Haberler

    Tff Başkanı Yıldırım Demirören'den Çarpıcı Açıklamalar

    TFF Başkanı Yıldırım Demirören, kanun değişikliği yapılması halinde mali sıkıntı yaşayan bütün kulüplere kredi vereceklerini müjdeledi.

    Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı, mali açıdan tarihin en güçlü dönemini yaşadıklarını söyledi, “Kulüplerimiz bankalara gittiği zaman yüksek faizlerle karşılaşıyor. Bizim hedefimiz bankaya değil, federasyona gelsinler ve taleplerini bize iletsinler. Kasamızda para var, devlet bankası gibi kulüplerimize destek olmak istiyoruz” dedi.

    Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, TRT 1’de ekrana gelen Stadyum programında Ersin Düzen ve Hakan Ünsal’a konuk olurken, gündemdeki konularla ilgili çok önemli açıklamalar yaptı.

    Başkan Demirören, mali sıkıntı yaşayan bütün kulüplere Türkiye Futbol Federasyonu olarak yardıma hazır olduklarını müjdeledi. TFF’nin kulüpler için devlet bankası gibi görev yapabileceğini kaydeden Demirören, mali açıdan tarihin en güçlü dönemini yaşadıklarının altını çizdi.

    Yardımı biz yapalım


    TFF Başkanı birçok kulübün mali problemler yaşadığını belirterek, “Belli kulüplerimiz sınırdalar. Ocak ayında tekrar incelenecekler. Bilançoların değer tespitinin çok iyi yapılması, gerçekçi yapılması lazım. Federasyonumuz denk bütçeli bir kurum. Kâr amacı bulunmuyor. Biz kulüplere her konuda destek olmak istiyoruz. Bakış açımız kulüplerimizi yaşatmak için yardımcı olmak. Bugün kulüplerimiz bankaya gittiği zaman yüksek faizlerle karşılaşıyor. Bizim hedefimiz kulüpler bankaya değil federasyona gelsin ve bu talebini bize iletsin. Yardımı biz yapalım. Sosyal bir kurumdur Türkiye Futbol Federasyonu. Bugün ülkenin en kuvvetli kurumu konumundayız ama sadece federasyonun güçlü olması yetmez. Kasamızda para var ama bunu kulüplerle paylaşamadığımız zaman anlamı kalmıyor” diye konuştu.

    Yıldırım Demirören, banka gibi kulüplere kredi vermeleri için kanun değişikliği yapılması gerektiğini bildirdi. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile görüşmelerde bulunduklarını aktaran Demirören, “TFF kanununu değiştirip, federasyonu banka gibi kullanmamız gerek. Orduspor’un içinde bulunduğu durum içime dokunuyor fakat 1 lira veremiyorum. Çünkü kanunen elim kolum bağlı. Bunun önünü açmak için devletten adımlar atılacak. TFF olarak devlet bankası gibi temlik karşılığı düşük faizle kredi verebiliriz. Yeni Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan futbola çok düşkün bir insan. Sağolsun bu yüzden bizim önümüz çok açık. Bakanımızla da bu konuyu konuştuk. Yasa açısından bize yardımcı olacaklar” ifadelerini kullandı.

    SOMA İÇİN ÇOK ÖZEL TEŞEKKÜR


    "TFF Süper Kupa karşılaşmasının bütün gelirlerini Soma’ya bırakan Fenerbahçe ve Galatasaray kulüplerimizin yönetimlerine teşekkürlerimi sunuyorum. Gayet samimi açıklamalar yapan Emre ve Selçuk kardeşlerimi, dostluk mesajları veren Cesare Prandelli ile İsmail Kartal’ı da tebrik ederim."

    Başkan Yıldırım Demirören, TFF Süper Kupa maçının gelirlerini Soma’daki maden faciasında hayatını kaybeden 301 işçinin ailelerine bağışlama kararı alan Fenerbahçe ve Galatasaray kulüplerine özel olarak teşekkür etti.

    Türk futbolunun iki güzide kulübünün TFF Süper Kupa için Manisa 19 Mayıs Stadı’na çıkacağını dile getiren Demirören, “Bu maç Soma için oynanacak. Gelirleri Soma’ya bıraktıkları için ben buradan iki kulübümüzün yönetimlerine ve camialarına teşekkür ediyorum. Aynı zamanda hakemler ve gözlemciler de para almıyor. Protokol tribününe girecek kişiler bilet alacak. Yöneticiler ve medya mensupları da para vererek stada girecekler. Herkese anlayışı için teşekkür ediyorum” diye konuştu.

    Başkan Yıldırım Demirören, TFF Süper Kupa maçı öncesi düzenlenen ortak basın toplantılarında dostluk mesajları veren iki takımın teknik direktörleri ve kaptanlarını da unutmadı.

    Yapılan açıklamaları takip ettiğini belirten Demirören, “Emre ve Selçuk kardeşlerimi tebrik ediyorum. Gayet sıcak açıklamalar yaptılar. İkisine de teşekkür ediyorum. Cesare Prandelli ve İsmail Kartal Hoca da aynı şekilde konuşmuş. Hepsine teşekkür ediyorum, tebrik ediyorum” dedi.

    Statlara seyirci lazım


    Yıldırım Demirören şöyle devam etti: “Türk futbolunun marka değeri yöneticilerimizin atışmalarından dolayı ilerlemiyor. Bu konuları aşmamız gerek artık. Bugün büyük kulüplerimiz sponsor bulamıyor. Bunun nedenini araştırmak gerek. İğneyi kendimize batırmalıyız artık. Kulüpler Birliği Başkanı Göksel Gümüşdağ’ın yeni görevinde birlik ve beraberliği sağlayacağına inanıyorum. 27 tane yeni stat yapılıyor. Hepsi de oldukça güzel. Bazıları ihtiyaçtan fazla ama çok güzel. Ama bunlar için seyirci gerek. Bunlar olmazsa statların bir önemi yok. 3 büyükleri çıkardığımızda Süper Lig’de takımlar 5 bin kişiye oynuyor maçlarını. Trabzonspor’a bakınca 11-12 bin kişi. Federasyon olarak senede 85 bine yakın maç idare ediyoruz. Bu maçlarda kötü tezahürat, küfür olduğu zaman aileler bu maçlara gitmiyor. Bunu kulüplerle el ele vererek düzeltmemiz gerek. Türkiye’nin yüzde 90’ı futbolu takip ediyor. Bunu tribünlere de yansıtmamız gerek. Futbol bir şov. Sahada oynanıyor ve bitiyor.”

    DEPLASMAN YASAĞI BİTER


    ''Büyük takımlar aralarında anlaşarak, deplasmana taraftar götürmek isterse biz karışmayız. İl Güvenlik Kurulu da sorun yok derse izin veririz. Bizim bu konuyla ilgili bir sorunumuz yok."

    TFF Başkanı Yıldırım Demirören, dört büyük kulübün kendi aralarında oynadıkları maçlarda deplasmana taraftar götürmeme uygulamasının anlaşma sağlanması halinde bitebileceğini açıkladı.

    TFF olarak deplasman yasağına karışmadıklarını kaydeden Demirören, “Büyük takımların deplasmana seyirci götürmemesine biz karışmıyoruz. Ona kulüpler ve İl Güvenlik Kurulları karar veriyor. Onlar bize olur verirse biz karışmayız. Kulüpler olumlu yaklaşırsa İl Güvenlik Kurulu da sorun yok derse biz izin veririz. Bizim bu konuyla ilgili sorunumuz yok” dedi.

    Yıldırım Demirören değişen ceza uygulamalarıyla ilgili bilgiler de aktardı:

    Geçiş kolay olmayacak


    “Ceza sistemini tamamen değiştirdik. Belli bir grup küfür ettiği zaman bütün tribün bunun cezasını çekmek zorunda kalıyor. Bunun uygulanması için de e-bilet sistemini bekledik. E-bilette bu tribündekiler belli olduğu için diğer tribünlerde stada girmek mümkün olmayacak. Deplasmandaki ceza sistemini de değiştirdik. Mesela Galatasaray, İzmir’de maça gittiği zaman deplasman seyircisi ceza aldığı zaman Türk Telekom Arena’daki taraftar etkilenmeyecek. Yine deplasmandaki taraftar ceza alacak. E-bilet sayesinde deplasmandaki taraftar içerdeki maça da giremeyecek. E-bilete geçiş kolay olmayacak. Ama değişimler sancılı olur. Bir nevi taraftar kart alıyorlar. Kulüplerine de yardımcı olmuş olacaklar. Bu kart 2-3 yıl sonra bütün spor branşlarında da kullanılacak ve oralara da entegre edilecek. Bu karar meclisteki 4 partiden imza aldı. 4 partinin imzaladığı nadir kararlardandır.”

    SEBA'DAN ALINACAK ÇOK DERSLER VAR


    Yıldırım Demirören, Türkiye Futbol Federasyonu olarak geçtiğimiz günlerde hayata gözlerini yuman Beşiktaş Onursal Başkanı Süleyman Seba’nın ismine yakışacak bir proje düşündüklerini açıkladı.

    Demirören, “Türk sporunun ve Beşiktaş’ın başı sağolsun. Onun duruşlarından ve söylemlerinden çıkarılacak çok dersler var. Bugün Türkiye’de rakip takımlar tarafından sevilen ve sayılan yegane kişiliktir Süleyman Seba. Beşiktaş, Seba’nın cenazesinde birlik ve beraberliğini çok iyi göstermiştir. Fenerbahçe ve Galatasaray herkes buraya katıldı. Biz federasyon olarak bazı şeyler düşünüyoruz. Beşiktaş yönetiminin de açıklamaları var. Onun adına yakışır aktiviteler yapacağız” dedi.

    TFF Başkanı, birçok önemli isimle birlikte Beşiktaş Kulübü’nün Divan Kurulu üyeliğinden çıkarılmasıyla ilgili soruya ise “Beşiktaş’ın tüzüğü anayasasıdır. Bu olayın Beşiktaş camiasında birlik yokmuş gibi algılanması beni çok üzmüştür. Ben zaten TFF Başkanı olarak hiçbir kulübün Divan Kurulu toplantısına katılamam” yanıtını verdi.

    Büyük olarak elimi uzatırım


    TFF Başkanı, Ziraat Türkiye Kupası seremonisinde Galatasaraylı Felipe Melo ile yaşadığı olayı da değerlendirdi. Demirören, “Ben TFF Başkanı olarak tüm Türkiye’yi temsil ediyorum. Bir şey demedim ki, belki de yanlış anlaşıldım. Bugün gelsin ben yine elini sıkarım. Her zaman benim için değeri vardır, sonunda bir spor kulübümüzün formasını giymektedir. Ben bir büyük olarak her zaman elimi uzatırım” dedi.

    En önemli proje Olimpiyat Stadı


    Demirören, Atatürk Olimpiyat Stadı’nı yenileyerek, A Milli Takım’ın stadı haline getireceklerini açıkladı. “En büyük projemiz Olimpiyat Stadı’nı Milli Takım’ın sahası haline getirmek” diyen Demirören, “Tamamen Milli Takım taraftarlarının doldurduğu bir stadyumu ortaya çıkarmak istiyoruz. Gerekli tüm çalışmalar yapılacak. Sayın Cumhurbaşkanımız da bunu onayladı. Devletimiz gereken adımları atacak. Fatih Terim’le uzun süreli anlaşmamızın bir nedeni de bu. Bu yatırımları yapıp sonrasında meyveleri toplamak istiyoruz. Almanya örneği önümüzde. Biz asansör takım olmak istemiyoruz. Türkiye her zaman zirvede olmalı” ifadelerini kullandı.

    YENİ TÜRKİYE, YENİ FUTBOL


    Başkan Yıldırım Demirören, 2014-2015 futbol sezonu öncesi bütün kulüplere başarı diledi. Ülke halinde el ele vererek futbolun marka değerini daha da yükseltebileceklerini vurgulayan Demirören, “Yeni Türkiye, yeni dönem içinde, biz de yeni futbol dönemi diyelim. Hep birlikte ‘ben’ değil, ‘bizi’ koyalım ortaya. Marka değerini hep beraber yükseltelim. Maçlar 90 dakika oynanıp, bitiyor. Avrupa kupalarında mücadele eden takımlarımıza, bütün takımlarımıza başarılar diliyorum. Kazanan Türk futbolu olsun” ifadelerini kullandı. Avrupa kupalarında mücadele eden takımlarımızın son dönemdeki başarısına da dikkat çeken Demirören, özellikle Trabzonspor’un yaptığı transferlerle güçlü bir kadro oluşturduğunu dile getirdi.

    RİVA GİBİ TESİS YOK


    “TFF Hasan Doğan Riva Tesisleri, Avrupa’da sayılı bir tesis. Hem Türkiye’de hem de Avrupa’da böyle tesis yok. Sadece A Milli Takımımız için değil tüm milli takımlarımız için önemli bir tesis. Futsaldan tutup A Milli Takım’a kadar futbol takımlarımız için bu proje gerçekleşti. Orada çalışmalar devam ediyor. Bugün Türkiye 2073’leri konuşuyorsa bizim de ileriye bakmamız lazım. Avrupa’da 6 hakem uygulamasına geçen ikinci ülkeyiz. Sprey uygulamasını da başlatan 2. ülke olduk. Biz yenilik varsa almaya niyetliyiz. 6 hakemden yüzde 70 oranında memnun kaldık diyebilirim.”

    Trend topic oldu


    Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören’in katıldığı Stadyum programı sosyal medyada da büyük ilgi çekti. #BaskanStadyumda hashtag’i dün akşam twitterda adından en çok bahsedilen konular arasında ilk sıraya çıkarak trend topik oldu.

    Aile desteği


    Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Bodrum’da ailesiyle birlikte yorgunluk attı. Çocukları Yelda ve Erdoğan Demirören program öncesinde babalarıyla bir araya geldi. Yaklaşan yeni öğretim dönemi öncesi son kez ailesiyle tatil yaptığını kaydeden Başkan Demirören, Bodrum’a gelen TRT ekibine özel olarak teşekkür etti.

    Kaynak: EuroSport.com / Spor

    Yıldırım Demirören Erdoğan Demirören Spor Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title