Haberler

THY'de Kim Ne Kadar Maaş Alıyor?

Güncelleme:

Haklarının ellerinden alınacağı iddiasıyla eylem yapan bazı THY çalışanları, uçakların kalkmamasına, yolcuların hava alanlarında perişan olmalarına neden oldu. Ütstelik zarar da öyle ufak tefek de değil. 2 günlük eylemin THY'ye zararı 2 milyon dolar.

Haklarının peşinde olduğu iddiasıyla eylem yapanlar, THY çalışanlarının ne kadar ücret aldığı sorusunu yeniden gündeme getirdi. Rotahaber'in THY yöneticilerinden edindiği bilgiye göre, maaşlar 3 bin TL'den başlıyor. Kaptan pilotun maaşı ise 24 bin TL'yi buluyor.

Havacılıkta dünya devi firmalardan biri sayılan İtalya'nın milli havayolu şirketi Alitalia'yı sendikalar batırdığı gerçeği havacılık tarihinde bilinirken THY yönetiminin Hava-İş Sendikası'nın taleplerine karşı nasıl duracakları merak konusu.

Özel havayolu şirketlerinin kapısından giremeyen Hava-İş Sendikası, THY'de ise kurumun anahtarını teslim alacak taleplerin peşini bırakmıyor. THY'yi dünya markası yapma yolunda ilerleyen mevcut yönetim ise sendikayı düşürüp eşit şartlarda rekabet edecek bir ortam sağlama yoluna gitmiyor.

Eylemlerin yapıldığı günün ardından ise THY'nin internet sitelerine tarihinin en büyük saldırıların gerçekleştirilmesi ise akıllara bütün bu yapılanlarla ilgili gelen soru işaretlerini daha bir ciddiye alınmasının gerektirdiğini ortaya koyuyor.

İŞTE THY'DE MAAŞLAR

 

Memur       : 3.064

Uzman       : 3.448

Teknisyen : 5.983

Mühendis : 5.104

Kabin Memuru  :   4.338

Kabin Amiri       :    5.499

2. Pilot                : 13.169

S.Kaptan Pilot :  24.129

THY'DE İSTİFA DEPREMİ

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Orhan Birdal, Türk Hava Yolları Denetim Kurulu Üyeliği'nden istifa etti.

Bugün toplanan Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Toplantısı'nda istifası kabul edilen DHMİ Genel Müdürü Birdal, konu ile ilgili DHA Muhabirine "Tamamen özel nedenlerden dolayı istifa ettim" şeklinde açıklamada bulundu.

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Türk Hava Yolları Orhan Birdal Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli? Sultanbeyli Belediyesi hangi parti? Sultanbeyli Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Sultanbeyli yerel seçim sonuçları! Selahattin Baygın kimdir? Memleket Partisi Kastamonu Cide Belediye Başkan Adayı Selahattin Baygın Kaç yaşında, nereli? Gökhan Erinkarlı kimdir? Zafer Partisi Isparta- Senirkent Belediye Başkan adayı Gökhan Erinkarlı kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title