Haberler

THY'nin Hakkari Seferleri Başladı

Halen günde tek sefer olan Hakkari uçuşları, Haziran ayı ortalarından itibaren İstanbul'dan 2, Ankara'dan da 1 kez olmak üzere günde 3'e yükselecek.

Halen günde tek sefer olan Hakkari uçuşları, Haziran ayı ortalarından itibaren İstanbul'dan 2, Ankara'dan da 1 kez olmak üzere günde 3'e yükselecek.

Haber-Kamera İbrahim YILDIZ Hakkari DHA

Türk Hava Yolları (THY) Hakkari'ye tarifeli seferlerine başladı.

Hakkari Havalimanı'nın açılışıyla birlikte, THY'nin ilk Hakkari seferi de bugün gerçekleşti.

İlk sefer dolayısıyla, THY uçağı Hakkari Havalimanı'nda su takısıyla karşılandı. Havalimanında da Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin ile eski bakan Lütfi Elvan yolcuları çiçeklerle karşıladı.

ÜLKEMİZİN DÖRT BİR YANINA UÇMUYORSAK, ÖDÜLLERİN BİR ANLAMI YOK

Hakkari seferleriyle ilgili açıklamalarda bulunan Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, şunları söyledi

'Bu bir başlangıç. Bundan sonra gelen talebe göre sefer sayısı artacak ve bölge insanımızı Türkiye'nin dört bir yanıyla en güzel şekilde, en emniyetli ve konforlu şekilde bağlamak üzere uçuşlarımız başlamıştır. Bu güzel havalimanımızla birlikte, insanımız artık Van üzerinden Hakkari'ye gelmeyecek, doğrudan uçakla Hakkari'ye gelecek. Bu anlamıyla da, bölgedeki diğer illere, Hakkari'deki Yüksekova ve çevresine son derece faydalı olduğunu düşündüğümüz bir yatırım. Türk Hava Yolları buraya uçmaktan büyük keyif ve onur duyuyor. İnsanımız buradan hem Ankara'mızla hem İstanbul'umuzla, ülkemizin dört bir yanıyla bağlanacak. Bizim Türk Hava Yolları reklamında olduğu gibi, eğer ülkemizin dört bir yanını bağlamıyorsak, dünyanın en fazla noktaya uçan havayolu olmamızın çok bir anlamı yok.

TÜRKİYE ESKİ TÜRKİYE DEĞİL

Hakkari'ye Haziran ayı ortalarından itibaren günde 3 sefer yapacaklarının altını çizen Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil de, 'Bugün itibariyle Hakkari'ye İstanbul'dan her gün uçmaya başladık. Önümüzdeki haftadan itibaren Ankara'dan da her gün Hakkari'ye uçacağız. Daha sonraki aylarda, yani Haziran ayı ortalarında İstanbul'dan günde 2 seferle uçmaya başlayacağız. Ordu-Giresun hattında günde 3 sefer koyduk ve bütün uçaklarımız doldu. Ordu-Giresun'da 60 bin yolcu bilet aldı. Türkiye gelişti. Türkiye eski Türkiye değil. Hatırlarsanız, eski bakanımız Binali Yıldırım Bey 'Havayolu halkın yolu olacak' dediği zaman 5 milyon iç hat yolcusu vardı. Şu anda bu 10 kat büyüdü. İnşallah insanlar Hakkari seferleriyle birlikte orayı gezip görmeye de gidecekler diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türk Hava Yolları İstanbul Hakkari Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title