Haberler

THY 5 Bin Lira Maaşla Memur Alacak

Güncelleme:

THY Genel Müdür Yardımcısı Abdülkerim Çay, "2016'da yaklaşık 40 uçak alacağız. Bu 40 uçakla birlikte bin kişiden fazla kabin memuru alımımız olacak" dedi.

THY Genel Müdür Yardımcısı Abdülkerim Çay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, milli havayolu şirketinin son 12 yılda çok ciddi bir büyüme katettiğini söyledi.

Türkiye'nin gelişmesiyle THY'nin de yaklaşık 5 kat büyüdüğünü ifade eden Çay, "2003'te 65 uçağımız vardı, şimdi 300'lere yaklaştık. Şirketimizin büyümesiyle beraber ekiplerimizin sayısı da büyüdü ve artarak büyümeye devam ediyor" dedi.

9 BİN KABİN MEMURU VAR

Çay, THY'de çalışan 20 bin personelden 9 bininin kabin memuru olduğunu belirtti. Her yıl uçak alımlarıyla kabin ekibi kadrosunun da büyüdüğüne dikkati çeken Çay, şöyle devam etti:

"2016'da yaklaşık 40 uçak alacağız. Bu 40 uçakla birlikte bin kişiden fazla kabin memuru alımımız olacak. Bu arkadaşlarımız bize sadece şirketimizin internet sitesinden başvurabilirler. Başka yollar denemesinler. En az lise mezunu, İngilizce bilen, fiziki olarak bayan arkadaşlarımızda 1,60, erkek arkadaşlarımızda ise 1,70 metre minimum boy oranı ve kilo orantlılı kişiler başvurabilirler. Arkadaşlarımızı burada İngilizce ve psikoteknik sınavlara alıyoruz. Daha sonra mülakatları da geçiyorlar. Bu sınav maratonunu geçen arkadaşlar şirketimizde kabin memuru olarak göreve başlıyorlar."

AYLIK BRÜT ÜCRET 4 BİN LİRA

THY'deki kabin memurlarının 113 ülke ile 290 şehirde çok keyifli bir iş ortamında çalışma şansı yakaladığını ifade eden Çay, mesleğin gençler açısından ilgi gördüğünü anlattı.

Çay, kabin memurlarının aylık 4 bin lira brüt ücretle işe başladıklarını belirterek, "İkramiyeler de dağıtıldığında brüt ücretleri 5 bin liraya yaklaşıyor. Sabredip ilerlediklerinde çalışma sürelerine göre ücret artışları devam ediyor" dedi.

Kaynak: AA / Ekonomi

Türkiye Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle! Zorunlu karşılık faiz oranı ne kadar oldu? Merkez Bankası'ndan yeni karar 26 Nisan Cuma 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 26 Nisan burç yorumları nedir?
500

Yorumlar (10)

zara:

70000 suriyeli geliyor yola çıkmış

47
1
yanıtYanıtla
Wwwwww:

Boşuna kafayormayın akp üyesiseniz işe alıyorlar,,,

28
2
yanıtYanıtla
Ekleme-CikarmaMobil-IOS:

akademisyen olmak icin senelerimizi veriyoruz, maasimiz 4 bin bile degil !!!!

6
3
yanıtYanıtla
Atakan:

THY peersoneli yeterince egitimli degil egitim ve denetleme sart hepsi vurdum duymaz memurlar gibi calisiyorlar

7
1
yanıtYanıtla
Fjd:

Ya yuru git dünya begenmis de bizim ki beğenmemiş çok ta tin

yanıt1
yanıt9
Adini sen koyMobil-IOS:

saka gibi 4 sene lisans, 2 sene master, 4 sene doktora sonrada 4 bin maas!!!!

1
4
yanıtYanıtla
Tolga:

Git sürün dışarda o zaman

yanıt0
yanıt1
Adınızı Yazın:

net 4 bin de değil brüt diyor

4
1
yanıtYanıtla
KAPTAN:

BEN GELIRDIM FAKAT DENIZ DAHA IYI HOSTESTTLE FALAN UGRA$AMAM

3
1
yanıtYanıtla
norvecten sevgilerle:

bu ulkede boy yillarini egitime ver 14 yilin egitimle gecsin 12 yil is ara sonra surun 3000 4000 binin hesabini yapsinlar sonra digeri torpille gecsin ler .

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title