Haberler

Tevfik İleri'yi Anma Programı

Tevfik İleri'yi anma programı-Milli Eğitim Bakanı Avcı: "Tevfik İleri'nin hayatını okumak, size Türkiye'yi okuma, Türkiye'yi bir kere daha derinden tanıma, derin milleti tanıma fırsatını verecektir" Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Tevfik İleri'nin hayatını okumanın Türkiye'yi bir kere daha derinden tanıma fırsatını vereceğini belirtti.

Tevfik İleri'yi anma programı-Milli Eğitim Bakanı Avcı: "Tevfik İleri'nin hayatını okumak, size Türkiye'yi okuma, Türkiye'yi bir kere daha derinden tanıma, derin milleti tanıma fırsatını verecektir" Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Tevfik İleri'nin hayatını okumanın Türkiye'yi bir kere daha derinden tanıma fırsatını vereceğini belirtti. Bakan Avcı, eski Milli Eğitim Bakanlarından Tevfik İleri'nin vefatının 53. yılında, ismini taşıyan Tevfik İleri Anadolu İmam Hatip Lisesinde düzenlenen "Anma Programı"na katıldı. Bakan Avcı, törendeki konuşmasına merhum Adnan Menderes, Fatin Rüştü Zorlu, Hasan Polatkan ve Tevfik İleri'ye Allah'tan rahmet dileyerek başladı.Tevfik İleri Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerine ve öğretmenlerine de İleri'ye gösterdikleri vefadan dolayı teşekkür eden Avcı, "İleri'nin evlatları olarak gösterdiğiniz vefanın tüm öğrencilerimize örnek olmasını diliyorum" ifadesini kullandı. İleri'nin hayatına, düşüncelerine, yazdıklarına bakıldığında, bir kız enstitüsünü ziyaretinde söylediği "karşımda bir vatan görüyorum" sözünün kendisine de çok yakıştığını ifade eden Avcı, şöyle konuştu: "İleri'ye baktığınız zaman vatanı, milleti görüyorsunuz. Bu vatanın, bu milletin yaşadıklarını, bu millete yaşatılanları, bu millet için çalışanları, bu millet için çalışanları engelleyenleri görüyorsunuz. Onun için Tevfik İleri'nin hayatını okumak ve onu bir sanatkarın kaleminden okumak, size Türkiye'yi okuma, Türkiye'yi bir kere daha derinden tanıma, derin milleti tanıma fırsatını verecektir. Onun için Sadık Yalsızuçanlar'ın kitabı Vefa Apartmanı'nı bir kere daha hepinizin dikkatine sunuyorum."Bakan Avcı, Tevfik İleri için Hatm-i Şerif okuyan ve bu sabah da kabri başında dua eden öğrencilere, öğretmenlere teşekkür etti.Tevfik İleri'yi Anma Programı'na, bir öğrencinin Kuran-ı Kerim okunmasıyla başlandı. Programda, Tevfik İleri Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri tarafından okunan 53 Hatm-i Şerif'in duası yapıldı. Liselerarası mektup yazma yarışmasında ödül alan bir öğrenci de satırlarında Tevfik İleri'ye de yer verdiği mektubunu okudu. Programa Bakan Avcı'nın yanı sıra Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Emin Karip, Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Erol Bozkurt, Tevfik İleri'nin oğlu Cahit İleri ve kızı Cahide İleri, bakanlık bürokratları, okul öğrencileri ve öğretmenleri katıldı. Bakan Avcı, programın sonunda basın mensuplarının yeni yılını kutladı. -

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 19 Nisan Cuma 2024? Survivor kim kazandı? 19 Nisan Cuma Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor CANLI izle! 19 Nisan Cuma TV8 Survivor HD izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title