Haberler

Teşvikte Bölgesel Rekabet

Bu yılın Ocak-Haziran döneminde 15 teşvikli yatırımın gerçekleştirildiği Erzurum’un yatırım payı, KUDAKA İstatistik Bölgesi’nde yüzde 68.1, Kuzeydoğu Anadolu istatistik Bölgesi’nde yüzde 32, Doğu Anadolu Bölgesi’nde ise yüzde 10 olarak kaydedildi.

Bu yılın Ocak-Haziran döneminde 15 teşvikli yatırımın gerçekleştirildiği Erzurum'un yatırım payı, KUDAKA İstatistik Bölgesi'nde yüzde 68.1, Kuzeydoğu Anadolu istatistik Bölgesi'nde yüzde 32, Doğu Anadolu Bölgesi'nde ise yüzde 10 olarak kaydedildi. Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki üç büyük şehirde teşvikli yatırım sayısı 58'e ulaştı.

DOSİAD ANALİZLERİ

Ekonomi Bakanlığı Haziran ayı Teşvik Bülteni üzerinden DOSİAD Analiz Merkezi'nce kaydedilen analizlerde, 2015'in Ocak-Haziran ayları arasında Erzurum'da 15, KUDAKA İstatistik Bölgesi'nde 26, Kuzeydoğu Anadolu Bölgesi'nde 47, Doğu Anadolu Bölgesi'nde ise 150 yatırımın teşvik belgesi aldığı belirtildi. Dönemde tek yabancı menşeyli yatırım KUDAKA Bölgesi'nde Erzincan ilinde gerçekleştirildi.

KUTADA İSTATİSTİK BÖLGESİ

DOSİAD Araştırma Merkezi analizlerine göre, Erzurum, Erzincan ve Bayburt illerinin yer aldığı KUDAKA istatistik Bölgesi'nde 26 yatırım teşvik kapsamına alındı. Teşvikli yatırımlar için 1.5 milyar TL harcama öngörüldü. KUDAKA Bölgesi'ndeki teşvikli yatırımlarda istihdam edilecek personel sayısı ise 745 olarak bildirildi.

KUZEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ

Erzurum ile Birlikte Erzincan, Bayburt, Ağrı, Kars, Ardahan ve Iğdır'ın bulunduğu Kuzeydoğu Anadolu İstatistik Bölgesi'nde 6 ayda 47 yatırım teşvik kapsamına girdi. Yatırımlar için yapılan harcama tutarı 1.6 milyar TL'ye ulaştı. Kuzeydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki Teşvikli yatırımlarda istihdam edilecek kişi sayısı bin 163 kişi olarak açıklandı

DOĞU ANADOLU BÖLGESİ

Ekonomi Bakanlığı verileri üzerinden yapılan değerlendirmeye göre, Doğu Anadolu Bölgesi'nde 6 ayda 150 yatırım teşvik belgesine kavuştu. 2.2 milyar TL tutarında harcamanın kaydedildiği teşvikli yatırımların istihdam hacmi ise 4 bin 159 kişi olarak öngörüldü. Doğu Anadolu Bölgesi'nde en çok sayıda teşvikli yatırıma sahip iller, Malatya, Van ve Erzurum oldu.

BÖLGE İLLERİ YATIRIM DAĞILIMI

6 aylık süreçte Doğu Anadolu Bölgesi illeri olan Malatya'da 23, Van'da 20, Erzurum'da 15, Bitlis ve Elazığ'da 14, Bingöl'de 11, Muş ve Ağrı'da 10, Erzincan ve Kars'ta 8, Tunceli'de 6, Hakkari'de 5, Iğdır'da ise 3 yatırım teşvik belgesi aldı. Dönemde teşvikli yatırımlar için en yüksek harcama Erzincan'da yapılırken, teşvikli yatırım kapsamında istihdam hacminin en yüksek olduğu il bin 48 kişiyle Bitlis ili olarak bildirildi. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Doğu Anadolu Bölgesi Ekonomi Bakanlığı Erzincan Erzurum Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title