Haberler

TFMD, Gazetecilere Yapılan Saldırıyı Kınadı

Güncelleme:

TFMD Kızılay Meydanı'nda düzenlenen yolsuzluk protestosu sırasında çevik kuvvet ekiplerinin 4 foto muhabirine yönelik saldırısını kınadı.

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) Ankara Kızılay Meydanı'nda düzenlenen yolsuzluk protestosu eylemi sırasında çevik kuvvet ekiplerinin 4 foto muhabirine yönelik saldırısını kınayarak, şiddet uygulayan polislerin kısa sürede bulunarak cezalandırılmasıni istedi.

TFMD'nin yaptığı açıklama şöyle: 'Ankara Kızılay'da eylem takip eden foto muhabirlerine karşı görevlilerin sert müdahalesini kınıyoruz. Ziya Gökalp Caddesi üzerinde bulunan üst geçit üzerinde görev yapmak amacıyla bulunan ve amaçları kamuoyunu bilgilendirmek olan foto muhabirleri Reuters foto muhabiri Ümit Bektaş, Cumhuriyet Gazetesi foto muhabiri Necati Savaş, Anadolu Ajansı foto muhabiri Evrim Aydın ve Birgün gazetesi muhabiri Recep Yılmaz'ı güvenlik güçlerinin coplarıyla darp etmesine ve polislerin gazetecileri hedef seçmesine anlam veremiyoruz. Bir kez daha gazetecilerin kamuyu aydınlatma görevi yaptıklarını hatırlatıyoruz. Meslektaşlarımıza şiddet uygulayan görevliler hakkında gereken işlemlerin yapılmasını yetkililerden ivedi bir şekilde bekliyor ve konunun tarafımızdan takibinin bırakılmayacağını kamuoyuna duyuruyoruz.' - Ankara

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Kızılay Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title