Haberler

Teşvik, "Beyaz Altın" Üreticisini Heyecanlandırdı

Türkiye'deki pamuk üretiminin yüzde 42'sinin karşılandığı Şanlıurfa'da çiftçiler, bu sektöre yönelik özel teşvik çalışmasını memnuniyetle karşıladı.

EŞBER AYAYDIN - Türkiye'deki pamuk üretiminin yüzde 42'sinin karşılandığı Şanlıurfa'da çiftçiler, bu sektöre yönelik özel teşvik çalışmasını memnuniyetle karşıladı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Ankara'da katıldığı "Tarım Bilgi Sistemleri" toplantısında, pamuk üretiminin teşvikiyle ilgili açıklamaları, bölge çiftçisini heyecanlandırdı.

Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tarıma verilen destekten dolayı hükümete teşekkür etti.

Çiftçilere yönelik çalışmaların üretime ve ülke ekonomisine olumlu yansıyacağını belirten Eyyüpoğlu, kırmızı mercimek, nohut ve kuru fasulyeye verilen prim desteğinin ardından pamuk üreticisinin de unutulmamasının kendilerini memnun ettiğini söyledi.

Teşvik çalışmanın pamuk piyasasını canlandıracağını aktaran Eyyüpoğlu, şöyle devam etti:

"Pamuk, dünya ve ülke ekonomisi için önemli bir konuma sahip. Çalışmanın gerekli olduğuna inanıyoruz. O yüzden son 3 yıldır uygulanan fiyat politikalarının tekrar gözden geçirilmesi lazım. Pamuk üretiminin artırılması için alınan teşvik kararının yanında çiftçilere yönelik desteklemenin artırılması gerekiyor. Mazot, gübre ve tohum desteğinin artırılması çiftçiye rahat bir nefes aldıracaktır. Pamuk üreticisinin ayakta kalabilmesi için pamuk desteğinin en az 750 kuruş olması gerekiyor."

"Çıkacak sonucu umutla bekliyoruz"

Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) Şanlıurfa Şube Başkanı Ali Rıza Öztürkmen de GAP Projesi sayesinde ekim alanları her geçen yıl artan pamuğun, lifiyle tekstil, çiğidiyle yağ sanayisine, küspesiyle de hayvancılık sektörüne ciddi oranda ham madde sağladığını söyledi.

Yörede "beyaz altın" olarak da nitelendirilen pamuğun, sağladığı avantajla Türkiye'nin dünyada "tekstil devi" olması yolunda katkı sunduğunu ifade eden Öztürkmen, şöyle konuştu:

"Ülkemizdeki pamuk üretiminin yüzde 42'si Şanlıurfa'da gerçekleştiriliyor. Pamuk üretiminde dünyada 7'nci tüketiminde ise 3'üncü sıradayız. Bölgede yılda yaklaşık 600 bin ton civarında kütlü pamuk üretiliyor. Bu da yıllara göre değişiklik gösterebiliyor. Çiftçilerimizin girdi maliyetleri fazla. Teşvikle, pamuğun üretim alanı ve kalitesinde artış yaşanacağına inanıyorum."

Çiftçilerden Hasan Ayaz ise yaklaşık 400 dönüm alanda pamuk üretimi yaptığını, üretimde girdi maliyetlerinin yüksek olduğunu belirtti.

Pamuk üretiminin teşviki için yapılan çalışmaların kendilerini mutlu ettiğini ifade eden Ayaz, çıkacak sonucu umutla beklediklerini kaydetti.

Kaynak: AA / Yerel

Ahmet Davutoğlu Şanlıurfa Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title