Haberler

Thk'dan Yamaç Paraşütü Denetimleriyle İlgili Açıklama

Türk Hava Kurumu Havacılık ve Eğitim Müdürü Bekir Sıdkı Akyüz, “THK, eğitimlerini yönerge ve yönetmelikler dahilinde yapan, amatör sportif havacılığa ücretsiz destek veren bir kurum olmanın yanında sadece devletin emrinde ve milletin hizmetinde olmaya hiçbir çıkar gözetmeksizin devam ediyor.

Türk Hava Kurumu Havacılık ve Eğitim Müdürü Bekir Sıdkı Akyüz, "THK, eğitimlerini yönerge ve yönetmelikler dahilinde yapan, amatör sportif havacılığa ücretsiz destek veren bir kurum olmanın yanında sadece devletin emrinde ve milletin hizmetinde olmaya hiçbir çıkar gözetmeksizin devam ediyor. Sadece rantı düşünen bazı çevrelerin maksatlı söylemlerine itibar edilmemesi gerekir" dedi.

Her yıl ticari tandem pilotluğu kontrol kursları düzenleyen Türk Hava Kurumu, pilotun ticari tandem uçuşu yapabilecek seviyede olup olmadığını kontrol ederek sertifika veriyor. Sertifikayı almaya hak kazanan pilot Türkiye'nin herhangi bir yerinde ticari tandem pilotluğu yapabiliyor. Babadağ bölgesindeki bazı yamaç paraşüt pilotları ise gelirlerinin azalacağı düşüncesiyle Türk Hava Kurumu'nun bu sertifikayı daha az pilota vermesi için baskı yapmaya çalıştığı iddialarıyla ilgili açıklama yapan Türk Hava Kurumu Havacılık ve Eğitim Müdürü Akyüz şunları söyledi:

"Fethiye Babadağ turizm açısından bir Dünya markası. Özellikle yamaç paraşütü uçuşlarıyla ilgili bölgede hem ticari (tandem) yani yolcu taşıyan hem de single olarak tek başına uçan yamaç paraşütçüler var. Burada turizm amaçlı sportif faaliyet ticari olarak yapılıyor. Bu kapsamda bölgede gittikçe artan talep uçuş emniyetini de olumsuz yönde etkileyebilecek bir ortam oluşturuyor. Birkaç yıl önce öngörülen bu durum sonucunda ve çok yerinde bir düşünceyle Mülki amirliğin burada bir düzen alınması gerektiğini düşünmesi ve gerekli düzeni oluşturmak amacıyla bu işin Türkiye deki tek otoritesi olan THK ile iş birliği yaparak buradaki faaliyetlerin düzenlenmesi esasını getirdi. Hazırlanan bir yönerge ile bu bölgedeki uçuş faaliyetleri bir düzene koyuldu, uçuş kontrol heyeti ve bu uçuş kontrol heyetine de başkanlık etmek üzere THK'nin görevlendireceği bir personel planlaması yapıldı."

Düzenleme ile bölgede uçuş sayısı artarken, yaşanabilecek kaza sayılarında ciddi bir düşüş kaydedildiğini vurgulayan Akyüz şöyle devam etti:

"Mülki amirliğinin oluşturduğu bu sistem ile her sene en az 2-3 tanesi ölüm ile sonuçlanan onlarca kazayı sıfır derecesine kadar indirdi. Şu anda Babadağ bölgesinde işleyen mevcut düzen, bazı kesimlerde rant telaşı yaratıyor. Türkiye de THK ticari tandem belgesini vermek üzere Türkiye genelinde kurslar açarak eğitim veriyor. T2 dediğimiz ticari tandem belgesi Fethiye bölgesine özel olarak verilmiyor. Bu belgeyi alabilen insanlar Türkiye'nin her yerinde çalışabiliyor. Ancak şöyle bir yanlış algı var T2 belgesine sahip insanların sayısı arttıkça turizm faaliyeti adı altında bu işten para kazanan pilotlar ücretlerinin düşeceğini ve acentelerle pazarlık güçlerinin azalacağı kaygısına kapılıyor olabilirler. Bu nedenle çeşitli vesilelerle THK'na baskı yaparak T2 kurslarını açtırmamaya çalışan bir grup var. Oysa THK Türkiye'nin kurumu ve T2 belgesi Fethiye'ye özel olarak verilen bir belge değil. Hak edenin ve gerekli niteliklere sahip olan eğitimli yamaç paraşüt pilotlarına titiz bir eğitim ve değerlendirmeyle verilen bir belge. THK'nin Fethiye bölgesindeki bu faaliyetten hiçbir maddi menfaat sağlamadığı gibi, bölgede görevli THK personelinin maaş,harcırah gibi özlük hakları da THK tarafından ödeniyor. Özetle; THK, eğitimlerini yönerge ve yönetmelikler dahilinde yapan, amatör sportif havacılığa ücretsiz destek veren bir kurum olmanın yanında sadece devletin emrinde ve milletin hizmetinde olmaya hiçbir çıkar gözetmeksizin devam ediyor. Sadece rantı düşünen bazı çevrelerin maksatlı söylemlerine itibar edilmemesi gerekir." - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Fethiye Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title