Bu bittiğinde en azından ortaya bir fotoğraf çıkmış olacak. Envanteri bilmiyorsanız ne üreteceğinizi bilemezsiniz. Hedefi belli olmayan gemiye hiçbir rüzgar yardım edemez. Şimdi bizim tıbbi cihazda durumumuz birazcık da olsa bu. Önce envanteri çıkartmak durumundayız. Onun için tıbbi cihaz sektöründen de bu konuda katkılarını bekliyoruz. Çünkü kurumsal olarak aradığımız zaman biraz tedirgin oluyorlar. 'Denetleme mi var' diye bilgi vermekte çekinebiliyorlar. Hayır, bu bir denetleme değil. Eğer bu envanteri çıkarabilirsek resmi daha net daha doğru olarak görmüş olabileceğiz" dedi.

Prof.Dr. Özkan Ünal, Ürün Takip Sistemi çalışmasının TÜBİTAK'la beraber devam ettiğini de dile getirerek, "Bu yazılım bittiğinde nasıl ilaç takip sisteminde ilaçlar üreticiden eczaneye kadar takip ediliyorsa. Tıbbi cihazda da üreticiden bu sefer uygulanan kişiye kadar hedefleniyor. Böyle bir takip sistemi ve yazılımı çalışmaları devam ediyor. Bu yazılımlar kayıt bazında bitmek üzere. Hem kozmetikte hem de tıbbi cihazda kayıt aşamasında çalışmalar bitmek üzere. Dünyada bunun bir örneği yok" şeklinde konuştu. Toplantı sektörle ilgili katılımcıların yaptığı sunumlarla devam etti. - Samsun

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İl Sağlık Müdürlüğü Özkan Ünal Türkiye Samsun Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title