Haberler

"Tevhid/Oneness" Enka Sahnesinde Sorulara Yanıt Arıyor!

"Tevhid/Oneness"; 6 Kasım 2010, Cumartesi akşamı saat 20:30'da ENKA İbrahim Betil Oditoryumu'nda sanatseverleri etnik kimlik, kültürel bellek, güncel sanat alanına dair sorularla yolculuğa çıkartacak!

Şule Ateş'in tasarlayıp yönettiği, müzik düzenlemesini Cem Yıldız'ın, koreografisini Bedirhan Dehmen'in üstlendiği "Tevhid/Oneness"ta; Canberk Yıldız, Ekin Akbaş, Erdem Gündüz, Güneş Çağlar, Minou Bechtloff, Özlem Arıkan ve Özlem Kaya etkileyici danslarını sergiliyorlar.

İstanbul'da doğmuş ve büyümüş bir sanatçı olan Şule Ateş'in, köklerinin peşinde Erzincan'a yaptığı yolculukla başlayan "Tevhid/Oneness"; bir dünya metropolünde yaşayan bir sanatçının, geleneksel kültürel olgularla ne şekilde ilişkilenebileceğinin yanıtını arıyor. Yolculuğunu ve ailesinin yaşlı bireyleriyle yaptığı röportajları bir videoya dönüştüren sanatçı; Alevi inancının özünü, Alevi Dedeleri ve Bektaşi Babalarıyla yaptığı görüşmelerle anlamaya çalışıyor. "Tevhid/Oneness", bir başka deyişle; etnik kimlikleri ve kültürel kodları, egzotik ya da folklorik olmadan günümüz sanatı içinde ifade etmenin mümkün olup olmadığı, kentli bir birey olan sanatçının geleneksel değerlerini, sanatsal kimliği üzerinden ne kadar anlayıp içselleştirebileceği gibi soruların peşinde yapılan bir yolculuğun hikâyesi.

Bu arayışın hikâyesini ve çözümleme sürecini video, dans ve müzik disiplinleri üzerinden kurgulayarak bir esere dönüştüren "Tevhid/Oneness" adlı özel performans; 6 Kasım 2010, Cumartesi akşamı saat 20:30'da ENKA İbrahim Betil Oditoryumu'nda sanatseverlerle buluşacak.

Koltuk sayısının sınırlı ve yerlerin numarasız olması dolayısıyla, önceden rezervasyon yaptırılması gereken 22. ENKA Kültür Sanat Kış Etkinlikleri'ne ait biletler Biletix'ten temin edilebilir.

Dileyen katılımcılar, her etkinlik öncesi saat 19:00'da Taksim – AKM önünden kalkacak ücretsiz servis ile etkinlik merkezine ulaşabiliyorlar. Etkinlik bitiminde ise, ENKA İbrahim Betil Oditoryumu'ndan kalkacak servis, konukların Taksim – AKM'ye ulaşımını sağlıyor. Servisten yararlanabilmek için etkinliklerden en az iki gün önce ENKA ile bağlantıya geçerek rezervasyon yaptırılması yeterli.

Kaynak: Bültenler / Kültür Sanat

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title