Haberler

Thd Genel Başkanı Çakar'a Açılan Davada Karar

Tüketici Hakları Derneği (THD) Genel Başkanı Turhan Çakar, hakkında "Dernek tüzüğünde belirtilmeyen faaliyetle uğraştığı" gerekçesiyle açılan davada beraat etti.

Tüketici Hakları Derneği (THD) Genel Başkanı Turhan Çakar, hakkında "Dernek tüzüğünde belirtilmeyen faaliyetle uğraştığı" gerekçesiyle açılan davada beraat etti.

Ankara 32. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, Çakar ve avukatları katıldı.

Duruşmada, Ankara Valiliği İl Dernekler Müdürlüğünün şikayeti üzerine, hakkında Dernekler Kanunu'na muhalefet ettiği gerekçesiyle kamu davası açıldığını ileri süren Çakar, daha sonra THD'de denetleme başlatıldığını belirtti.

Çakar, denetleme sonucunda hakkında "Tüzükte belirtilmeyen faaliyetle uğraştığı" gerekçesiyle kamu davası açıldığını söyledi.

THD'nin Kurucu Genel Başkanı olduğunu ifade eden Çakar, "24 yıldır derneğin başkanıyım. Haziran 2013'te malum Gezi olayları olmuştu. Olaylar sırasında biber gazı kullanıldı, vatandaşlardan da bize şikayetler geldi. Derneğimize gelen tepkiler karşısında bizde mevcut durumun sorumluları hakkında şikayet hakkımızı kullandık" dedi.

Çakar, basın açıklaması ve şikayet başvurusunun ardından tehdit telefonları aldığını öne sürdü. Çakar, şöyle devam etti:

"Derneğimize denetim elemanları da geldi, bir rapor tanzim ettiler. Raporda, faaliyetlerimizin dernek tüzük, amaç ve faaliyetlerine aykırı olduğu belirtildi. Oysa tam tersine derneğimizin tüzüğünde sağlıklı bir çevre hakkımızın olduğuna ilişkin açıklamalar, tüzüğümüzün 'Derneğin Amacı ve İlkeleri' başlıklı 2. maddesi ile 'Derneğin Yapılacak İşleri' başlıklı 3. maddesinde belirtilmektedir. Hakkımda açılan kamu davasının hukuk ve adalet anlayışına aykırı olduğunu belirtmek istiyorum."

Hakim Recep Kınalı, beyanının ardından, Çakar hakkındaki iddiaların yasal unsurlarının oluşmadığından beraatine karar verdi.

Kaynak: AA / Güncel

Tüketici Hakları Derneği Türk Hemşireler Derneği Ankara Valiliği Turhan Çakar Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title