Haberler

THY'den İstifa Eden Hamdi Topçu Ak Parti'den Aday Olmayacak

Güncelleme:

THY'deki başkanlık görevinden sürpriz bir şekilde istifa eden Hamdi Topçu, istifasının milletvekilliği adaylığı ile ilgili olmadığını ve aday olmayacağını açıkladı.

THY Yönetim Kurulu'ndaki başkanlık görevinden istifa eden Hamdi Topçu, Doğan Haber Ajansı Genel Müdürü ve Kokpit programının yapımcısı Uğur Cebeci'ye istifasının milletvekilliği adaylığı ile ilgili olmadığını ve aday olmayacağını açıkladı.

SÖZLERİ ŞAŞIRTTI

Uğur Cebeci'nin, kokpit.aero internet sitesinde yayınlanan Hamdi Topçu ile yaptığı görüşmenin ayrıntıları şöyle:

" Geçici olarak vedalaştık.

"Aday olmayacağım" dedi.

THY'nin Yönetim Kurulu eski Başkanı Hamdi Topçu artık kendi işlerine bakacak.

Dedi ki; "Alnım açık. Çok güzel işler yaptık. Cesaretle bir dizi yeniliği uyguladık. Kolay değil, onca yıl THY'yi büyük bir sevgi ile yönettik"

Sohbetimizde eski günlere döndük. Amerika'da çıktığımız bir yürüyüşten söz ettik. Birlikte Norveç'in kuzeyinde Tromse'da balık avlamıştık. Koca balıklar geldiğinde, Rizeli Hamdi Bey ne de çok seviniyordu.

ORALARDA HOŞ ZAMANLAR GEÇTİ

Açıktı, eleştirileri büyük bir sakinlikle karşılardı. Kabindeki değişiklikten uçak alımına kadar her şeyi tartışabilirdik. Tartıştıkta… Farklı düşündüklerimiz oldu. Ama çoğu zaman en doğruları uyguladı. Kararlı hareket etti. Kokpitte bir devrim yaptı. Yabancı pilot alımından eğitimlere kadar en doğruların, en hızlı uygulanmasını sağladı.

Bu işin bir kurallar manzumesi olduğunu, göreve geldikten kısa süre sonra kavramıştı.

Disiplini ön planda tuttu.

Talihsizlik oranlarını düşürdü.

İyi bir ekip oluşmuştu. Temel Kotil, Ahmet Bolat gibi çok yakın çalıştıklarının dışında da özel insanları yakınına almayı başardı.

Çekişmeleri dışarı yansıtmadı. Uçak alımlarında, imalatçıların korkulu rüyası oldu. Yaptığı pazarlıklar uluslararası piyasalarda çok yankılandı.

Ve bir gün sessizce sistemden ayrıldı.

Gelişi gibi vedasıda sakin ve gürültüsüz oldu.

'YAKIN DOSTLUK KURMUŞTUK'

Yakın bir dostluk kurmuştuk. Zaman zaman oturup uzun uzun THY'den konuşurduk. Dünyadan verdiğim örneklerin çoğundan bir sonuç çıkarırdı.

Karadeniz inadı yoktu, tuttuğunu koparma alışkanlığı vardı.

Şimdi kendi işlerine bakacak.

Biliyorum ki, en iyi ekmeği yapmaya çalışacak.

Topcu Fırını'na geri döndü ama çok büyük bir markayı da yönetti.

Böylece işin büyüğü, küçüğü olmayacağını da gösterdi.

Güle güle Hamdi Bey, yine görüşürüz…" (Kaynak:kokpit.aero)

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Doğan Haber Ajansı Uğur Cebeci Hamdi Topçu Ak Parti Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500

Yorumlar (13)

kerkenez:

Ben turizmciyim;siz bir de bagaj bölümünün istaistiklerine bir bakın derim;THY tam 3 Japon grubumun valizlerini kaybetti. . . Ayrica da bir çok sert valiz kırık çıkıyor. . Bu dünyada çok ender rastlanan bir durumdur;ama THY bunu hep yapıyor. .

25
8
yanıtYanıtla
Mithat akyuz:

Tesekkurler. Sizinle gurur duyuyoruz

7
9
yanıtYanıtla
HAKAN SERENLI:

İSTİFA ETTİĞİ İYİ OLMUŞ, SPONSOR OLMAKLA VE REKLAMLARA DÜNYANIN PARASINI HARCAYARAK ÇARÇUR ETMEKLE BU İŞLER YÜRÜMÜYOR. AYRICADA, DOĞRU İSE “THY NİN PAKİSTANLI MANKENİ KURYE ÇIKTI” BAŞLIKLI BİR HABER, 06 NİSAN 2015 TARİHİNDE BASINDA YER ALMIŞTIR.

4
3
yanıtYanıtla
hasan tahsin:

ulan badem bıyıklılar, her kurumu ele geçirdiniz, yemediğiniz halt kalmadı. din tacirleri. . .

2
4
yanıtYanıtla
METİN ŞAHİN:

six esas kesintiyi seöçim yapılırsa o gün görün. bu adam danışlıklı ayruıldı:bir sebep bulunmalıydı:kesim birprorava idi ve amacına ulaştı.

4
2
yanıtYanıtla
ali:

iyiki gitdi thy peskes ceken adam bir thy calisanini nasil olurda senede 50 kere almanyaya bedava ucar sade kendi ucsa iyi aileside ayni sekilde ama normal vatandas 300 500 € ödemesi lazim

3
2
yanıtYanıtla
kaan çakan:

hasan tahsin insanları karalama iftira atma birgün senide karalarlar

3
2
yanıtYanıtla
ferhat şalvarcıoğlu:

thy 10 yılda nereden nereye geldi bunu göremiyorsanız ister CHP ister MHP ister HDP olun sizden bi halt olmaz kusura bakmayın yolcu taşıma kapasitesinden uçuş sayı ve noktasından karlılık oranlarından bakın zira sayılar yalan söylemez

4
0
yanıtYanıtla
Adınızı YazınSİ MİTÇİ KELHASAN:

Bu Haberle İlgili Yorumunuzu Yazınistifa elektirl kesintisi le mi ilgili

1
0
yanıtYanıtla
ismail karaköy:

ALLAH AŞKINA BU SOHBETİN NERESİ BOMBA HABER. . . . ?NE VAR İÇERSİNDE. . . AMA SIZ AKLISINIZ BİZİM GİBİ SAF OKUYUCU VAR. . . .

0
0
yanıtYanıtla
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title