Haberler

THY'nin Miles&smiles Milleriyle Alışveriş Dönemi Başladı

THY'nin Miles&Smiles programında kazanılan millerin kullanımına yönelik alternatif bir kanal olması için hayata geçirilen sanal mağaza Shop&Miles, 22 ana kategoride toplam 5 bin farklı ürün seçeneği sunuyor THY Genel Müdür Yardımcısı Konar: "Ürün çeşitliliğinde iddialıyız. Burada 5 liradan 25 bin liraya kadar ürün var. Paket programla El Clasico'ya gidip Barcelona Real Madrid maçını izleyebilirsiniz.

MÜCAHİD EKER - Türk Hava Yolları'nın (THY) özel yolcu programı Miles&Smiles aracılığıyla kazanılan millerin kullanımı için alternatif bir kanal olarak hayata geçirilen sanal mağaza Shop&Miles, 22 ana kategoride toplam 5 bin farklı ürün seçeneği sunuyor.

Miles&Smiles programı üyelerinin daha çok uçak bileti almak için kullandıkları millerle, artık alışveriş yapılmaya da başlandı. Millerin harcanabileceği bir e-ticaret sitesi olarak hazırlanan "shopandmiles.com"da, küçük ev aletlerinden kol saatine, oyuncaktan dizüstü bilgisayara, televizyondan seyahate kadar pek çok ürün seçeneği bulunuyor.

THY Genel Müdür Yardımcısı M. Akif Konar, Miles&Smiles programında yolcuların aldıkları bilet karşılığında kazandıkları millerin kullanımına yönelik alternatif bir kanal olması için Shop&Miles projesini hayata geçirdiklerini ifade etti.

Program dahilinde 22 ana kategoride toplamda 5 bin farklı ürünün yer aldığı bilgisini veren Konar, "Ürün çeşitliliğinde iddialıyız. Bu çeşitleri yolcularımızdan gelecek taleplere göre de artıracağız. Buradan her mile ve ücrete karşılık gelen alışverişi yapma imkanı var" dedi.

Konar, online satışın yapılacağı bu programda beyaz eşyadan bilgisayara, elektronikten saat ve gözlüğe, telefondan kişisel bakım ve sağlığa kadar geniş bir yelpazede ürünlerin bulunduğuna işaret ederek, "Bunun yanında THY'nin özel koleksiyon ürünleri de var. Hatta otel konaklamasının da dahil olduğu paket programla El Clasico'ya gidip Barcelona- Real Madrid maçını izleyebilirsiniz. Helikopterle İstanbul turu ya da Kapadokya'da balon turu gibi seçenekler de bulunuyor" diye konuştu.

Gelecek dönemde bu kategorilere Kenya'da safari ya da Amazon yağmur ormanlarında tatil gibi normalde bireysel olarak edinmesi güç seyahatleri de ekleyeceklerini belirten Konar, satışa açık olmayan uçuş simülatörünü kullanmayı da Miles&Smiles programı üyelerine sunacaklarını söyledi.

Konar, "shopandmiles.com" internet sitesinin yanı sıra uçaklarda koltuk ceplerine koydukları katalogtan da ürünlerin incelenebileceğini dile getirdi.

"Hedef bir milyar milin bu kanaldan harcanması"

Bu ürünlerin Türkiye dahil Miles&Smiles programına en çok üye veren 11 ülkede satışa açık olduğunu ifade eden Konar, "Bu siteden alışveriş yapmak için Miles&Smiles programına üye olmak gerekiyor. Site aracılığıyla hemen üye olunabiliyor. İlla uçmuş olmak da gerekmiyor. Mil dışında kredi kartıyla da alışveriş yapmak mümkün. Ödeme sadece mille olabilir, sadece kredi kartıyla olabilir ya da bir kısmı mil bir kısmı kredi kartı olabilir. Tüm alternatifler mevcut" ifadelerini kullandı.

Konar, toplam 4,5 milyon Miles&Smiles üyeleri bulunduğunu aktararak, Shop&Miles'ın da hem bu sayıyı artırmaya hem de mevcut üyeleri daha memnun etmeye dönük bir çalışma olduğunu ifade etti.

Böylelikle müşterilerinin millerini kullanabilecekleri kanalları çeşitlendirdiklerini dile getiren Konar, şunları kaydetti:

"Zaman zaman mili bilet almaya yetmeyen üyelerimiz olabiliyor. Shop&Miles'ta ise 5 liradan 25 bin liraya kadar ürün var. Üyenin 5 lira karşılığı mili bile olsa buradan bir ürün alabiliyor. İnternet aracılığıyla hemen ulaşıp sipariş verilebileceğiniz ve 2-3 gün içinde ürüne kavuşulabileceğiniz bir alan. Burası herkesin kendine hitap eden bir ürünü bulabileceği bir mecra. Bu çeşitlilikle istiyoruz ki bilet almaya yetecek kadar mili olmayanlar bile burada millerini ürün alarak değerlendirebilsin."

M. Akif Konar, ürünlerin kargo ücretinin de yine millerle ödenebildiğini dile getirerek, Shop&Miles hizmetini devreye almalarının üzerinden üç hafta geçmesine rağmen ciddi bir talep gördüğünü, sanal mağazadan şu ana kadar yaklaşık 70 milyon mile tekabül eden alışveriş yapıldığını söyledi.

Bunun beklentilerinin üzerinde bir rakam olduğunu ifade eden Konar, "2015 yılı için bir milyar milin üzerinde bir mil tüketiminin bu kanaldan yapılmasını hedefliyoruz" dedi.

Konar, THY'nin ciddi sayıda yabancı yolcusunun olduğuna dikkati çekerek, şunları ifade etti:

"Bunlar arasında Miles&Smiles üyelerimiz de var. Shop&Miles ile birlikte biz Türkiye'den çıkan ürünleri yabancı yolcularımıza da tanıtmış olacağız. Bu platform, dünyada en çok ülkeye uçan havayolu olarak, uçtuğumuz tüm ülkelere Türk ürünlerini taşımak ve Türkiye'ye has özgün ürünleri dünyada tanıtmak için de bir fırsat olacak. Firmalardan da burada yer almak için ciddi talep gördük. Çünkü buraya giren firmalar aslında tüm dünyaya ürünlerini tanıtmış oluyor. O anlamda firmalara da önemli bir fırsat sunuyor."

M. Akif Konar, gelecek aylarda İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan başlayarak fiziki mağazalar açacaklarını da sözlerine ekledi. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Türk Hava Yolları Real Madrid El Clasico Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title