Haberler

THOF Başkanı Ozanoğlu Diyarbakır'da

Güncelleme:

Türkiye Halk Oyunları Federasyonu (THOF) Başkanı Gürhan Ozanoğlu, medyada gördükleri ile Diyarbakır'ın hiçbir ilgisinin bulunmadığını söyledi.

Türkiye genelinde 2014 yarışmalarını değerlendirecek hakem ve gözlemci yetiştirme bilgilendirme semineri için Diyarbakır'a gelen Türkiye Halk Oyunları Federasyonu (THOF) Başkanı Gürhan Ozanoğlu ve Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı ve aynı zamanda THOF Yönetim Kurulu Üyesi Remzi Kaya, beraberindeki heyetle Dicle Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Müdürü Yrd. Doç. Dr. Kürşat Gülbeyaz'ı makamında ziyaret etti.

Bu geziyi 3 büyük ilin dışında Karadeniz'de Samsun, Güneydoğu'da Diyarbakır ve Doğu Anadolu'da da Sivas'ta gerçekleştirdiklerini söyleyen THOF Başkanı Gürhan Ozanoğlu, burada 400 hakemle bir araya gelerek görüş alışverişinde bulunduklarını belirtti.

ÖĞRENCİSİNİ ZİYARET ETTİ

Diyarbakır ziyaretini, Dicle Üniversitesi Devlet Konservatuvarı halk oyunları bölümünü ve hepsinden de önemlisi bir zamanlar ki öğrencisi; bugün Devlet Konservatuvar Müdürü olan Yrd. Doç. Dr. Kürşat Gülbeyaz'ı burada ziyaret ediyor olmaktan büyük mutluluk ve gurur duyduğunu dile getiren Gürhan Ozanoğlu, "Konservatuvara gelişimiz sıkışık bir zamana denk geldi. İsterdim ki daha geniş bir zamanda burada olayım. Kürşat hocamın bir dersine katılayım. İnşallah başka bir zaman onu da gerçekleştiririz" dedi.

"BURADAKİ MİSAFİRPERVERLİK KARŞISINDA ÇOK MAHCUP OLDUK"

Diyarbakır'ı ilk kez gezdiğini ve hayran kaldığını belirten Türkiye Halk Oyunları Federasyonu (THOF) Başkanı Gürhan Ozanoğlu, özellikle görmüş olduğu misafirperverlik karşısında çok mahcup olduklarını dile getirerek, "Medyada gördüklerimizin Diyarbakır ile hiçbir ilgisi bulunmuyor. Eğil İlçesini gördüm ve çok etkilendim. Buraların gerçek anlamda tanınamamış olmasından dolayı Diyarbakır çok şey kaybettiğini düşünüyorum" dedi.

Hocasını, burada ağırlamaktan büyük mutluluk ve gurur duyduğunu söyleyen Yrd. Doç. Dr. Kürşat Gülbeyaz ise, "20 yıl önce hocamdı. Bugünleri hayal dahi edemezdim. Yıllar sonra Diyarbakır'da bu şekilde bir araya gelmek inanılmaz güzel bir duygu" diye ifade etti.

"DİYARBAKIR HER YÖNÜYLE ZENGİNLİĞİ OLAN BİR İL"

Bizi, biz yapan bir takım değerlerin var olduğunu bunun başında da kültürel değerlerin geldiğini kaydeden Müsteşar Yardımcısı Remzi Kaya da şunları söyledi:

"Şüphesiz halk oyunları, bu kültürel etkinliklerin başında geliyor. Her coğrafya kendi kültürünü kendi geliştiriyor. Türkiye'ye baktığınız zaman da her bölgenin oyunları farklıdır. Bu bölge, potansiyel olarak çok verimli bir bölge. Diyarbakır her yönüyle zenginliği olan bir il. dolayısıyla böyle bir yerde görev yapmakta çok önemli. Kürşat beyin federasyona olan katkılarının yanı sıra okulda da çok güzel işlere imza atmış olması takdire şayandır. Kendisini gönülden tebrik ediyorum"

Kısa sohbetin ardından öğrencilerle buluşan Gürhan Ozanoğlu, öğrencilerin mesleki anlamda ilerde karşılaşabilecekleri sorunlarla ilgili sorularını yanıtlayarak öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Diyarbakır Remzi Kaya Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title