Haberler

Thd Genel Başkanı Çakar Açıklaması

Tüketici Hakları Derneği (THD) Genel Başkanı Turhan Çakar, GDO'lu yem ithalatına ve kullanımına izin veren Biyogüvenlik Kurulunu protesto ettiklerini bildirdi.

Çakar, yazılı açıklamasında, Biyogüvenlik Kurulu Kararıyla GDO'lu 2 soya ve 6 mısır çeşidine ilişkin ithalat izninin 5 Kasım'da Resmi Gazetede yayımlandığını hatırlattı.

Biyogüvenlik Kurulu kararıyla bugüne kadar toplam 32 çeşit hayvan yeminin Türkiye'ye ithalatına izin verildiğini belirten Çakar, tüketicilerin GDO'lu yemle beslenen hayvanlardan elde edilen gıdalara mahkum edilerek, sağlıklarının riske edildiğini savundu.

" Türkiye'de hayvan yeminin bugünü ve yarını emperyalist GDO firmalarına teslim edildi" ifadesini kullanan Çakar, hayvansal gıdanın büyük endüstriyel tarım ve GDO şirketlerinin insafına terk edildiğini ileri sürdü. Türkiye gibi dört mevsimi yaşayan, tarıma çok elverişli bir coğrafyada hayvanları besleyecek yeterli yemin yetiştirilmesi yerine, GDO'lu yem ithal etmeye yönelik politikaları eleştiren Çakar, şunları kaydetti:

"THD olarak, GDO'lu yem ithalatına ve kullanımına izin veren Biyogüvenlik Kurulu'nu protesto ediyoruz. Hayvan ve insan sağlığı için GDO'lu yem ithalatı ve tüketimine son verilip, Türkiye topraklarında sağlıklı ve yeterli yem üretimine başlanacak tarım politikası ivedilikle uygulamaya konulmalıdır. Aksi takdirde, ülkede insan ve hayvan sağlığına önem vermeyen, Türkiye'yi yemde dışa ve emperyalist GDO firmalarına bağımlı kılanlar hiç iyi anılmayacak ve bunun hesabını veremeyeceklerdir. Tüketicilere, GDO'lu yemlerle beslenen tavukların eti ve yumurtası ile ineklerin etini, sütünü,  ayrıca et ve süt ürünlerini tüketmemeleri ve çocuklarına tükettirmemeleri çağrısında bulunuyoruz."

Kaynak: AA / Ekonomi

Tüketici Hakları Derneği Türk Hemşireler Derneği Turhan Çakar Türkiye Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title