Haberler

Thd Başkanı Çakar Açıklaması

"Emekçi tüketiciler ve halkın büyük bir kesimi için enflasyon arttı, satın alma güçleri düştü"

Tüketici Hakları Derneği (THD) Başkanı Turhan Çakar, "2013 ve 2014 ocak ayları gıda enflasyonu ile asgari ücretli ve emekli işçinin maaş artışları karşılaştırıldığında, emekçi tüketiciler ve halkın büyük bir kesimi için enflasyon arttı, satın alma güçleri düştü" dedi.

Çakar, THD Genel Merkezinde düzenlediği basın toplantısında, asgari ücretlinin 2014 yılı ocak ayı maaşının geçen yıla göre yüzde 9,44,  emekli işçinin 2014 yılı ocak ayı maşının ise 2013 yılı ocak ayına göre yüzde 7,40 arttığını ifade etti. 2013 ve 2014 yılları gıda enflasyonu ile asgari ücretli ve emekli işçinin maaş artışları karşılaştırıldığında, emekçi tüketiciler ve halkın büyük bir kesimi için enflasyonun arttığını, satın alma güçlerinin düştüğünü savunan Çakar, şunları kaydetti:

"Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonunun yaptığı araştırmalara göre, bu yılın ocak ayı için 4 kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için gereken gıda harcaması tutarı (açlık sınırı) bin 99 liradır. Gıda harcaması ile birlikte, konut (kira, elektrik, su, yakıt) ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer harcamaların toplam tutarı ise 3 bin 580 liradır. "

Çakar, asgari ücretliler ve emekli işçilerin çok önemli bir kesiminin, dengeli ve yeterli beslenebilmeleri için gereken gıda harcamalarını bile karşılayamadığını iddia etti. - Ankara

Kaynak: AA / Ekonomi

Tüketici Hakları Derneği Türk Hemşireler Derneği Turhan Çakar Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title