Haberler

Tff'den Riva'ya Yeni Bir Spor Yatırımı

TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nin yanına yapılacak Meral Celal Aras Spor Lisesi'yle ilgili protokol, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, TFF Başkanı Yıldırım Demirören ve Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in katıldığı törende imzalandı Milli Eğitim Bakanı Avcı: "Bugün, geleceğimizin teminatı çocuklarımız ve gençlerimiz adına yapılacak hayırlı bir başlangıç vesilesiye bir araya geldik" TFF Başkanı Demirören: "Türkiye'nin en çağdaş futbol lisesini, TFF Meral Celal Aras Spor Lisesi'ni inşa ediyoruz.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Milli Eğitim Bakanlığı ile yapılan işbirliği çerçevesinde hayata geçirilecek Meral-Celal Aras Spor Lisesi'nin inşası öncesi önemli aşamayı geride bıraktı.

Riva'daki TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nin yanına yapılacak Meral-Celal Aras Spor Lisesi'yle ilgili protokol, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, TFF Başkanı Yıldırım Demirören ve Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in katıldığı törende imzalandı.

Katılımcılara hitap eden Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "Bugün, geleceğimizin teminatı çocuklarımız ve gençlerimiz adına yapılacak hayırlı bir başlangıç vesilesi ile bir araya geldik. İstanbul ilimize Aras Akaryakıt Satış ve Dağıtım Pazarlama AŞ tarafından Sayın Meral Aras hanımefendi ile merhum Celal Aras beyefendi adına yaptırılacak olan Spor Lisesi'nde TFF ile yürütülecek ortak çalışmalara ilişkin, işbirliği protokolü imza töreninde olmaktan büyük mutluluk duyuyorum" dedi.

Dün olduğu gibi bugün de yarınların Türkiyesini inşa edecek gençlerin yetiştirilmesi, Türkiye'nin çağdaş uygarlığın önemli ve vazgeçilmez bir üyesi olmasının çok yönlü, nitelikli bir eğitimle mümkün olacağını kaydeden Bakan Avcı, şöyle devam etti:

"Hükümet olarak da bunun bilinciyle eğitimi en öncelikli alan olarak görüyor, bunun gereklerini yerine getirme adına bütçede en büyük payı eğitime ayırıyoruz. En iyi, en hayırlı yatırım, insana yapılan yatırımdır. İnsana yapılan yatırım ise ülkenin geleceğine yapılan yatırımdır. Bunun için de eğitim diyoruz, spor diyoruz ve sanat diyoruz. Yine bu amaçlarla TFF ile bugün önemli bir işbirliğine imza atacağız. Bu okula alınacak öğrencilerin, mevzuat doğrultusunda TFF yetkilileriyle birlikte belirlenecek olması da ayrı bir önem taşıyor. İnşallah örnek bir proje olacak. Bu uygulamayı, başarılı bir şekilde hayata geçirdiğimiz takdirde, branşlaşmayı mümkün kılacak şekilde ülkemiz genelinde yaygınlaştırılmasını sağlayacağız."

Geleneksel olan ve bilgi yüklemeye yönelik eğitim anlayışını terk ettiklerini anlatan Avcı, "Okul ve türünün özelliğine göre öğrenciyi merkeze alan anlayışla, eğitimi bugünün taleplerine duyarlı hale getirmeye çalışıyoruz. Çocuklarımızın, ilgi, beceri ve yetenekleri doğrultusunda eğitim alabilmeleri için imkanlar sağlamak istiyoruz. Program ve materyal sağlama çalışmalarımız devam ediyor" diye konuştu.

Demirören: "Belki de futbolda modern bir çağ açıyoruz"

TFF Başkanı Yıldırım Demirören de Riva'ya inşa edilecek Meral-Celal Aras Spor Lisesi'ne büyük önem verdiklerini aktardı.

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in, sık sık dile getirdiği ancak iyi niyetli girişimlerine rağmen sonuç alamadığı bir hayalini bu projeyle hayata geçireceklerini vurgulayan Demirören, şöyle devam etti:

"Türkiye'nin en çağdaş futbol lisesini, TFF Meral-Celal Aras Spor Lisesi'ni inşa ediyoruz. Belki de futbolda modern bir çağ açıyoruz. Birazdan protokolüne imza atacağımız okul, Türk futbolunun geleceği için atılmış, cesur, öncü bir adımdır. Bildiğiniz gibi, futbola yetenekli gençlerimiz ve ailelerinin en önemli sorunlarından bir tanesi, okul eğitimi ile futbolu birlikte sürdürebilmektir. İşte bu lise, mevcut bu soruna son verecek özelliklere sahiptir. Milli Eğitim Bakanlığımızın büyük desteği, Aras Ailesi ve şirketlerinin önemli yardımlarıyla hayata geçirilecek lisede, Milli Eğitim Bakanlığı müfredatı ile futbol okullarının müfredatını bir araya getiriyoruz. Böylece, örnek bir sporcunun sahip olması gereken tüm donanımları tek bir çatı altında kazanmasını sağlayacağız. Bir yandan eğitimlerini sürdürürken, diğer yandan antrenmanlarını en iyi şekilde yapabilecekler. Burada iyi sporcular kadar, iyi bireyler de yetişecek. Yetenekleri kadar karakterleriyle de topluma örnek olacak, ülkemizi uluslararası platformda hakkıyla temsil edecek özellikler kazanacaklardır."

Projesi hayata geçirilmeye başlanan okulun bir başlangıç olduğuna dikkati çeken Demirören, "Amacımız, bu noktadan hareketle, en kısa zamanda bu modeli tüm Türkiye'de yaygınlaştırmak olacaktır. Spor eğitimini, 12 yılık eğitim süresinin tamamını kapsayacak şekilde geliştirmek, yetenekli bir gencin ilkokuldan üniversite çağına kadar eğitimini tamamlayabileceği futbol kampüsleri oluşturabilmek de başka bir vizyonumuzdur" dedi.

Törenin sonunda, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı tarafından okulun yapımını üstlenen Aras Ailesi adına Evrim Aras'a teşekkür plaketi verildi, ardından Bakan Avcı ve Demirören hazırlanan protokolü imzaladı. - İstanbul

Kaynak: AA / Spor

Yıldırım Demirören Nabi Avcı Riva Spor Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title