Haberler

THY'de Anlaşmazlığa Arabulucular Atandı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, Başkanlığında Bugün Biraraya Gelen Taraflar Yeni Arabulucular Üzerine Anlaştı. Buna Göre Kamu İş Verenleri Sendikası Genel Sekreteri Adnan Çiçek ile Çalışma Genel Müdürü Sadettin Akyıl Perşembe ve Cuma Günü Tarafları Ziyaret Ederek Arabuluculuk Yapacak. Taraflar Pazartesi Günü de Bir Araya Gelecek.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, başkanlığında bugün biraraya gelen taraflar yeni arabulucular üzerine anlaştı.

Murat Başesigioğlu, THY Genel Müdürü Temel Kotil, THY Yönetim Kurulu Başkanı Candan Karlıtekin, Türk-İş Genel Başkanı Salih Kılıç ve Hava-İş Genel Başkanı Atilay Ayçin'in basına kapalı olarak gerçekleştirdikleri toplantı yaklaşık 2 saat sürdü. Toplantı sonrasında basına açıklama yapan Murat Başesgioğlu, toplantıda yeni arabulucular atandığını söyledi. Başesgioğlu, Kamu İş Verenleri Sendikası Genel Sekreteri Adnan Çiçek ile Çalışma Genel Müdürü Sadettin Akyıl'ın Perşembe ve Cuma günleri tarafları ziyaret ederek arabuluculuk yapacağını söyledi. Akyıl ve Çiçek'in Perşembe günü THY'nin yetkililerini ziyaret edeceğini ifade eden Başesgioğlu, arabulucuların Cuma günü de Hava-İş Sendikası'nı ziyaret edeceğini söyledi.

Tarafların uyuşmazlık konularını yeniden ele alıp arabuluculuk yapacak olan Akyıl ve Çiçek görüşmelerinden sonra, taraflar önerilerinde revizyona gidecek ve toplantının sonunda taraflar pazartesi günü bir araya gelecekler. Bakan Başesgioğlu, ihtiyaç olursa kendisinin de arabuluculuk yapacağını belirterek, toplantıda spesifik konulara girilmediğini söyledi. Başesgioğlu, uzlaşma sağlamak için tarafların yeni açılım yapmak zorunda olduklarını da dile getirdi. (ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title