Haberler

Tgc Sedat Simavi Ödülleri Sahiplerini Buldu -1

Muhabiri Nilüfer Demir, Dünyayı Sarsan Fotoğraf - Aylan Kurdi Bebek görüntüleriyle Gazetecilik Ödülüne değer görüldü.

TGC Başkanı Turgay Olcayto

Uzunca bir süredir, daha yakına gelirsek 2010'dan beri gazetecilik yapmak her gün biraz daha zorlaşıyor

Türkiye'de maalesef basın özgürlüğü yerlerde sürünüyor

Haber Taner YENER - Kamera Boğaçhan ÖZER - Cemal KÖYÜK İstanbul DHA

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin (TGC) Kurucu Başkanı Sedat Simavi adına 39 yıldan bu yana Gazetecilik, Radyo, Televizyon, Karikatür, Edebiyat, Sosyal Bilimler, Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri ve Spor alanları olmak üzere 9 dalda sanatçı, gazeteci ve bilim insanlarına verilen Sedat Simavi Ödülleri, bu akşam düzenlenen törenle sahiplerine verildi.

Dünyayı sarsan Aylan Kurdi Bebek fotoğraflarıyla Sedat Simavi 'Gazetecilik' ödülünü kazanan DHA Bodrum Muhabiri Nilüfer Demir, ödülünü, TGC'nin önceki başkanı, Cumhuriyet Vakfı Başkanı ve yazarı Orhan Erinç'in elinden aldı.

Nilüfer Demir, duygularını şu sözlerle dile getirdi 'Bu fotoğraf bu kadar ses getirebildiyse, arkamdaki kurumumun desteği sayesinde olmuştur. Bu ekip işiydi. Oraya gidip çekmenin dışında, yayına kadar olan süreçte büyük bir ekipti. Doğan grubu, DHA'ya, bu desteğinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Sizlere de ödül için çok teşekkür ediyorum dedi.

The Marmara Taksim Oteli'nde gerçekleştirilen törene, TGC Başkanı Turgay Olcayto, Genel Sekreter Sibel Güneş, Gazeteciler Sosyal Dayanışma Vakfı Başkanı Selami Turgut Genç, DHA Genel Müdürü Uğur Cebeci, Gazeteciler Sosyal Dayanışma Vakfı Başkanı Sekreteri Engin Köklüçınar, Türkiye Gazeteciler Sendikası Genel Başkanı Uğur Güç, TGS İstanbul Şube Başkanı Gökhan Durmuş, Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin, Hürriyet Gazetesi Yayın Danışmanı ve yazarı Doğan Hızlan, Basın İlan Kurumu İstanbul Şube Müdürü Mehmet Köşker, Uluslararası Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü Türkiye Temsilcisi Erol Önderoğlu, gazeteciler Halit Kıvanç, Ergin Konuksever, Emre Kongar, Namık Koçak, Sedat Simavi ailesinden Belma Simavi, TGC üyeleri ve Seçici Kurul üyelerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı.

SEDAT SİMAVİ'NİN BİZE BIRAKTIĞI BİR MİRAS VAR

Sunuculuğunu Gökmen Karadağ'ın yaptığı tören, Atatürk ve silah arkadaşları, merhum Sedat Simavi, yaşamını yitiren, haber sırasında ölen ve öldürülen tüm gazeteciler anısına 1 dakikalık saygı duruşuyla başladı.

Törenin açılış konuşmasını TGC Başkanı Turgay Olcayto yaptı. Olcayto, şunları söyledi

'Sedat Simavi, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti için çok önemli bir isim. Çok özel bir isim. Çünkü hem kurucu başkanımız hem de iyi bir gazeteci, dergici, sanat adamı; bütün bunların dışında demokrasi aşığı. Hem saraya karşı hem saraya karşı olduğu kadar da Türk toplumunda çocuklara, kadınlara önem veren, kalemi işlek bir yazar. Her yıl Sedat Simavi'yi anarken bu özelliklerini bir arada tutuyoruz. Saraya kafa tutmak kolay değil, Kurtuluş Savaşı'nda kalemiyle yeni kurulacak Cumhuriyet'e destek oldu. O'nu özlemle, saygıyla anıyoruz. Bize bıraktığı bir miras var. Gazetecilere bıraktığı miras. 'Kalemine daima efendi, kal, uşak olma. Mecbur olursan kalemini kır ama sakın satma.' Bu gerçekten bizim Cemiyet'in kuruluşundan beri düsturumuz oldu. Yüreği gazetecilik sevgisiyle dolu, umuyorum genç gazeteci arkadaşlarımız da bu rehber doğrultusunda çalışmalarını sürdürecekler.

TÜRKİYE'DE MAALESEF BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ YERLERDE SÜRÜNÜYOR

Turgay Olcayto, şöyle devam etti

Türkiye, hem iç politikada hem dışarıda çok zorlu günler yaşıyor. Bu politikaların getirdiği daha çok halkın omuzlarında. Dar gelirli insanların omuzlarında. Burada gazeteciler için halkın doğru haber alma, bilgilenme hakkını gazeteciler sağlar. Ama uzunca bir süredir, daha yakına gelirsek 2010'dan beri gazetecilik yapmak her gün biraz daha zorlaşıyor. Türkiye'de maalesef basın özgürlüğü yerlerde sürünüyor. Düşünceyi ifade özgürlüğü yok. Yazan çizene büyük bir hışımla yaklaşıyor, ceza yasasından kaynaklanan maddeler, hem de iktidarın bakışı. Bugün çok sayıda işsiz gazeteci arkadaşımız var. 1-2 ay kendisine baktığımızda, Hürriyet'e bir saldırıyı görüyoruz. Başında bir parlamenterin olması çok düşündürücü. Hürriyet, hem de polis korumasında olan bir gazete. Bunun ikincisi de gerçekleştirildi. Ahmet Hakan darp edildi. Düşüncesini ifade ettiği için. Haber yazdığı için. Bununla da yetinmedi. Güneydoğu'da 2 gazeteciyi ters kelepçeyle gözaltına alınma kalkışıldı, bir gazetecinin ensesine silah dayandı. Bu kadar gazetecileri düşman görmek demokrasiyle bağdaşmıyor. Basının olmadığı yerlerde demokrasinin yeşermediğini biliyoruz. Her defasında bu sözcükleri tekrar tekrar ifade etmekten üzüntü duyuyorum.

BİZİ KORKUTARAK, TEHDİT EDEREK SUSTURAMAYACAKLAR

Konuşmasında gazetecilere yönelik tutuklamalara da değinen Olcayto, 'Son zamanlarda Birgün Gazetesi, yaptıkları haber dün karara bağlandı, Birgün Gazetesi'ndeki 3 arkadaşımız 11 aya mahkum oldu. Gazeteci arkadaşlarımızın birinci işyerlerinden çok, devam ettikleri adliyeler ve cezaevleri ilk durakları oldu. Geçenlerde Erdem Gül ve Can Dündar, hapse konuldu. Sulh Ceza Mahkemeleri gibi yeni yapılanmalar var. Bu yeni yapılanmanın direkt iktidara bağlı olduğunu söylemek mümkün. Adil bir karar çıktığını görmedik. Umarız Türkiye bunları da atlatacak. Biz umudumuzu hiç yitirmiyoruz. Bizi korkutarak, tehdit ederek susturamayacaklar. Gazeteciler her zaman var olacaklar. Ama onların her zaman var olacaklarını söylemek mümkün değil' dedi.

NİLÜFER DEMİR DHA'YA DESTEĞİNDEN DOLAYI ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM

Olcayto'nun açılış konuşmasının ardından ödül törenine geçildi. Doğan Haber Ajansı (DHA) Muhabiri Nilüfer, 'Dünyayı Sarsan Fotoğraf - Aylan Kurdi Bebek haber fotoğrafları ile Gazetecilik dalında ödüle değer görüldü. Demir, ödülünü, TGC'nin önceki başkanı, Cumhuriyet Vakfı Başkanı ve yazarı Orhan Erinç'in elinden aldı.

Nilüfer Demir, duygularını şu sözlerle dile getirdi 'Bu fotoğraf bu kadar ses getirebildiyse, arkamdaki kurumumun desteği sayesinde olmuştur. Bu ekip işiydi. Oraya gidip çekmenin dışında yayına kadar olan süreçte büyük bir ekipti. Doğan grubu, DHA'ya bu desteğinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Sizlere de ödül için çok teşekkür ediyorum.

ARDA AKIN ÖDÜLÜ CEZAEVİNDEKİ MESLEKTAŞLARIM ADINA ALIYORUM

Arda Akın, Hürriyet Gazetesi'nde yayınlanan 'Bombadan 2 Gün Önce başlıklı haberi nedeniyle yine Gazetecilik kategorisinde Övgüye Değer görüldü. TGC Genel Saymanı Gülseren Ergezer Güver, Arda Akın'a ödülünü takdim etti. Akın, 'Cezaevinde yatan bütün meslektaşlarıma ödülü armağan ediyorum dedi.

ULAŞ CAN TUTUKLU GAZETECİLERE İTHAF EDİYORUM

Radyo dalında ödülü, Yön Radyo'da yayınlanan 'Yüreğinde Anadolu'nun Ezgisi, Sesinde Dağların Yankısı Ruhi Su adlı programıyla Ulaş Can aldı. Can'a ödülünü TGC Yönetim Kurulu üyesi Göksel Göksu verdi. Ulaş Can, Ruhi Su hakkında bilgi vererek konuşmasına başladı. Can, 'Ruhi Su, Anadolu insanıdır. Bu memlekette yaşanan katliamları, mahpusları en iyi anlatan isimlerin başında gelir. Bugün de öyle zorlu günleri yaşıyoruz. Bu ödülü, başta Erdem Gül ve Can Dündar olmak üzere tutuklu gazetecilere ithaf ediyorum dedi.

İSMAİL KAYHAN YURTDIŞINDA YAYIN YAPANLAR SİZLERİN BİR PARÇASI

İsmail Kayhan, SBS (Avustralya) Radyosu Türkçe Programı'nda ve TRT Türkiye'nin Sesi Radyosu'nda yayınlanan 'Gelibolu İki Yüzbaşının 100 Yıl Sonra Ortaya Çıkan Öyküsü adlı radyo programı nedeniyle Radyo kategorisinde Övgüye Değer görüldü. İsmail Kayhan'a ödülünü Sedat Simavi ailesinden Belma Simavi takdim etti. Kayhan, teşekkür ederek, 'Bu ödül yurtdışında yayın yapan kuruluşların, sizlerin bir parçası olduğu anlamına geliyor dedi.

MÜLTECİLERİN UMUDA KAÇIŞ ÖYKÜSÜNÜ ANLATTILAR

Gülçin Hacıevliyagil Ayçe ile Mustafa Kemal Kiruk, Habertürk Televizyonu'nda yayınlanan 'Mültecilerin Umuda Kaçış Öyküsü adlı televizyon haber programıyla Televizyon kategorisinde ödüle değer görüldü. Gülçin Hacıevliyagil Ayçe ile Mustafa Kemal Kiruk ödüllerini TGC Genel Sekreteri Sibel Güneş'in elinden aldılar. Ayçe ve Kiruk, programı yaparken yaşadıklarını anlattılar.

Güven İslamoğlu da, CNN Türk Televizyonu'nda yayınlanan 'Yeşil Doğa Yeşil Yol adlı televizyon belgeseli nedeniyle Televizyon kategorisinde Övgüye Değer gördü. Güven İslamoğlu ödülünü TGC Başkanı Turgay Olcayto'nun elinden aldı.

LATİF DEMİRCİ MESLEK HAYATIMIN 40. YILINI SEDAT SİMAVİ ÖDÜLÜ'YLE KAPATTIM

Latif Demirci, Hürriyet Gazetesi'nde yayınlanan karikatürlerinden oluşan 'Eyyy Siyaset adlı karikatür albümü ile Karikatür dalında ödüle değer görüldü. Latif Demirci'ye ödülünü Karikatür Seçici Kurul Başkanı karikatürist Piyale Madra takdim etti. Latif Demirci, '2015 yılı meslek hayatımın 40. yılı. 40 yılı, Sedat Simavi Ödülü'yle kapatmak benim için bir onur oldu dedi.

NİLÜFER KUYAŞ SEDAT SİMAVİ ÖDÜLÜ DEMOKRASİDE BİR ZİRVE

Nilüfer Kuyaş, 'Karasevda Kitabı adlı deneme kitabıyla Edebiyat dalında ödül kazandı. Hürriyet Gazetesi Yayın Danışmanı ve yazarı Doğan Hızlan, Nilüfer Kuyaş'a ödülünü takdim etti. Nilüfer Kuyaş, 'Kendimi Oscar almış gibi hissettim. Hayatının 20 yılını gazeteciliğe vermiş bir kişinin adını taşıyan bir ödülü almanın benim için ne kadar büyük bir onur olduğunu tahmin edersiniz. Sedat Simavi Ödülü yayıncılık ve demokraside bir zirve dedi.

DOÇ. DR. MURAT SOMER ÜLKEMDE HERKESİN EŞİT HAKLARDAN YARARLANMASINI İSTİYORUM

Doç. Dr. Murat Somer ise 'Milada Dönüş Ulus-Devletten Devlet - Ulusa Türk ve Kürt Meselesinin Üç İkilemi adlı eseriyle Sosyal Bilimler ödülüne değer görüldü.

Doç. Dr. Murat Somer'e ödülünü Sosyal Bilimler Seçili Kurul Başkanı Dr. Emre Kongar verdi.

Somer, 'Ülkemizdeki özgür, dünyalı olduğu için yerli, eleştiren, soru soran ve sorgulanırken sosyal bilgilerin desteklenmesi amacıyla kabul ediyorum. Burada hak ve hürriyetlerinden mahrum olanlar başta olmak üzere, barış, silahların her kimden gelirse gelsin, şiddetin ve zorbalığın yerine fikirlerin, doğruların çarpışması temennisiyle, ülkemde her kesimin ama'sız ve acaba'sız temel hak ve özgürlüklerden, özgür ve eşit haklardan yararlanabilmesini arzu ediyorum dedi.

DOÇ. DR. ZÜBEYİR ÇINKIR MATEMATİK ALANINDA ARAŞTIRMA MERKEZLERİ AÇILMALI

Fen Bilimleri ödülünü bu yıl 'Polarize Metrik Çizge Değişmezlerinin Ayrık Laplas Matrisi Kullanılarak Hesaplanması adlı eseriyle Doç. Dr. Zübeyir Çınkır kazandı. Çınkır ödülünü Fen Bilimleri Seçici Kurul Başkanı Yücel Yılmaz'ın elinden aldı. Çınkır duygularını şu sözlerle dile getirdi

'Bilim insanlarının kendilerine güvenerek, kendi alanlarındaki en önemli problemler hakkında çalışmalılar. Uzun vadeli çalışmalarına devam ettiklerinde daha nitelikli çalışmalar çıkıyor. Akademik çalışmalarda başarılı olmanın anahtarı sabırlı olmak, hedefe odaklı çalışmaktır. Çok daha nitelikli işler yapabilecekken kısa yoldan hedefe ulaşmayı düşünerek kolaycılık probleminin olduğunu görüyorum. Yapılması gereken bilimin önünü açmak, gereken desteği vermektir. Özellikle temel bilimlerde, matematik alanında ülkemizde araştırma merkezlerinin açılması gerekiyor. Bu ihtiyacı Avrupa ve Amerika'daki durumlarla karşılaştırdığımız zaman daha çok hissediyoruz.

Seçici Kurul, Prof. Dr. Özgür Barış Akan'ı 'Förster Rezonans Enerji Transferi (FRET) Temelli Nano Moleküler Haberleşme Kanalının Fiziksel Modeli ve Analizi adlı eseri nedeniyle Fen Bilimleri kategorisinde Övgüye Değer gördü. Akan yerine ödülü Murat Kuşçu TGC Genel Sekreter Yardımcısı Niyazi Dalyancı'nın elinden aldı.

Eczacıbaşı Vitra Kadın Voleybol Takımı ise '2015 Denizbank Kadınlar CEV Şampiyonlar Ligi ve 'FIBB Dünya Kulüpler Şampiyonu olması nedeni ile Spor dalında ödüle değer görüldü. Eczacıbaşı Vitra Kadın Voleybol Takımı adına, Takım Kaptanı Neslihan Demir Güler ve takım oyuncuları ödülü aldı. Ödülü, TGC Onur Kurulu Üyesi Orhan Ayhan takdim etti.

Bu dalda Taha Akgül, 'Dünya Erkekler Serbest Güreş (125 kg) Şampiyonu ve 'Avrupa Oyunları Şampiyonu olması nedeniyle övgüye değer görüldü. Kampta olduğu için törene katılamayan Taha Akgül'ün yerine ödülü Türkiye Güreş Federasyonu Grekoromen Güreş A Milli Takım Koordinatörü Ata Karataş aldı. Karataş ödülü TGC Yönetim Kurulu üyesi İhsan Yılmaz'ın elinden aldı.

Törende ayrıca Sedat Simavi Ödülleri'ne katkılarından dolayı sponsor firmaların temsilcilerine teşekkür plaketleri verildi.

Tören, ödül alanların toplu fotoğraf çekiminin ardından düzenlenen yemekle son buldu.

11 Aralık 1953'te yaşamını yitiren TGC Kurucu Başkanı Sedat Simavi adına 39 yıldan bu yana sürdürülen ödüller; Gazetecilik, Radyo, Televizyon, Karikatür, Edebiyat, Sosyal Bilimler, Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri ve Spor alanlarında veriliyor.

Sağlık Bilimleri dalında bu yıl ödüle değer eser bulunamadı.

TGC KURUCU BAŞKANI SEDAT SİMAVİ'NİN ÖZGEÇMİŞİ (1896 ? 1953)

Öncü çalışmaları ile adını yayın tarihine yazdıran Sedat Simavi, 1896 yılında İstanbul'da doğdu. Babası Hamdi Simavi Bey, annesi Sultan Abdulhamit sadrazamlarından Saffet Paşa'nın torunu Aliye Hanım'dır. Sedat Simavi, babasının görevli olduğu Samsun'da ilk Fransızca derslerini aldı. Kadıköy Saint-Joseph Fransız Okulu'nda başladığı öğrenimini Galatasaray Lisesi'nde tamamladı (1912), Okul sıralarında ilk karikatürleri yayınlanmaya başlandı. 1.Dünya Savaşı patlak verince Hadımköy'deki birliğine katıldı. 1916'da Şeker Bayramı'nın birinci günü Hande adındaki haftalık dergiyle yayın hayatına atıldı. 1917'de Müdafaa-i Milliye Cemiyeti adına ilk defa konulu bir film çevirdi. 'Pençe, 'Casus ve 'Alemdar Vakası filmleri böyle doğdu. İstanbul'un çeşitli semtlerinde başarı ile oynadı. 'DİKEN ve 'İNCİ dergilerini de bu arada yayımlamıştı. Sedat Simavi, günlük gazete idealine 21.7.1920'de 'DERSAADET ile kavuştu. Gazete, Sevr Muahedesi'nin yarattığı karamsarlığa karşı yapıcı bir ruh aşılıyordu. Onu 'PAYİTAHT, 'GÜLERYÜZ izledi. 15 Mart 1933'te yayın hayatına atılan haftalık 'YEDİGÜN ile 18 yıl en çok satan dergiyi çıkarma başarısına sahip oldu. Gazetecilerin dayanışmalarını ve bağımsızlıklarını sağlamak amacıyla Gazeteciler Cemiyeti'nin kurulmasında öncü oldu. Cemiyetin 1 numaralı Şeref Rozeti'ni taşıdı ve ilk başkanlığa seçildi. Sedat Simavi, 1 Mayıs 1948'de Hürriyet Gazetesi'ni yayımlamaya başladı. Gazeteciler Cemiyeti Başkanı iken üniversitede Gazetecilik Kürsüsü'nün kurulması için de ilk yazılı başvuruyu yaptı. Sedat Simavi'nin mücadeleli hayatı 11 Aralık 1953'te son buldu.

2015 SEDAT SİMAVİ ÖDÜLLERİ SEÇİCİ KURUL ÜYELERİ

GAZETECİLİK

1- Fikret Bila (Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni)

2- Abdülhamit Bilici (Zaman Gazetesi Genel Müdürü)

3- Niyazi Dalyancı (Gazeteci ? Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreter Yardımcısı)

4- Orhan Erinç (Cumhuriyet Gazetesi Yazarı - Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Önceki Başkanı)

5- Okay Gönensin (Vatan Gazetesi Yazarı)

6- Vahap Munyar (Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkan Vekili)

7- Eyüp Can Sağlık (Hürriyet Dünyası Dijital Yayınlar Direktörü)

8- Şükran Soner (Cumhuriyet Gazetesi Yazarı)

9- Tufan Türenç (Hürriyet Gazetesi Yazıişleri Müdürü)

RADYO VE TELEVİZYON

1- Zafer Arapkirli (Gazeteci)

2- Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen (İletişimci )

3- Göksel Göksu (CNN Türk Televizyonu Muhabiri)

4- Yrd. Doç. Dr. Gökmen Karadağ (İstanbul Aydın Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi)

5- Yrd. Doç. Dr. Erkan Oyal (Beykent Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı)

6- Doğan Şentürk ( Fox TV Haber Genel Yayın Yönetmeni)

7- Prof. Dr. Orhan Tekelioğlu (Sakarya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü Öğretim Üyesi)

8- Celal Toprak (Ekonomi Gazeteciler Derneği Başkanı -Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi)

9- Dr. Recep Yaşar (TRT Araştırmacı, İletişimci ? Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı)

KARİKATÜR

1- Ercan Akyol (Milliyet Gazetesi Çizeri)

2- Yrd. Doç. Dr. Gürbüz Doğan Ekşioğlu (Çizer, Grafik Sanatçısı, Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarımı Bölümü Öğretim Üyesi)

3- Piyale Madra (Çizer, Grafik Sanatçısı)

4- Kamil Masaracı (Cumhuriyet Gazetesi Çizeri, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi)

5- Tan Oral (Çizer, T24 İnternet Gazetesi Çizeri)

EDEBİYAT

1- Eray Canberk (Şair, Çevirmen)

2- Metin Celal (Yazar, Eleştirmen, Türkiye Yayıncılar Birliği Başkanı)

3- Faruk Duman (Yazar)

4- Nursel Duruel (Yazar)

5- Doğan Hızlan (Eleştirmen)

6- Hilmi Yavuz (Şair)

7- İhsan Yılmaz (A Haber Şef Editörü, Yazar, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi)

SOSYAL BİLİMLER

1- Prof. Dr. Taner Berksoy (Piri Reis Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Denizcilik İşletmeleri Yönetimi Bölümü Başkanı)

2- Prof. Dr. Mehmet Semih Gemalmaz (İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi E. Öğretim Üyesi)

3- Gülseren Ergezer Güver (Gazeteci'Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Genel Saymanı)

4- Prof. Dr. Emre Kongar (Sosyolog)

5- Prof. Dr. İoanna Kuçuradi (Maltepe Üniversitesi İnsan Hakları Merkezi Müdürü)

6- Prof. Dr. Bertil Emrah Oder (Koç Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı)

7- Prof. Dr. İlter Turan (İstanbul Bilgi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi)

FEN BİLİMLERİ

1-Prof. Dr. Canan Atılgan (Sabancı Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi)

2-Prof. Dr. Rahmi Güven (Boğaziçi Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü M. Öğretim Üyesi)

3-Prof. Dr. İlhan İkeda (Yeditepe Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü Öğretim Üyesi)

4- Prof. Dr. Derin Orhon (İstanbul Teknik Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi)

5- Prof. Dr. Sedat Ölçer (İstanbul Bilgi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik - Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi)

6- Prof. Dr. Özlem Keskin Özkaya (Koç Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Kimya ve Biyoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi)

7-Prof. Dr. Önder Pekcan (Kadir Has Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi)

8- Prof. Dr. Osman Teoman Turgut (Boğaziçi Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü Öğretim Üyesi)

9- Prof. Dr. Yücel Yılmaz (Yer Bilimci - Kadir Has Üniversitesi Öğretim Üyesi)

SAĞLIK BİLİMLERİ

1- Prof. Dr. Özdemir Aktan (Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi)

2- Prof. Dr. Selim Badur (İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Viroloji Bilim Dalı E. Öğretim Üyesi)

3- Prof. Dr. Halil Bahçecioğlu (Göz Hastalıkları Uzmanı)

4- Prof. Dr. Gökhan Demir (Tıbbi Onkoloji Uzmanı)

5- Prof. Dr. Önder Ergönül (Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Bölümü Öğretim Üyesi ve Türk Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı)

6- Prof. Dr. Ahmet Gül (İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Romatoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi)

7- Sibel Güneş (TGC Genel Sekreteri 'sağlıktagündem.com Genel Yayın Yönetmeni)

8- Prof. Dr. Gökhan Hotamışgil (Harvard Üniversitesi Genetik ve Kompleks Hastalıklar Bölümü Başkanı)

9- Prof. Dr. Berrak Çağlayan Yeğen (Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Fizyoloji Anabilim Dalı Başkanı)

SPOR

1- Orhan Ayhan (Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Onur Kurulu Üyesi)

2- Gürcan Bilgiç (Sabah Gazetesi Spor Yazarı)

3- Şenes Erzik (UEFA Onursal Üyesi ? FİFA İcra Kurulu Üyesi)

4- Atilla Gökçe (Milliyet Gazetesi Spor Yazarı)

5- Uğur Vardan (Hürriyet Gazetesi Spor Yazarı)

6- Esat Yılmaer (Dünya Spor Yazarları Birliği (AIPS) 1. Başkan Yardımcısı)

(Tür: İstanbul)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Gökhan Demir Sedat Simavi Bebek Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title