Haberler

The Bodrum Cup Uluslararası Denizcilik Festivali ve Yat Yarışları - Muğla

29. The Bodrum Cup Uluslararası Denizcilik Festivali ve Yat Yarışları, Muğla'nın Bodrum ilçesinde başladı.

Türkiye Yelken Federasyonu (TYF), Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Bodrum Belediyesinin katkılarıyla, Era Bodrum Yelken Kulübünün ev sahipliğinde gerçekleştirilen organizasyonda tekneler, Bodrum-Kisebükü etabında yelken açtı.

Beş etaptan oluşan organizasyona, 59'u yarışan olmak üzere 12'si yabancı bayraklı 105 tekne katılıyor. Bodrum Limanı'ndan açılan tekneler için Karaada açıklarında start verildi.

Muğla Valisi Esengül Civelek, yaptığı açıklamada, Bodrum Cup'ın 29 yıldır denizciliğin ve yelken kültürünün gelişmesine katkı sağladığını belirterek, organizasyonun övünç kaynağı olduğunu söyledi.

Era Bodrum Yelken Kulübü Başkanı Erman Aras da 29'uncu yıla ulaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını aktardı.

Organizasyon ile Türkiye'nin güzelliklerini sergilemeye çalışacaklarını kaydeden Aras, "Cennet gibi koylarımız var. Güzel ülkemizde turizmin ne kadar güzel yapılabileceğini tekneler yelken açarak bir kez daha göstermiş olacak." diye konuştu.

Mücadeleye katılanlar arasında Bodrum'un yaşayan son sünger avcısı olarak tanınan "Aksona" lakaplı Mehmet Baş da yer aldı.

Bodrum-Kisebükü etabının tamamlanmasının ardından yarın Kisebükü-Bodrum etabı geçilecek. Bu etapta, teknesiyle dünya turu yapan ilk Türk denizci merhum Sadun Boro da anılacak.

Vali Civelek, Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Serkan Öçalmaz, TYF Muğla İl Temsilcisi Osman Gökmen'in yanı sıra bazı resmi daire ve kurum amirleri ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri de tekne ile açılarak mücadeleleri izledi.

Kaynak: AA / Spor

Esengül Civelek Türkiye Bodrum Muğla Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi? Suphi Yıldız kimdir? Zafer Partisi Hatay- Samandağ Belediye Başkan adayı Suphi Yıldız kaç yaşında, nereli? Salih Savaşlı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Reyhanlı Belediye Başkan adayı Salih Savaşlı kaç yaşında, nereli? Abdullah Kadayıf kimdir? Zafer Partisi Hatay- Payas Belediye Başkan adayı Abdullah Kadayıf kaç yaşında, nereli? Serhan Yıldırımhan kimdir? Zafer Partisi Hatay- Kırıkhan Belediye Başkan adayı Serhan Yıldırımhan kaç yaşında, nereli? Cengiz Kırgın kimdir? Zafer Partisi Hatay- İskenderun Belediye Başkan adayı Cengiz Kırgın kaç yaşında, nereli? SURİVOR KİM ELENDİ? Survivor All Star 2024 adaya kim veda etti? OY SAYIMINDA İFTAR MOLASI OLACAK MI? YSK iftar arası kararında ne dedi? Vatandaşa yumruk atan Belediye Başkanı kim? Vatandaşa neden yumruk attı? Mustafa Oktay Aksu kimdir? Halk Tv konuğu Mustafa Oktay Aksu kaç yaşında, nereli? Mustafa Oktay Aksu biyografisi! 1 NİSAN 2024 PAZARTESİ ÜNİVERSİTELER TATİL Mİ? Seçimden sonraki gün resmi tatil mi, kimlere tatil? Oy sayımında iftar molası olacak mı? YSK açıklama yaptı mı, ne dedi? Yunanistan'da deprem mi oldu? Depremin büyüklüğü ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title