Haberler

Thk Başkanı Öktem Açıklaması

Türk Hava Kurumu (THK) Başkanı Vacit Öktem, "Türk Hava Kurumu'nun eski genel başkanından kaynaklanan kamuoyunda olumsuz bir imajımız var, bu imajı silmeye çalışıyoruz" dedi.

Türk Hava Kurumu (THK) Başkanı Vacit Öktem, "Türk Hava Kurumu'nun eski genel başkanından kaynaklanan kamuoyunda olumsuz bir imajımız var, bu imajı silmeye çalışıyoruz" dedi.

Öktem, THK Kırklareli Şubesi'ni ziyaret etti. Türk halkının kendilerine güvenmesini beklediklerini ifade eden Öktem, yeni THK yönetiminin tamamen şube başkanlarından oluşturulduğunu söyledi. Öktem,  "Bayram namazlarında, namazdan çıkıp evinde çoluk çocuğu ile bayramlaşmadan, anasının babasının elini öpmeden deri toplamaya giden ve bu işten bir kuruş menfaati olmadan çalışan fedakar şube başkanları sayesinde Türk Hava Kurumu ayakta durmaya çalışıyor. Halkımızın bize güvenmesini, inanmasını ve desteğini bizden eksik tutmamasını temenni ediyorum" şeklinde konuştu.

THK olarak tüm engelleri aşarak, Türk halkının güvenini yeniden kazanmaya çalıştıklarını ifade eden Öktem, kısa sürede başarılı çalışmalara imza attıklarını kaydetti.

THK'nın eski genel başkanı Osman Yıldırım'ı eleştiren Öktem, şunları kaydetti:

"Benden önceki ve halen cezaevinde bulunan genel başkan, THK'nın malları kamu malı olduğu için burada amacına uygun bir gelişme olamayacağını anlayınca bir vakıf kurmuş. Kurumun çoğu mal varlığını, uçaklarını vakfa aktarmış. Genel kurulda seçilerek geldik ama Vakıflar Yasası'na göre vakıf üzerinde söz sahibi olma hakkımız yok. Eski genel başkan Osman Yıldırım'ın önümüze çıkardığı engelleri aşmaya çalışıyoruz. Osman Yıldırım ilk etapta istifa etmediği gibi cezaevinden mektuplar yazarak bize engeller çıkarmaya çalışmıştı. Yasaya ve vakıf senedine aykırı olarak kendi yerine genel kurulda bana rakip olarak çıkan general arkadaşını oraya getirdi. Şu anda vakfı bu general arkadaşı idare ediyor. Bizimle hiçbir şekilde irtibat kurma niyetinde de değil. Bunu da uygulamalarıyla ortaya koyuyor. Türk Hava Kurumu'nun eski genel başkanından kaynaklanan kamuoyunda olumsuz bir imajımız var, bu imajı silmeye çalışıyoruz."

Öktem, daha sonra şube başkanlarıyla toplantı yaptı.

Kaynak: AA / Yerel

Osman Yıldırım Vacit Öktem Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title