Haberler

Tff Tahkim Kurulu Toplantısı

Kurul, Kulüp Lisans Talimatı'nın geçici 5. maddesinin tamamıyla iptaline karar verdi.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Tahkim Kurulu, Kulüp Lisans Talimatı'nın geçici 5. maddesinin tamamıyla iptaline karar verdi.

Kuruldan yapılan açıklamaya göre, Samsunspor Kulübü'nün TFF Yönetim Kurulu'nun, 14 Temmuz 2014 tarihinde aldığı karar ile Kulüp Lisans Talimatına eklenen geçici 5. maddenin iptaline ilişkin başvurusu incelendi.

Açıklamada, Kulüp Lisans Talimatı'nın geçici 5. maddesindeki "Kulüp Lisans Kurulu, 2014-2015 sezonu incelemesi neticesinde vereceği puan silme yaptırımını bir sezon için erteler. Bu süre içinde aynı kulübe puan silme yaptırımı uygulanması halinde, ertelenen puan silme yaptırımı da uygulanır" düzenlemesinin, UEFA statüsünün "Amaçlar" başlıklı 2. maddesi ile devam eden hükümleri yanında temel hukuk ilkelerine aykırı olduğu belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:

"Nitekim ertelemeye dair düzenlemelerin etkisinin, uygulama alanının ve özellikle süresinin duraksamaya yer vermeyecek açık ve anlaşılırlıkta olması gerekmesine ve yine erteleme gibi toplumda adalet ve eşitlik duygusunu zedeleme ihtimali oldukça yüksek olan bir yasama faaliyeti sırasında olağanüstü hassasiyet gösterilmesi gerekmesine rağmen düzenlemenin bu nitelikleri taşımadığı anlaşılmakla, sadece 2014-2015 sezonunu hedef alan ve yaptırımın 'bir sezon' gibi belirsiz bir süre ertelenmesini öngören Kulüp Lisans Talimatı'nın geçici 5. maddesinin tamamıyla iptaline, oybirliği ile karar verilmiştir." - İstanbul

Kaynak: AA / Spor

Samsunspor Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title