Haberler

Tev Genel Müdürü Günay Açıklaması

Türk Eğitim Vakfı (TEV) Genel Müdürü Yıldız Günay, Türkiye'nin en köklü vakıflarından biri olan TEV'in bugüne kadar yurt içinde 223 bin 600, yurt dışında ise yüksek lisans için bin 665 burs imkanı sağladığını söyledi.

Günay, vakfın Eskişehir Şubesinin hizmete girmesi nedeniyle bir otelde düzenlenen töreninde yaptığı konuşmada, 48 yıldır Türkiye'nin aydınlık geleceği için eğitime destek veren ve Eskişehir'de 5 bin 192 öğrenciye burs desteği sağlayan TEV'in yeni şubesinin hayırlı olması temennisinde bulundu.

Yarım asra yakın zamandır yürüttüğü çalışmalarla Türkiye'nin eğitim alanında en köklü sivil toplum kuruluşu haline gelen TEV'in, kurulduğu günden bu yana 225 binin üzerinde öğrenciye burs desteği sağladığını ifade eden Günay, şunları söyledi:

"Üniversitelerin son yıllarda gerçekleştirdiği atılımlarla ülkemizin öğrenci şehri olarak anılmaya başlayan Eskişehir'de ise eğitim yolculuğunda maddi desteğe ihtiyaç duyan 5 bin 192 öğrenci, TEV'den aldığı burslarla eğitimine devam etti. 1697 yılında hayırsever iş adamı Vehbi Koç'un, 'Gençliğin yetişmesinde hizmet insanlık borcudur' felsefesi ile öncülük ettiği Türk Eğitim Vakfı, bugün ülkemizin dört bir yanında maddi imkansızlıklar sebebi ile eğitim hayatında sorun yaşayan gençlerimizin en önemli başvuru kaynağı haline geldi. Yarım asra yaklaşan çalışmalarımızda, hayırsever bağışçılarımızın desteği en büyük gücümüz oldu. Eğitimin birleştirici etkisine ve Türkiye'nin aydınlık yarınlarına inanan kıymetli bağışçılarımız TEV'in güvenilir çatısı altında bir araya geldi. Bu güne kadar 5 bin 192 öğrenci, Türk Eğitim Vakfından aldığı destek ile Eskişehir'de eğitim hayatına devam etmiştir. 2015- 2016 eğitim döneminde de 117 öğrencimiz Eskişehir üniversitelerinde eğitimlerine TEV bursu ile devam edecekler. Bugüne kadar Eskişehir doğumlu 4 bin 400'e yakın öğrencimiz de TEV bursu ile eğitimlerine devam ettiler. Bu öğrencilerimiz arasına 2015-2016 yılında 82 öğrencimiz daha katıldı."

Günay, başarılı öğrencilere burs veren, okul, öğrenci yurdu ve eğitim merkezleri açan, eğitim ve öğretim alanında çeşitli projeleri hayata geçirerek milli eğitime katkıda bulunan, Türkiye'nin en köklü vakıflarından TEV'in, bugüne kadar yurt içinde 223 bin 600, yurt dışında ise yüksek lisans için bin 665 kişiye burs imkanı sağladığını bildirdi.

Törene, Eskişehir Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, sanayici ve iş adamları, dernek gönüllülerinin yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Ömer Faruk Günay Eskişehir Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title