Haberler

The Phantom Of The Opera" İzleyiciyle Buluşuyor

Türkiye'de ilk kez izleyiciyle buluşan "The Phantom of the Opera" (Operadaki Hayalet) müzikalinin bu akşamki gösterisi öncesi kostümlü prova yapıldı.

Türkiye'de ilk kez izleyiciyle buluşan "The Phantom of the Opera" (Operadaki Hayalet) müzikalinin bu akşamki gösterisi öncesi kostümlü prova yapıldı.

Zorlu Center Performans Sanatları Merkezi'nde (PSM) gerçekleşen provada gazetecilere açıklama yapan müzikalin yönetmenlerinden Arthur Masella, İstanbul'da olduğu için mutlu olduğunu dile getirdi.

Operadaki Hayalet'i İstanbul'a getirmenin kendileri için heyecan verici olduğunu anlatan Masella, Zorlu Center'daki gibi sahnelerin her şehirde olmasını umduğunu söyledi.

Masella, Broadway'in en uzun soluklu gösterilerinden olan müzikalin, Londra ve Broadway'de oynanan ile tamamen aynı olduğunu vurgulayarak, aynı kostüm ve dekorların İstanbul'daki müzikalde de yer aldığının altını çizdi.

Müzikalde Raoul, Vicomte de Chagny karakterini canlandıran 30 yaşındaki sanatçı Anthony Downing de ilk kez Güney Afrika'da sahneye çıktığı gösteride 3,5 yıldır rol aldığını bildirdi. İlk kez Avrupa'ya turneye çıktığını kaydeden sanatçı, oldukça heyecanlı olduğunu dile getirdi.

Gösterinin aşk hikayesi üzerine kurulu bir müzikal olduğunu belirten Downing, "Tüm zamanların en çok sahnelenen ve en başarılı müzikallerinden biri olan eserin dışında olmak çok zor. Kolayca bırakamayacağım bir şey" dedi.

Türkiye'de ilk kez izleyiciyle buluşacak olan müzikal, 17 Mayıs'a kadar Zorlu Center PSM'de sanatseverlerle buluşacak.

Dekorlar 24 tırla taşındı

Elliden fazla ödülü bulunan müzikal için 160 tonluk dekor, 24 tır ile İstanbul'a getirildi.

İlk kez 1986'da Londra'da sahnelenen Operadaki Hayalet, şimdiye kadar dünya çapında 40 ülkede 110 şehirde, 65 bin performansla 80 milyonluk bir izleyici kitlesine ulaştı.

Fransız yazar Gaston Leroux'ın aynı adlı romanından uyarlanan müzikalde oyuncular, teknik ekip ve orkestra da dahil olmak üzere 130 kişilik ekip görev yapacak.

Her gösteride 230 kostüm, 281 mum, sis sahnelerinde 250 kilogram kuru buz ve 10 sis makinesi kullanılan müzikalde, 22 sahne değişimi bulunuyor.

15'ten fazla dile çevrilen eser, Paris Operası'nda hayalet olarak tanınan, yüzü ileri derecede deforme olmuş bir müzik dahisinin, yetenekli ve güzel Soprano Christine'e olan saplantılı aşkını konu alıyor.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Zorlu Center İstanbul Türkiye Londra Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

500

Yorumlar (1)

ozlem yamanmobilWeb@haberler.com:

Aradayiz ve ben su dk kadar christne karakterinin ilk performansindan cok etkilendim,sisler mumlar nehir dekorlu sahnedekii performansinda aglamam geldi ki ben opera mudavimi degilimdekor ,sahne ,muzik cok etkileyci su ana dek ama sasirtici olan baska bir sey de zaman zaman kopmam ve hatta uyumak istemem

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title