Haberler

Tev'den Gençlere "Üstün Başarı Bursu"

Türk Eğitim Vakfı (TEV) 2016-2017 eğitim öğretim yılında "Üstün Başarı Bursu"nu almaya hak kazanan 53 genci kamuoyuna tanıttı.

Türk Eğitim Vakfı (TEV) 2016-2017 eğitim öğretim yılında "Üstün Başarı Bursu"nu almaya hak kazanan 53 genci kamuoyuna tanıttı.

TEV'den yapılan açıklamaya göre, geleceğin liderleri olarak görülen üstün başarılı öğrencilerin desteklenmesi amacıyla hayata geçirilen "Üstün Başarı Bursu" için 3 bin 29 aday değerlendirildi.

Adaylar arasından seçilen 23 ilden 53 genç, "Üstün Başarı Bursu"nu almaya hak kazandı.

Türkiye'de verilen en yüksek miktarlı burs olma özelliğine sahip olduğu ve bursiyerlere ayda ortalama bin 120 lira eğitim desteği sağladığı belirtilen burstan, hayata geçirildiği 2007'den bu yana, 530 genç faydalandı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen TEV Yönetim Kurulu Başkanı Rona Yırcalı, gençlerin kendilerinin umutlarını temsil ettiğini belirterek, "Her birinin gelecekte başarılarıyla adlarından söz ettirecek liderler olacağına inanıyoruz. 'Üstün Başarı Bursu'nu kazanan gençlerimiz, öğrenimlerinin ardından ülkemizin seçkin kuruluşlarında önemli görevler üstlenecekler ve gurur kaynağımız olmaya devam edeceklerdir." ifadelerini kullandı.

TEV Genel Müdürü Yıldız Günay da bursu almaya hak kazanan gençlerle bireysel başarıları vasıtasıyla tanıştıklarını ve sonrasında hayallerini öğrendiklerini aktararak, gençlerin hayallerini gerçeğe dönüştürmek için güçlüklere rağmen nasıl mücadele ettiklerini gözlemlediklerini kaydetti.

Gençlerin her birinin değişik alanlarda başarılı olduğuna değinen Günay, bu çabaların TEV Üstün Başarı Bursu ile taçlandırıldığını belirtti.

"Üstün Başarı Bursu"

TEV Üstün Başarı Bursu'na, Lisans Yerleştirme Sınavı'nda ilgili puan türlerine göre ilk 5 bine girerek Hukuk, İdari Bilimler, Mühendislik, Sağlık Bilimleri, Sosyal Bilimler ve Temel Bilimler alanlarında öğrenim görmeye hak kazanan gençler başvuru yapabiliyor.

Ayrıca aynı koşulları sağlayan ve hazırlık sınıfından 1. ve 2. sınıfa geçen öğrenciler de bursa başvurabiliyor. Bu öğrencilerin başvuruda bulunabilmesi için hazırlık sınıfını başarıyla geçmesi, 1. sınıfı da en az 3,50 not ortalamasıyla tamamlamış olması gerekiyor.

Sanat alanında ise Piyano, Arp, Gitar, Yaylı Çalgılar, Üflemeli ve Vurmalı Çalgılar ile Plastik Sanatlar alanlarından 2. sınıfa geçmiş öğrenciler, burs için başvuru yapabiliyor.

Sanat bursiyerleri Devlet Konservatuvarı ve Güzel Sanatlar öğretim üyeleri ile konunun uzmanı ressamlar huzurunda gerçekleşen değerlendirme sonucunda seçiliyor.

Kaynak: AA / Güncel

Rona Yırcalı Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

TOKAT DEPREM HARİTASI 2024! Tokat deprem bölgesi mi? Tokat'ta fay hatları nereden, hangi ilçelerden geçiyor? Resmi Gazete bugün (19 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title