Haberler

Thy, Dubrovnik Uçuşlarına Başladı...

Haber-Kamera İbrahim YILDIZ Dubrovnik DHATürk Hava Yolları, Hırvatistan'da, Zagrep'ten sonra Adriyatik Denizi sahilinde yer alan dünyanın en gözde turistik yeri olan Dubrovnik seferlerine de başladı.

Haber-Kamera İbrahim YILDIZ Dubrovnik DHA

Türk Hava Yolları, Hırvatistan'da, Zagrep'ten sonra Adriyatik Denizi sahilinde yer alan dünyanın en gözde turistik yeri olan Dubrovnik seferlerine de başladı.

Dubrovnik'e ilk seferi yapan Türk Hava Yolları uçağı yerel saatle 10.15'te Dubrovnik Havalimanı'na iniş yaptı. Yolcular burada Hırvat ve Türk Hava Yolları yetkilileri tarafından karşılandı. Apronda yapılan kurdela kesiminin ardından, Dubrovnik Havalimanı'nda düzenlenen törende bir konuşma yapan Hırvat yetkililer, uçak seferlerinden dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve THY yetkililerine teşekkür etti.

Konuşmaların ardından, Türk Hava Yolları Genel Müdür Yardımcısı Abdulkerim Çay, Hırvat yetkililere uçak maketi hediye ederken, daha sonra günün anısına yaptırılan pastayı birlikte kestiler.

Törenin ardından açıklamalarda bulunan Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Cenk Dilberoğlu, 'Dünyanın 115 farklı ülkesine 285'ten fazla destinasyona Türk Hava Yolları olarak, bayrak taşıyıcı bir marka olarak hizmet götürmeye gayret ediyoruz. Hırvatistan'daki ikinci noktamıza, Zagrep'ten sonra Dubrovnik'e ulaşmış durumdayız. Haftada üç sefer olarak başlayacak, daha sonra 5 ve 6 sefer olacak. Yaz sezonunda ise bu seferleri artırmayı düşünüyoruz. Buraya günlük sefer yapmayı da planlıyoruz dedi.

2016 YILI İÇERİSİNDE 46 UÇAK FİLOYA KATILACAK

THY olarak 2023 yılındaki hedefleri için büyük bir gayret içerisinde olduklarının altını çizen Dilberoğlu, şöyle devam etti

'Türk Hava Yolları'nın yıllardan beri devam eden bir büyüme politikası var. Bu politika, yönetimler değişse bile, aynen sabit kalıyor. Şu an itibariyle 315 uçağımız var. Bu büyüme politikası neticesinde, sipariş verilmiş ve bünyeye katılacak 2016 yılında 46 uçağımız daha gelecek. Hedefimiz, 2023 yılında 500 uçak sayısına doğru giden ve dünyada rekabete açılmış büyük markalarla mücadele eden ve Türkiye'yi iyi bir şekilde temsil eden bir Türk Hava Yolları markası oluşturmak. Bu doğrultuda, dünyanın en yaygın uçuş ağına sahip Türk Hava Yolları'nı bu uğurda rakipsiz kılmak. Dünyanın her yerine, bilhassa birçok havayolu şirketinin gitmek istemediği yerlere giderek oradaki insanlara ulaşmak... Türk Hava Yolları büyüdükçe Türkiye büyüyor, Türkiye büyüdükçe Türk Hava Yolları büyüyor.

HEDEF 120 MİLYON YOLCU

Yeni destinasyon olan Dubrovnik hattı ve THY'nin 2023 yılı hedefleri hakkında da açıklamalarda bulunan THY Genel Müdür Yardımcısı Abdulkerim Çay ise şunları söyledi

'Dubrovnik, THY uçağının uçtuğu 288'inci yeni yeri. Türk Hava Yolları dünyada en fazla şehre uçan bir havayolu. Dubrovnik, tarihiyle, kültürüyle, gezilmesi gereken ve çok ilgi çeken bir yer. Çok heyecanlıyız. İyi bir uçuş destinasyonu olacağına inanıyoruz. Şu an Türk Hava Yolları'nın 315 uçağı var. Biz dünyada en genç uçak filosuna sahip bir havayolu şirketiyiz. Bizim 2023 hedeflerimiz var ve hedefimiz 120 milyon yolcu ve 500 uçak. Malum, 2015 yılında 62 milyon yolcu taşıdık. Bu sene büyüyerek, 2023 yılındaki hedefimiz olan 120 milyon yolcuya yeni havalimanıyla ulaşmak istiyoruz.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türk Hava Yolları Adriyatik Denizi Hırvatistan Dubrovnik Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title