Haberler

Tetkiklerini Yaptırmak İçin Kan Bağışlamak İsteyen Var"

Sakladığı özel durumuyla ilgili "acaba başımda bir sıkıntı var mı, bundan gelen bir hastalık var mı" gibi düşünenlerin, kendisine bu konuda daha farklı tetkik yapılacağını düşünerek Türk Kızılayı'na kan bağışında bulunmak istediği bildirildi Türk Kızılayı Samsun Şubesi Başkanı Keskin: "Bazen yanlış bilgi.

FATMA KALAY - Sakladığı özel durumuyla ilgili "acaba başımda bir sıkıntı var mı, bundan gelen bir hastalık var mı" gibi düşünenlerin, kendisine bu konuda daha farklı tetkik yapılacağını düşünerek Türk Kızılayı'na kan bağışında bulunmak istediği bildirildi.

Türk Kızılayı Samsun Şubesi Başkanı Mustafa Keskin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk Kızılayı'na bağışlanan her kanın güvenli olup olmadığıyla ilgili testlerden geçtiğini söyledi.

Yapılan testlerin insan için oldukça önemli olduğuna değinen Keskin, kan bağışında bulunmak isteyenlere ilk olarak bir form doldurduklarını bildirdi.

Formun doğru bilgilerle doldurulması gerektiğini dile getiren Keskin, "Bazen yanlış bilgi vererek bir insanın hayatına mal olabilir, belli şeyleri gizleyerek hakikaten cinayet işlemiş olabilirsiniz" dedi.

Yanıtlanan soruların kan bağışında bulunan kişi için önemli olduğunu ifade eden Keskin, şöyle konuştu:

"Doğru bilgi çok önemli. Çünkü bir güven esası var. Kan bağışını alan da ona güveniyor, bekleyen hasta da güveniyor. Dolayısıyla bu güveni sarsmayacak şekilde doğru bilgiler verilmeli. Kendisinden şüphe eden kişi bu şüphesini mutlaka oraya bildirmeli. Biz bölgemizde yaşamadık ama şu oluyor, kasıtlı olarak kendi tetkiklerini yaptırmak için yanlış bilgi verenler oluyor. Biz daha o insandan kan bağışı kabul etmiyoruz. Bölgemizde değil nerede olursa olsun, ister Hakkari'de yanıltıcı bir bilgi versin, ister Van'da, ister Balıkesir'de, ister Tekirdağ'da... Nerede bu yanıltıcı bilgiyi verirse versin o kişi Türkiye'nin hiçbir yerinde bir daha kan bağışında bulunamaz."

"Acaba hastalık kaptım mı korkusuyla kan bağışında bulunmak isteyen var"

"Kendisinin özel bir durumu olmuş olabilir. Sakladığı özel durumuyla ilgili 'acaba başımda bir sıkıntı var mı, bundan gelen bir hastalık var mı' gibi düşüncelerden dolayı, kendisine bu konuda daha farklı tetkik yapılacağını düşünerek bize bağışta bulunmak istiyor" ifadelerini kullanan Keskin, şunları kaydetti:

"Bizim tarafımızdan reddediliyor ve kayıtlara geçiyor. Dünyanın neresine giderse gitsin bir daha hiçbir yerde Türk Kızılayı'na kan bağışında bulunamaz. Bu türde çok vaka yok ama bunu yapacak olanları da uyarıyorum. İstese de kan bağışında bulunamazlar. Telafisi mümkün olmayan zararlar, tehlikeler doğurabilir. Hem kendi hayatı açısından hem başkasının hayatı açısından olumsuzluklar yaşanabilir. Dolayısıyla doğru bilgi çok önemli." - Samsun

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Keskin Türk Kızılayı Samsun Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title