Haberler

TİB Eski Başkan Yardımcısı Teslim Oldu

Güncelleme:

Yasadışı dinleme operasyonunda gözaltı kararı çıkarılan TİB eski Başkan Yardımcısı Osman Nihat Şen teslim oldu. Zanlılardan 11'i ise tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Yasadışı dinleme iddiaları ile Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında gözaltına alınan 15 zanlı savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı. Zanlılardan 11'i ise tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi.

TİB ESKİ BAŞKAN YARDIMCISI TESLİM OLDU

Gölbaşı Savclığı'nca yürütülen yasadışı dinleme operasyonu çerçevesinde hakkında gözaltı kararı çıkarılan Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) eski Başkan Yardımcısı Osman Nihat Şen de teslim oldu.

ADLİYE ÖNÜNDE GÖZALTINA ALINDI

Şen, avukatıyla birlikte basın açıklaması yapmak için geldiği adliye önünde Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındı. Emniyet görevlilerince arabaya bindirilen Şen, ifadesi alınmak üzere Gölbaşı Adliyesinin arka kapısından adliye binasına getirildi.

TÜBİTAK ESKİ BAŞKAN YARDIMCISI DA TESLİM OLMUŞTU

Öte yandan yasadışı dinleme soruşturması kapsamında hakkında gözaltı kararı çıkarılan TÜBİTAK eski Başkan Yardımcısı Hasan Palaz da öğlen saatlerinde teslim olmuştu.

"KİM NE YAPTI BİLMİYORUM"

Palaz, adliye önünde yaptığı basın açıklamasında, TÜBİTAK'ın, kriptolu telefonların sadece tasarım ve üretimini yaptığını söyledi.

Kullanılan sertifika, protokoller ve algoritmaların NATO tarafından onaylı olduğunu belirten Palaz, "TÜBİTAK olarak bilgi sahibi de değiliz yani telefon kime tahsis edildi, ne oldu bilmiyoruz. Biz teslim ettikten sonra bu telefonlara kim ne yaptı bilmiyorum" dedi.

"TÜBİTAK'A SIZMIŞ HAİNLERİ YARGIDAKİ HAŞHAŞİLER KORUYORDU"

Geçtiğimiz günlerde TÜBİTAK'ta konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da TİB ve TÜBİTAK'a yüklenmişti. Erdoğan konuşmasında şunları söylemişti:

"Bilimsel çalışma yapsın diye alınan elemanlar, cumhurbaşkanını, şahsımı, genelkurmay başkanımızı, anayasa mahkemesini, bakanlarımızı dinlemek için sinsice çalışmalar yürüttü. Bilgileri nerede kullandıkları, kimlere servis ettikleri, sattıkları, peşkeş çektikleri şu anda soruşturuluyor. Evet bunlar soruşturulmuyordu, soruşturulamıyordu. TÜBİTAK içine sızmış bu hainler, yargıya sızmış haşhaşiler tarafından korunuyordu.

"PARALEL YAPI O ZEKAYA, BİRİKİME, BECERİYE SAHİP DEĞİL"

Daha önce de söyledim. Paralel yapı tek başına bütün bu kurguyu kuracak idare edecek zekaya, birikime, beceriye, sahip değildir. Bunları maşa olarak kullanan bir üst akıl var demiştim, hatırlayın. İşte yaygara koparıyor. Üst aklın uzantıları var. Bir yıl boyunca biz yetkimiz dahilinde bunların inlerine girdik. TÜBİTAK bunların inlerinden biri haline getirilmişti, oraya girdik. Emniyet gibi, TİB, KOSGEB, kurumlardaki kurguların bozduk."

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı Cumhuriyet Başsavcılığı Hasan Palaz Nihat Şen Güncel Güncel Haberler

500

Yorumlar (6)

trolcü başı:

1453 kartal nerde? döşemeci burda abuziddin burda leylada gelmemiş malatyalı ve mardinli yazan trollerinde mesaisi bitti . . size demedim mi erdoğan simini duyar duymaz yorumlara koşacaksınız maaşınızı kesecem bakk

18
18
yanıtYanıtla
KILIÇ:

SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZ KİME KIZMIYORKİ HERKES DÜŞMANI ASKER , POLİS MERKEZ BANKASI, TÜSİAD OLMAZKİ ÖNÜNE GELENİ TIK İÇERİDE BUNLARIN HEPSİ PARELELCİMİ , SARAY ŞAHANE DÜŞMAN BAHANE

18
18
yanıtYanıtla
abuziddin kuşkonmaz:

UZUN ADAMA HELAL OLSUN. HERKESİ TESLİM ALIYOR. . BİR TEK KILICDAROGLU DİŞTENİYOR::BAKALIM ONUNDA VİDEOSU ÇIKAR MI YAKINDA. . ?ÇOK D;KKAT ETMESİ GEREK.

9
16
yanıtYanıtla
yeter artıkMobil-ANDROID:

trolcü başı denen akıl fukarası arkadaş senden sayın cumhurbaşkanının sesini duyunca hırsından geberiyorsun ama ne yapacan yüzde 52 boru değil

5
1
yanıtYanıtla
BİTMİŞİM MAHVOLMUŞUM:

BORSADA KUMPAS SOYGUNLA 12 YILDIR SENARYOLARI DEVREYE SOKARAK MİLLETİ SOYDULAR HASTA ETTİLER. KİMİLERİ KANSER OLDU. KİMİLERİ İNTİHAR ETTİ. AİLESİ YUVASI YIKILDI. GOLDAŞDA ALTIN ÇALMA SENARYOSU ASYABANKTA PARALEL HAŞHAŞ DİYEREK. KİMİLERİNDE SERMAYE ARTIŞI YAPA YAPA SONRA İFLASLA SOYDULAR. YADA MİLLETE VERDİKTEN SONRA YÜKSEK FİYATTAN GÖZALTI PAZARINA HİSSEYİ ÇEKTİLER. YANİ HER HALUKARDA SOYDULAR. MAHKEME OLAYLARINI BİLE KURGULADILAR. SPOR HİSSELERİNDE MİLLETE YUKARDAN HİSSELERİ DAYADILAR YUKARDAN MİLLETE KİTLEDİKTEN SONRA DİP YAPTIRMAK İNSANLARI ZARAR ETTİRMEK İÇİN ŞİKE MUHABBETİNİ MİLLETE HİSSELERİ SATTIKTAN SONRA ORTAYA ÇIKARDILAR. ZİRVE YAPTIRIP VERDİLER MİLLETE SONRA DİP YAPTILAR. ALAYI KUMPASTI OYUNDU. HESABI SORULACAK. KİMSE KURTULAMAZ.

3
1
yanıtYanıtla
selimMobil-ANDROID:

hayırlı olsun inşallah oda gs ye satmayiz

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title