Haberler

Tezgahtaki Büyük Norveç Somonu İlgi Çekti

Balıkesir'in Bandırma Balık Hali'ndeki bir tezgahta sergilenen 6 buçuk kiloluk Norveç somonu ilgi odağı oldu.

Dünyadaki balık piyasasının en yüksek ihracat rakamlarını yakalayan Norveç somonu, Bandırma'daki balıkçı tezgahlarını da süslerken, 6 buçuk kilogram ağırlığındaki somon, halkın ilgisini çekti. Balık halinde iş yerleri bulunan deneyimli balıkçı Ali Çakıroğlu, 6 buçuk kilo ağırlığındaki Norveç somon balığının kilosunun 30 TL'den satıldığını söyledi. Somon balığının, protein zengini olduğunu ve özellikle çocukların gelişimi için çok faydalı olduğunu söyleyerek, "Somon balığı çok değerli balıklar arasındadır. Protein zenginidir. Bu gördüğünüz somon da, 6 buçuk kilo ağırlığındadır. Özellikle restoranlar ve bilinçli tüketim yapan aileler tercih etmektedir. Norveç somonu olarak bilinen bu balık, dünyada 143 ülkeye ithal olarak dağılıyor. Türkiye de somon balığını ithal ediyor. Bizim denizlerde bu balık pek sıklıkta olmuyor. O yüzden Norveç balığı tüm dünyaya gidiyor. Norveç'te büyük çiftliklerde üretilen somon Türkiye'ye geliyor. Ülkemize ithal palamutta geliyor. Bandırma'da somonun kilosu 30 TL'den satılıyor. Bu fiyat genelde sabit olur. Değişmez. İthal olduğu için biz balıkçılara dolar üzerinden geliyor fiyatı. Her gün taze ve canlı somon balığı gelir. Bizde bu balığı küçük parçalar haline getirip müşterilere sunuyoruz" dedi.

YERLİ HAMSİ ZAMLANDI

Ayrıca, hava muhalefeti nedeniyle yerli hamsinin fiyatı da zamlandı. Yaklaşık 1 haftadır kilosu 15 TL'den satılan yerli hamsinin fiyatı 20 TL'ye çıktı. Hava muhalefetinin devam etmesi durumunda yerli hamsinin kilogram fiyatının 30 TL'ye yaklaşması bekleniyor. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Balıkesir Bandırma Türkiye Norveç Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title