Haberler

The North Face Kapadokya Ultra Trail Koşusu Yağmur Altında Başladı

The North Face Kapadokya Ultra Trail koşularının ikincisi, Nevşehir'in Ürgüp İlçesi'nde başladı.

The North Face Kapadokya Ultra Trail koşularının ikincisi, Nevşehir'in Ürgüp İlçesi'nde başladı.

Geçen yıl ilki yapılan yapılan yarışmada 110 kilometreparkurunda Rus atlet Elena Polyakova'nın, kadın ve erkek yarışmacıları geride bırakarak genel klasmanda  birinciliğe ulaştı. Maraton mesafesinden daha uzun arazi koşuları anlamına gelen ve tüm dünyada popüleritesi giderek yükselen 'Ultra trail' koşuları, gece- gündüz koşmayı gerektirmesinin yanı sıra zorlu tırmanış bölümleri içeriyor. İkinci yılında 3 farklı parkurda düzenlenecek Kapadokya Ultra Trail koşularına yerli ve yabancı yaklaşık 1000 sporcu katılıyor. The North Face Kapadokya Ultra Trail koşuları, UNESCO Dünya Mirasları Listesi'nde yer alan Göreme Milli Parkı da dahil olmak üzere Kapadokya'nın en gözde ve bakir vadilerini ile bu vadileri çevreleyen köy ve kasabaları izleyen toplam 110 kilometrelik güzergahı takip ediyor. Koşuların en uzun parkuru olan 110 kilometremücadelesinde geçen yıl zafer 13 saat 33 dakika ile, kadın ve erkek yarışmacıları geride bırakarak, finişe ulaşan Elena Polyakova'nın olmuştu. 62 kilometre parkurunu Ankara'dan Kemal Kukul 6 saat 44 dakikada, 33 kilometre parkurunu ise Polonya'dan Fryderyk Pryjma 2 saat 50 dakikada tamamlayarak birinci olmuşlardı.

The North Face Kapadokya Ultra Trail koşuları, 110, 62 ve 33 kilometreuzunluğunda, büyük bölümü Kapadokya'nın kendine has volkanik arazisinde yer alan toprak patikalarda geçen 3 farklı parkurda koşuluyor. 110 kilometreparkuru 3 bin 360 metretırmanış içerirken, 62 kilometreve 33 kilometreparkurlarında ise toplamda, sırasıyla, 1860 ve 910 metrelik tırmanış bölümü bulunuyor. En uzun koşu mesafesine sahip 110 kilometreparkurunun maksimum 22 saatte tamamlanması gerekiyor. 62 kilometreuzunluğundaki parkuru 12 saatte, 30 kilometreuzunluğundakini ise 6 saatte tamamlamak zorundalar. The Nort Face Kapadokya Ultra Trail Koordinatörü Aydın Ayhan Güney,  geçen yıl ilkini düzenledikleri yarışmaya 180 sporcu katılırken bu yıl ise bine yakın katılımın sağlandığını söyledi. Organizasyonun 3 etaptan oluştuğunu belirten Güney, şöyle konuştu:

"Birisi 36 kilometre, diğeri 60 ve 110 kilometrelik etaplardır. Sabah startımızda güzel bir hava vardı. Sonraki startımızda yağmur başladı. Sporcular yağmur altında koşuyor. 46 ülkeden toplam start alan sporcu sayısı 950 civarındadır. Kapadokya'nın tamamında sporcularımız koşuyor. Büyük yarışın güzergahı Ürgüp'ten başlıyor, Ortahisar, İbrahimpaşa, Uçhisar, Göreme, Aktepe'den Ürgüp'teki istasyonlara geliniyor. İstasyondan çıktıktan sonra Karlık ve Mustafapaşa'dan sonra tekrar Ürgüp'e dönülen 110 kilometrelik bir etabı var. Diğerleri de aynı etap üzerinde fakat daha kısa parkurlardan oluşuyor. Ultra Trail yarışmaları dünyada çok popüler. Geçen yıl Amerika'daki yarışta kayıtlı olarak 8 milyon kişi koştu. Kapadokya'da yapmamızın nedeni ise; burası muhteşem bir destinasyondur. Altyapısı da çok güçlü olan bir merkezdir. Bölgenin tanıtımı ve buradaki sportif aktivitelerin gelişmesi açısından önemlidir."

- Nevşehir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

The North Face Kapadokya Nevşehir Ürgüp Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title