Haberler

Tgs Adana Şube Başkanlığı'na Büyükkaya Yeniden Seçildi

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Adana Şubesi’nin yapılan olağan genel kurul toplantısında başkanlığa Salim Büyükkaya yeniden seçildi.

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Adana Şubesi'nin yapılan olağan genel kurul toplantısında başkanlığa Salim Büyükkaya yeniden seçildi.

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti'nde (ÇGC) yapılan genel kurulda Divan Başkanlığı'nı ÇGC Başkanı Cafer Esendemir, yaptı.

TGS Adana Şube Başkanı Salim Büyükkaya, genel kurulda yaptığı konuşmada, son dönemde basına yönelik baskıların kabul edilemez boyutlara ulaştığını söyledi.

Mesleğin onurunu korumaya çalışan gazetecilerin baskıları savuşturmak için her zamankinden daha fazla birlikte mücadele etmek zorunda olduklarını ifade eden Büyükkaya, basın emekçilerini, mücadele içim TGS çatısı altında örgütlenmeye ve birlikte mücadele etmeye çağırdı.

ÇGC Başkanı Esendemir de ülkemizin çok önemli bir süreçten geçerken, basın özgürlüğü konusunda da sıkıntılar yaşandığını söyledi.

Sendikal haklar konusunda bir çok kesime fikirler veren gazetecilerin kendi sendikal haklarına sahip çıkamadıklarını ifade eden Esendemir, "Günümüzde basın sektöründe sendikalaşma yüzde 5'lerin altına düşmüş durumda. Bu tablo bizlere acı veriyor. Yerel gazetelerimizde yayın hayatlarını zor şartlar altında sürdürüyor" dedi.

TGS Genel Başkanı Uğur Güç'ün de katıldığı genel kurulda daha sonra seçimlere geçildi. Tek liste halinde yapılan seçimlerde yönetim kurulu üyeliklerine Salim Büyükkaya, Murat Özkardeş, Murat Serdar Yıldız ve Murat Berhun, seçildi.

Yönetim kurulu önümüzdeki günlerde bir araya gelerek görev bölümü yapacak. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cafer Esendemir Çukurova Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title