Haberler

    The Amazing Spider-Man 2 (Ps3)

    "Bana dokunmayan yılan bin yaşasın" demeyeceksin, yoksa zararlı çıkarsın.

    Mahmut Saral - -

    Sizi bilmem, ancak benim Ultimate Spider-Man'e karşı ayrı bir ilgim var. Çizgi romanlardan ve filmlerden video oyunlara uyarlanan isimler genellikle pek başarılı olamaz. Bunun sebebi de çoğu kez bu oyunların yapımcı firmalar tarafından birer "nasıl olsa hayranları tarafından alınır" tipinde oyunlar olarak görülmesi, biraz da orijinal ürünlere reklam aracı olarak kullanılmak istemeleridir. Ultimate Spider-Man, işte bu düşüncelerin yoğun olduğu bir sektörde, ortalamanın üzerine çıkabilmiş ve oyuncuları eğlendirmeyi başarabilmiş bir oyundur bana göre. Tabii ki öncesinde ve sonrasında birçok Örümcek Adam oyunu yapıldı, ama bunlar da pek başarılı olmadı doğrusu.


    Ve şimdi, önümüzde The Amazing Spider-Man 2 var. 2 Mayıs 2014'te vizyona giren filmin çizgi roman soslu oyunu. Filmle bire bir ilerlemeyen bu oyun, açık dünya bir haritaya sahip. Yapay zekası çok da üst düzey olmayan düşmanlarla dövüşüyor, Manhattan'da ağ atarak ilerliyor, ara ara güçlü düşmanlarla, ara ara da sürprizlerle karşılaşarak Örümcek Adam olmanın keyfini çıkarıyorsunuz. Tabii ki oyunun size sunduğu limitler doğrultusunda.



    "Bana dokunmayan yılan bin yaşasın" demeyeceksin


    Oyunumuz genç Peter Parker ve amcasıyla ilgili bir videoyla başlıyor. Eğer Spider-Man çizgi filmlerini izlediyseniz, bu sahneler size tanıdık gelecektir. Hayır, bire bir aynı değil, ama yaşanan olaylar tanıdık gelecektir. Bir hırsız hızla kaçıyor ve mağdur kişi de Peter'dan yardım istiyor. Peter ise "Bu benim sorunum değil" diyerek ilgilenmiyor bile. Ama birkaç dakika sonra görüyor ki çok sevdiği Ben amcası öldürülmüş. Bilin bakalım kimin yüzünden? Ve böylelikle Spider-Man serüveni de başlamış oluyor.


    Manhattan'dayız ve detaylı olarak tasarlanmasa da açık dünya bir haritamız var. Yüksek binalara ağ atarak oradan oraya zıplıyor, zaman zaman yan görevler yaparak halkın sevgisini kazanmaya çalışıyoruz. Ama asıl amacımız ana görevleri tamamlamak. Oyunda Carnage, Shocker, Black Cat, Green Goblin ve Kingpin gibi karakterler bulunuyor. Hatta Spider-Man'in yaratıcısı Stan Lee'yi de bir çizgi roman dükkanında görebiliyorsunuz. Ufak, ama güzel sürprizlerden bir tanesi bu mesela.



    #Sayfa#


    PlayStation 3'te denediğim yapımın oynanış mekaniği zor değil. Birkaç tuş yardımıyla birçok hareket yaparak düşmanlarınızı bir bir pataklıyorsunuz. Yakın dövüş konusunda düşmanlarınız da düşük yapay zekalarıyla size yardımda bulunuyor aslında. Biraz ağ, birkaç tekme ve biraz da yumruk. Özellikle ağ atıp Manhattan semalarında gezinirken ve düşmanlarla girdiğimiz aksiyonda, Spider-Man'in animasyonlarının güzel olduğunu fark ediyorsunuz. Zaten ince bir tasarımı bulunan karakter, tıpkı bir lastik gibi esnek de. Görsel olarak oyunun en güzel tarafı bu belki de.



    Daha iyi olabilirdi


    The Amazing Spider-Man'de aksiyon ve espri bir arada yer alıyor. Özellikle serinin sıkı takipçileri için güzel detaylar mevcut. Yine Peter Parker'ın evine giderek, daha önce oynadığınız görevleri tekrar oynayabiliyor, kostümlerden diğer ekstralara kadar birçok geliştirme seçeneğine de erişebiliyorsunuz.


    Son sözlere gelecek olursak Beenox tarafından geliştirilen The Amazing Spider-Man 2, özellikle Örümcek Adam serisi hayranlarının ilgisini çekebilecek bir oyun olmuş. Spider-Man'in esnek yapısı ve Manhattan'da özgürce ağ atarak ilerleyebiliyor oluşu, sanki diğer Spider-Man oyunlarına göre biraz daha iyi olmuş. Oyunun görsel tarafında ve görev sisteminde biraz daha özen gösterilseydi, daha fazla oyuncuyu da etkileyebilirdi.



    Mahmut Saral - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
    Kaynak: Teknokulis / Teknoloji

    Peter Parker Mahmut Saral Teknoloji Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title