Haberler

Tgf Başkanlar Konseyi Toplantısı Abhazya'da Yapıldı

Türkiye Gazeteciler Federasyonu 44. Başkanlar Konseyi Toplantısı, Abhazya Cumhuriyeti'nde yapıldı.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu 44. Başkanlar Konseyi Toplantısı, Abhazya Cumhuriyeti'nde yapıldı.

Ziyaret çerçevesinde düzenlenen toplantılarda konuşan Abhazya Başbakanı Lakerbaya ve Dışişleri Bakanı Çirikba, Türkiye Cumhuriyeti'nin Abhazya Cumhuriyeti'ni tanıması noktasında Türk gazetecilerden destek beklediklerini söyledi. TGF Genel Başkanı Atilla Sertel, Abhaz gazetecilerin de katıldığı toplantıda yaptığı konuşmada 20 bin üyeli Türkiye'nin en büyük meslek örgütü olan TGF üyelerinin Abhazya'nın "tanınma" talebi konusunda üzerlerine düşeni yapacağını söyledi.

Geziye, Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve TGF Genel Başkan Yardımcısı Veli Altınkaya da katıldı.

Türkiye Abhaz Kültür Dernekleri Federasyonu'nun talebi doğrultusunda gerçekleştirilen TGF 44. Başkanlar Konseyi toplantısında Abhaz Federasyonu yöneticileri ve Abhazya Cumhuriyeti yöneticileri, bakan, meclis başkanı, başbakan ve STK-meslek örgütü temsilcileri düzeyinde yapılan değerlendirme ve konuşmalarda "Türkiye Cumhuriyeti'nin Abhazya Cumhuriyeti'nin bağımsız, egemen ve demokratik bir devlet olarak olumlu bir imajının oluşturulması ve Abhazya Gazeteciler Birliği'nin, Türkiye Gazeteciler Federasyonuna gözlemci olarak kabulü," ya da "Türkiye-Abhazya gazeteci örgütleri arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi" taleplerinde bulunuldu.

Türkiye'den çoğunluğu cemiyet başkanı olmak üzere yaklaşık 80 gazetecinin katıldığı ziyaret, Türkiye Gazeteciler Federasyonu, Türkiye Abhaz kültür Dernekleri Federasyonu, Abhazya Dışişleri Bakanlığı, Abhazya Geri Dönüş Devlet Komitesi, Abhazya Gazeteciler Birliği ve Abhaz Devlet Radyo ve Televizyon Kurumu organizasyon ve katkıları ile gerçekleştirildi.

Ziyaret çerçevesinde Abhaz Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Türk gazetecilerle yönelik basın toplantısı yaparak beklentilerini aktarırken, ziyarette TGF Genel Başkanı Atilla Sertel ile Abhaz Gazeteciler Birliği Başkanı V.N. Kapba arasında gazeteci örgütleri arasında ilişkilerin geliştirilmesine dair işbirliği protokolü de imzalandı.

Öte yandan, Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya, Soma'da meydana gelen maden faciasında hayatını kaybedenlere rahmet, ailelerine ise sabır dileğinde bulundu. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Atilla Sertel Kayseri Tgf Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title