Haberler

THY Yurt Dışındaki İlk Cıp Salonunu Moskova'da Açtı

Vnokovo Havalimanı'nda açılan "İstanbul Lounge, farklı dizaynı, ürün kalitesi ve zengin Türk mutfağıyla hizmet verecek.

Türk Hava Yolları (THY), Türkiye dışındaki ilk CIP yolcu salonunu Rusya'nın başkenti Moskova'da açtı.

Uluslararası Vnokovo Havalimanı'ndaki "İstanbul Lounge" CIP salonunun açılışına, THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu ve havalimanı yöneticilerinin yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

THY, yurt dışındaki ilk CIP salonunu Vnokovo'da açarak aynı zamanda Rusya'da CIP salon açan ilk yabancı havayolu şirketi oldu.

Topçu açılış töreninde, iki yıl önce başlanan projenin bugün sonlanmasından ve CIP salonunun açılmasından mutluluk duyduklarını dile getirdi.

İki ülke arasındaki ilişkilere paralel olarak THY'nin Rusya'da hızlı şekilde büyüdüğünü vurgulayan Topçu, " Moskova'ya günde 8 uçuş gerçekleştirerek dünyanın iki önemli noktası arasından köprü kuruyoruz" dedi.

THY Rusya Genel Müdürü Mefail Deribaş, 2005'te Rusya'da sadece Moskova'ya uçuş gerçekleştirdiklerini ve yılda yaklaşık 60 bin yolcu sayı taşıdıklarını hatırlatarak, bu sayının günümüzde 10 şehir ve yaklaşık 1 milyon 300 bin yolcuya çıktığını ifade etti.

Vnokovo Havlimanı Genel Müdürü Viatliy Vantsev de THY ile çalışmaktan mutluluk duyduklarını dile getirdi.

"Yolcular, uçağa binene kadar da iyi bakit geçirmek istiyor"

THY Yönetim Kurulu Başkanı Topçu, AA muhabirine yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"THY uçuş ağını genişlettikçe marka değerini de yukarı çıkarmaya devam ediyor, THY İstanbul'da 6 bin metrekarelik bir CIP salon hizmete açtı ve üst düzey hizmet sunmakta. Uçak içinde her ne kadar hizmet verseniz de yolcular daha fazlasını istiyor. Yerde de uçağa binene kadar iyi vakit geçirmek istiyor. Birçok noktalarda İstanbul, Londra, Paris artık kendi kalitemizle CIP hizmet vermek istiyoruz. Bu konuda fırsat olan Moskova bunların ilki oldu" dedi.

İstanbul Lounge, 635 metrekara alanda oluşturuldu. CIP salonda, koltuklardan, bilardo masasına, çocuk alanından çalışma masalarına kadar yolcuların rahatını sağlamak için her türlü hizmet sağlanıyor. Farklı dizaynıyla dikkat çeken İstanbul Lounge'ta, Türk yemekleri ikram ediliyor.

Moskova'nın önemli havalimanlarından Vnokovo'da, yılda 160 binin üzerinde uçuş gerçekleştiriliyor. Havalimanının, A terminalinde yılda 30 milyon, B terminalinde ise 4 milyon yolcuya hizmet veriliyor. - Moskova

Kaynak: AA / Güncel

Türk Hava Yolları Rusya Federasyonu İstanbul Moskova Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title