Haberler

THY Başkanının Tebdili Kıyafetle Uçak Denetimi

THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, personelin, işini ve şirketini büyük bir sahiplenme duygusunun olduğunu söyledi.

THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, personelin, işini ve şirketini büyük bir sahiplenme duygusunun olduğunu söyledi.

İstanbul Havalimanı Muhabirleri Derneği'ni ziyaret eden Aycı, gazetecilerle tebdili kıyafetle uçakları denetlemesine ilişkin yaşadıklarını paylaştı.

Personelin neler hissettiğini, süreçlerin nasıl işlediğini bilmeleri gerektiğini ifade eden Aycı, "Kendileriyle aynı dili konuşan birisi olacaksak, kötü asker yoktur, kötü komutan vardır. Kötü çalışan yoktur, kötü yönetici vardır. Bizim sahada olmamız lazım" dedi.

Herkesin yaptığı işi büyütmek istediğini, THY'de çalışan ve müşteri memnuniyetinin en üst düzeyde olması gerektiğini dile getiren Aycı, "Herkesle iş birliği ve koordinasyon içinde olacağımızı hissettirmek istedik. Her işin bir pratiği var" diye konuştu.

Aycı, temizlik görevlisinin kıyafetiyle uçakları denetlediğini anlatarak, personelin kendisine "Nasıl çalışması" gerektiği konusunda örnek verdiğini kaydetti.

THY Yönetim Kurulu Başkanı Aycı, "Masaları temizlerken işin pratiğini gösterdiler. Mesela '30 saniyede masayı kapatman lazım' gibi. Personelimizin işini ve şirketini büyük bir sahiplenme duygusu var" ifadelerini kullandı.

Tebdili kıyafetle yaptığı denetimde, bir görevlinin konuklara verilmek üzere hazırlanan Skylife Dergileri'nin uçağa konulacağını söylediğini belirten Aycı, "Ben diğer işçiler gibi 3 top dergiyi yüklendim uçağa çıkarken benimle olan Kerim bey 'Sayın Genel Müdürüm bırakın ben alayım' dedi. Ben de 'Olur mu? İşin bereketi sırrı onda' dedim  ve 3 top dergiyi uçağa çıkardım" diye konuştu.

"Sizi böyle karşıladığım için kusura kalmayın"

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu dün temizlikçi üniformasıyla uğurladığını hatırlatan Aycı, "Başbakanı böyle karşıladım ve 'Sizi böyle karşıladığım için kusura kalmayın. Biz böyle çalışıyoruz' dedim" ifadelerini aktardı.

Tedbili kıyafetle denetim yaptığı için diğer işlerinin biriktiğini ve üzerini değiştiremediğini aynı kıyafetle evine gittiğini de söyleyen Aycı, şunları kaydetti:

"Eve üzerimdeki temizlik görevlisinin kıyafetiyle gittim. Baktılar. Kardeşim, görev değişikliği olup, olmadığını sordu. Bana, 'Biz seni başkan zannediyorduk' dedi. Ben de 'Yok' dedim. Sonra anlattım ve üzerimdekini çıkardım. Ağabeyim, 'Müsaade edersen kapının girişine asalım, her saban işe giderken bunu gördüğün zaman ne yaptığını ve ne yapıldığını hatırlarsın, sana motivasyon verir' dedi."

Kaynak: AA / Güncel

İstanbul Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

Yalpı Saylav:

Kılıçdaroğlu kendisi de bir tür taşeron. SOROS''un Türkiye''deki taşeronu.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title