Haberler

Tev, Antalya'da Bağışçılarla Buluştu

Güncelleme:

Türk Eğitim Vakfı (TEV) Yönetim Kurulu Başkanı Rona Yırcalı, vakıf olarak yaklaşık 250 bin öğrenciye burs sağladıklarını belirtti.

Türk Eğitim Vakfı (TEV) Yönetim Kurulu Başkanı Rona Yırcalı, vakıf olarak yaklaşık 250 bin öğrenciye burs sağladıklarını belirterek "Başarılı ama maddi durumu iyi olmayan gençlerimizin geleceklerini inşa etmelerine yardımcı oluyoruz." dedi.

Antalya'da bir otelde düzenlenen programda, 50 yıldır başarılı ve maddi imkanları kısıtlı gençlere eğitim desteği veren TEV'in Antalyalı bağışçıları, vakıf yönetimi ve bursiyer öğrenciler bir araya geldi.

TEV Yönetim Kurulu Başkanı Yırcalı, burada yaptığı konuşmada, "50. Yıl Umut Ziyaretleri" kapsamında buluşma programı düzenlediklerini aktararak Türkiye'nin her tarafına yayılmış bir vakıf olduklarını söyledi.

İstanbul'da, yarım asır önce temelleri atılan bir vakıf olarak Türkiye'nin dört bir yanından başarılı ama maddi durumu iyi olmayan öğrencilere burs verdiklerini anlatan Yırcalı, ülke genelinde 11 şubeyle hizmet sunduklarını ifade etti.

Bütün şubelerde bağışçı ve burs alanlarla buluşma programı düzenleyeceklerine işaret eden Yırcalı, Antalya'da da 17 bağışçının eğitim yolculuğunda destek verdiğini dile getirdi.

Yeni bağışçıların artmasının önemli olduğuna işaret eden Yırcalı, "TEV olarak bir misyonumuz da küçük bağışçılığı özendirmek. Küçük bağışçıları ne kadar özendirebilirsek o kadar büyük işlere imza atabiliriz." diye konuştu.

TEV'in eğitime desteğinin yaygınlaşacağına dikkati çeken Yırcalı, daha çok kişinin kalbine dokunabilmek için çalıştıklarını vurguladı. Yırcalı, şunları kaydetti:

"TEV olarak bugüne kadar yaklaşık 250 bin öğrenciye burs imkanı sağladık. Başarılı ama maddi durumu iyi olmayan gençlerimizin geleceklerini inşa etmelerine yardımcı oluyoruz. Bu yıl burs için 50 bin müracaat oldu, 2 bin öğrenciye burs verebiliyoruz. Yurt dışında eğitimini sürdüren öğrencilere de burs imkanı sağlıyoruz. Daha fazla öğrenciye destek için çalışma yapıyoruz."

Kaynak: AA / Güncel

Rona Yırcalı Türkiye Antalya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title