Haberler

The Istanbul EDITION'dan Organ Bağışı Farkındalık Semineri

Güncelleme:

Organ Bağışı Farkındalık Semineri'nde ülkemizde ve dünyada organ bağışının önemi; yaşanmış olaylar ve rakamlar vurgulanarak, kamuoyu bilinci ve bağış sayısının artması hedeflendi.

Palmali Şirketler Grubu bünyesinde faaliyet gösteren The Istanbul EDITION, PAL FM, PAL Station, PAL Güvenlik, Billionaire Club ve Cipriani Restaurant çalışanları, sahip oldukları insan kaynağı ve sektör ağlarını kullanarak, organ bağışının önemi üzerine farkındalık yaratmak amacıyla, gazeteci yazar Tuluhan Tekelioğlu'nun 'Yeni Hayat' belgesel filminin özel gösterimi ve konuşmacı olarak katılımı ile 28 Kasım Cuma günü The Istanbul EDITION'da bir seminer düzenledi. Katılanlar arasından elli kişi organlarını bağışladı.


The Istanbul EDITION, PAL FM, PAL Station, PAL Güvenlik, Billionaire Club ve Cipriani Restaurant çalışanlarının, sektör temsilcilerinin, aralarında Türkiye Eğitim Gönülllüleri Vakfı Kurucularından Yönetim Kurulu Eski Başkanı İbrahim Betil'in de yer aldığı değerli konukların katılımı ile gerçekleştirilen Organ Bağışı Farkındalık Semineri'nde ülkemizde ve dünyada organ bağışının önemi; yaşanmış olaylar ve rakamlar vurgulanarak, kamuoyu bilinci ve bağış sayısının artması hedeflendi.

Tuluhan Tekelioğlu'nun 'Yeni Hayat' adlı belgesel gösteriminin ardından, Türkiye'de nakil bekleyen onbinlerce hastaya organ bağışı desteğinin arttırılmasının önemi örneklerle tartışıldı. Bireylerin ve kurumların konuya daha duyarlı bakmaları ve bu konuda bilinçlenmeleri gerektiğine dikkat çekildi. Belgesel İstanbul özel gösterimi ve sonrasında gerçekleştirilen seminer sonrasında Beyoğlu ve Kamu Hastaneleri Birliği Kurumları'ndan Şişli Hamidiye Etfal Eğitim Araştırma Hastanesi Organ Nakil Koordinatörlüğü organizasyonunda, doku ve organ nakli temsilcileri organ bağışlarını kabul ederek, donörlere kartlarını takdim etti. Katılımcılardan elli kişi organlarını bağışladı.


The Istanbul EDITION yönetimi konuyla ilgili açıklamasında 'Sektörde bir ilki daha yaşamaktan dolayı çok gururluyuz. 'Fırsat eşitliği' oldukça hassas yaklaştığımız bir konudur. Türkiye Sakatlar Derneği ile birlikte engelli bireylerin hayata, ekonomiye kazandırılmasına katkıda bulunmayı hedeflediğimiz ve çok güzel geri dönüşler aldığımız 'Turizmde Biz de Varız Projesi' de buna bir diğer örnektir. Aynı duyarlılığı Palmali Tourism Grubu altındaki tüm markalarımızın çalışanları olarak organ bağışı farkındalığı için de gerçekleştirmek istedik. Umarız sektöre öncülük ederek, diğer sektör temsilcilerinin de destek vermesine vesile olabilir, İstanbul'da ve tüm Türkiye'de oluşturulacak farkındalığa katkıda bulunabiliriz' ifadesini kullandı.


Türkiye'de her gün 10 kişi organ nakli olmadığı için hayatını kaybediyor


Seminerde verilmek istenen mesaj şu şekilde özetlendi: 'Başkaları için kendinizi unutursanız o zaman sizi daima hatırlayacaklardır'. Tekelioğlu; bu çalışmada 'İnsanın insana verebileceği en güzel hediye, yeni hayattır' görüşünden hareket ettiklerini, yaşamak için mücadele veren insanlarla yaşamdan sonra hatırlanmak isteyenlerin karşılaşma hikâyesinin devam edebilmesi için, The Istanbul EDITION'ın tüm kadrosuyla destek verdiği ve sektöre öncülük ettiği gibi, diğer sektör temsilcilerinden ve tüm kamuoyundan gelecek destekle beraber belgeselin çekildiği Antalya'da sağlanan organ bağışı başarısının, İstanbul ve tüm Türkiye'de de sağlanabilmesinin mümkün olabileceğinin altını çizdi. Organ bağışı oranlarının illere göre artabilmesi için diğer sektör temsilcilerinden ve tüm kamuoyundan benzer çalışmalar, seminerler, konferanslar vasıtasıyla desteğe ihtiyaç bulunduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Tuluhan Tekelioğlu Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title