Haberler

THY'nin San Francisco Seferleri Başladı

Haber-Kamera: Murat ÇAKIR-Faik KAPTAN / İstanbul DHA Türk Hava Yolları'nın (THY), Amerika Kıtası'ndaki 11., ABD'deki 7. uçuş noktası olan İstanbul-San Francisco seferi yeni Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı'nın da katılımıyla bugün başladı.

Haber-Kamera: Murat ÇAKIR-Faik KAPTAN / İstanbul DHA

Türk Hava Yolları'nın (THY), Amerika Kıtası'ndaki 11., ABD'deki 7. uçuş noktası olan İstanbul- San Francisco seferi yeni Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı'nın da katılımıyla bugün başladı.

İstanbul- San Francisco seferi için THY'nin "Büyükada" isimli Boeing 777-300ER tipi uçağı dış cephesine özel bir planlama yapıldı. Bu uçuşu gerçekleştirecek olan TC-JJU tescilli Boeing 777-300ER tipi uçak, THY Teknik hangarında 3 gün süren bir hazırlık aşamasından geçti ve üzerine İstanbul ve San Fraancisco'nun slüetlerinin olduğu özel bir giydirme yapıldı.

THY'nin Amerika kıtasında Buenos Aires, Sao Paulo, Toronto, Chicago, Houston, Los Angeles, New York, Washington, Boston ve Montreal'in ardından uçuş sağlayacağı 11. nokta olan San Francisco'ya ilk seferin, bugün itibariyle Pazartesi, Salı, Perşembe, Cuma ve Pazar günleri olmak üzere haftada 5 gün karşılıklı olarak yapılacağı açıklandı.

İLKER AYCI DA KATILIYOR

THY'nin San Francisco ilk uçuşunu bu hafta koltuğu Hamdi Topçu'dan devralan yeni THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı da katıldı. Aycı hareketinden önce VİP Salonu'nda yaptığı açıklamada, "Yeni sefer THY'e hayırlı olsun. Amerika hattında büyümek istiyoruz. Bu direkt uçuşumuz bizim için son derece önemli. San Francisco Kaliforniya'da bizim ikinci şehrimiz olacak. Uçtuğumuz ikinci nokta olacak" dedi.

İlker Aycı ayrıca, San Francisco'da Silikon Vadisi'nin de yer aldığını belirterek, burasının ABD'nin teknoloji ve AR-GE üssü olduğunu söyledi. Aycı, Apple, Google ve Microsoft gibi önemli teknoloji devlerinin San Francisco'da merkezi olduğunu hatırlatan Aycı, çok önemli üniversitelerin Kaliforniya'da faaliyet gösterdiğini kaydetti.

THY'nin San Francisco'ya hat açmasının kendilerini memnun ettiğini belirten Aycı, "Her gidilen yeni yer, THY'nin ve Türk bayrağının götürüldüğü her yer bizi mutlu eder" dedi.

Saat 13.05'te Atatürk Havalimanı'ndan kalkan TK079 sefer sayılı uçak, yerel saatle 16.25'te San Francisco Uluslararası Havalimanı'na inecek.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Türk Hava Yolları San Francisco Boeing Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title