Haberler

Tezgahtan Değil, Dalından Organik Pazar Keyfi

Güncelleme:

Gümüşhacıköy'de organik tarım yapan çiftçi, bahçesini pazar gibi halka açarak vatandaşların sebzeyi topraktan, meyveleri de dalından koparıp satın almalarını sağlıyor.

MURAT DEMİRCİ - Amasya'nın Gümüşhacıköy ilçesinde organik çiftliğini halka açan kişi, vatandaşlara organik pazar keyfinin yanında doğal yaşam ortamı sağlıyor.

İlçede çiftçilik yapan İbrahim Bayrak, AA muhabirine, yaklaşık 10 bin metrekarelik alanda organik ve iyi tarım uygulamaları yaptığını belirtti.

Bahçesinde iklim şartlarına uygun her türlü sebze ve meyveyi organik yetiştirdiğini ifade eden Bayrak, ürünlerini ilçe pazarlarında bir süre satmaya çalıştığını söyledi.

Bir süre sonra ürünlerinin daha kolay satılacağı düşüncesiyle bahçesini vatandaşa açtığını ifade eden Bayrak, "14 yıldır organik üretim yapmaktayım. Önceleri ürünlerimi satmakta zorlanırken, şimdi çiftliğimi halka açarak ürün satışımı daha da kolaylaştırdım. Güzel bir fırsat oldu, hem ben karlıyım hem de müşterilerimiz" dedi.

Bayrak, ürünlerin fiyatlarının çok pahalı olmadığını, fiyatların normal pazardaki gibi olduğunu aktardı.

Organik kelimesi duyulduğunda insanların pahalı diyerek oradan uzaklaştığını anlatan Bayrak, şunları kaydetti:

"Toplama ve pazara götürme, nakliye gibi giderler de olmayınca elbette biraz daha ucuz oluyor. Bu devirde ayrıca bir fırsat bu. Müşteri çocuklarıyla gelip, kendi yiyeceğini topluyor. Doğal bir şekilde stres atıyor. Hafta sonu onlara bir değişiklik oluyor. Aileler bu hizmetten çok memnun. Çiftliği geziyorlar, tadına bakılacak bir şey ise ağaçtan koparıp tadına bakıp topluyorlar. Parasını ödeyip işine bakıyor. Bundan güzel hizmet yok bence" diye konuştu.

Hafta sonları pazara değil çiftliğe gidiyorlar

Organik bahçeden alışveriş yapan Gürkan Gündüz ise İbrahim Bayrak'ın yaptığı işin bulunmaz bir fırsat olduğunu, her hafta sonu ailesiyle mutlaka buraya uğradığını dile getirdi.

Çiftliğin özellikle çocuklar için önemine değinen Gündüz, "Ayağımız toprağa basıyor. Ne yediğimizi burada çok rahatlıkla görebiliyoruz. Organik olduğundan evimizin bütün sebze ve meyve ihtiyacını buradan karşılıyoruz. Hem topluyoruz hem yiyoruz. Ayrıca burada piknik yapma olanağımız da var. Pazar alışverişi yerine bu çiftliğe gelip kendi elimizle toplamayı tercih ediyoruz" ifadelerini kullandı. - Amasya

Kaynak: AA / Yerel

Gümüşhacıköy Amasya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title