Haberler

Tezcan: "Millet Olarak Hazır ve Uyanık Olmalıyız"

Gazeteci Yazar Demet Tezcan, "28 Şubat binyıl sürmedi ama bu günlerin de bin yıl sürmeyeceğini bilerek hazır ve uyanık olarak durmalıyız" dedi.

Gazeteci Yazar Demet Tezcan, Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileriyle buluştu. 28 Şubat sürecinin anlatıldığı sinevizyon gösterisi ile başlayan programda, konuşma yapan Yazar Demet Tezcan, "28 Şubat süreci milletin değer yargılarına, inanç yargılarına azmetmiş bir dönemdir. 19 yılı geride bıraktık maalesef. Bizler 28 Şubatlar bir daha yaşanmasın diye unutturmayacağız. 28 Şubat binyıl sürmedi ama bu günlerin de bin yıl sürmeyeceğini bilerek hazır ve uyanık olarak durmalıyız. Hafızasız bir nesil olursak, gençlerimize yani sizlere bu dönemi unutmayın demek çok mantıklı olmaz. 28 Şubat postmodern bir darbeydi, sahnede görünen aktörleri askerlerdi, ama bir de onu destekleyen bir kadro vardı. O dönem yargı mensuplarının brifing aldığı bir dönemdi. Bu brifingleri alan her şahıs da, 28 Şubat sürecine destek verdi. 28 Şubat sadece memur kesimine yapılmadı, sadece öğrencilere yapılmadı, topyekun milletin değer yargılarına anlayışına inancına yapıldı. Allah'a şükürler olsun, bugün onların yargı karşısında olduğunu görüyoruz. 28 Şubat sadece mağduriyet dönemi değildir, aynı zamanda şanlı bir direnişin dönemidir" diye konuştu.

Program, Demet Tezcan'ın 'Bin yıla azmetmiş zulüm' adlı kitabını imzalayıp öğrencilere hediye etmesiyle sona erdi. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

28 Şubat Atakum Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title