Haberler

Tezkere 1 Yıl Uzatılıyor

Güncelleme:

Irak-Suriye tezkeresi 1 yıl daha uzatılması için Meclis'e sevk edildi.

Irak ve Suriye'ye sınır ötesi operasyonun uzatılması için hazırlanan Başbakanlık tezkeresi TBMM'ye geldi. Hükümet, Irak-Suriye tezkeresini 1 yıl daha uzatılması için Meclis'e sevk etti. Tezkerenin 1 yıllık süresi, 2 Ekim'de dolacak.

Başbakan Binali Yıldırım'ın imzasını taşıyan tezkerede şu ifadelere yer verildi:

"Türkiye'nin güney kara sınırlarına mücavir bölgelerinde yaşanan gelişmeler ve süregelen çatışma ortamının ulusal güvenliğimiz açısından taşıdığı risk ve tehditler gerek nitelik gerekse nicelik bakımından artmıştır. Ülkemiz komşumuz Irak'ın toprak bütünlüğünün, milli birliğinin ve istikrarının korunmasına büyük önem atfetmekteyiz. Diğer taraftan, Irak'ın kuzey bölgesinde silahlı PKK terör unsurlarının varlığını sürdürmesi, ülkemizin güvenliğine yönelik doğrudan tehdit oluştura gelmektedir."

Ayrıca tezkerede DEAŞ ve terör örgütlerinin Suriye'nin kuzeyindeki mevcudiyetinin devam ettiği belirtilerek, "Öte yandan, Suriye'de altıncı yılına giren çatışma ortamında rejim, halka yönelik zulüm, şiddet ve saldırılarını, terör gruplarına desteğini, etnik ve mezhepsel politikalarını sürdürmektedir. Bu durum karşısında Irak ve Suriye'den kaynaklanan, ulusal güvenliğimize tehlike oluşturabilecek her türlü risk, tehdit ve eylemlere karşı, uluslar arası hukuktan doğan haklarımız doğrultusunda gerekli önlemlerin ulusal düzeyde tespit edilerek hayata geçirilmeye devam olunması elzemdir" denildi.

3 PARTİ KABUL ETMİŞTİ

Tezkere, TSK'nın gerektiği takdirde sınır ötesi harekat ve müdahalede bulunmak üzere yabancı ülkelere gönderilmesi ve aynı amaçlara yönelik olmak üzere yabancı silahlı kuvvetlerin Türkiye'de bulunmasını düzenliyor. Son olarak geçen sene seçim hükümeti döneminde kabul edilen tezkereye, AK Parti, CHP ve MHP 'Kabul' oyu vermiş, HDP ise 'Ret' oyu kullanmıştı. Tezkerenin süresinin uzatılmasına ilişkin oylamanın 2 Ekim tarihine kadar yapılması planlanıyor.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Suriye Irak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER!!!?? TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 23 Nisan Salı? Kalkınma Yolu Projesi nedir, nereden geçiyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title