Haberler

    Teşvik Başvuruları Başladı

    Milli Eğitim Bakanlığı'nın özel okul öğrencilerine vereceği eğitim öğretim desteği için başvurular bugün başladı.

    Milli Eğitim Bakanlığı'nın özel okul öğrencilerine vereceği eğitim öğretim desteği için başvurular bugün başladı. Öğrenciler, 2 Eylül'e kadar kayıtlı oldukları devlet veya özel okullardan müracaatlarını yapabilecek. Bakanlığın 340 bin öğrenciye vereceği teşvikle ilgili 'Eğitim Öğretim Desteği Başvuru ve Yerleştirme e-Kılavuzu'na göre, okul öncesi öğrencilerine 2 bin 860, ilkokuldakilere 3 bin 440, ortaokul ve lisedekilere 4 bin, temel lisedekilere ise 3 bin 440 lira destek verilecek. Başvuru sonuçları 5 Eylül'de ilan edilecek.

    Destek almak isteyen özel okullar ise MEBBİS üzerinden başvuru yapabilecek. Destek kapsamına alınan özel okulların listesi, başvuru takvimi içerisinde haftalık olarak Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü'nün internet sayfasında duyurulacak.

    Teşvike hak kazanan öğrenciler, özel okul tercihlerini 6-19 Eylül'de yapacak. Yerleştirme sonuçları 20 Eylül'de açıklanacak. Öğrencilerin, yerleştiği özel okula nakil ve kayıt tarihleri ise 21-26 Eylül olarak açıklandı.

    EK YERLEŞTİRME 27 EYLÜL'DE

    Boş kontenjanlar için aynı tercihler üzerinden 27 Eylül'de ek yerleştirme yapılacak. Ek yerleştirme kayıtları 27-30 Eylül'de olacak.

    2016-2017 eğitim yılında özel okullarda öğrenim gören ve görecek 75 bin öğrenciye ilk defa eğitim desteği verilecek. Daha önceki yıllarda teşvik almaya hak kazananlarla birlikte toplam 340 bin öğrenci teşvikten faydalanmış olacak.

    Her sınıf seviyesine

    yüzde 25 kontenjan Bakanlığın yayınladığı 'Eğitim ve Öğretim Desteği Başvuru  ve Yerleştirme e-Kılavuzu'nda teşviklerle ilgili bazı değişiklikler yapıldığı dikkat çekti. Buna göre, geçen yıl alt sınıflardaki öğrencilere daha çok teşvik  kontenjanı veriliyordu, bu sene sınıf seviyelerinin her birine okulun destek kontenjanının yüzde 25'i kadar öğrenci yerleştirilecek. Her sınıf seviyesinde başvuran öğrencilerin eşit şansı olacak. Eğitimci Hatice Yılmaz, şu açıklamayı yaptı:

    "Bu durumda her sınıf seviyesinde başvuru yapan öğrencilerin eşit şansı olacak. Geçen yıl başvuruda bulunup da teşvik alamayan öğrenciler bu sene başvuru yaptıklarında daha şanslı olacak. Ancak bu yıl teşvik verilecek öğrenci sayısı azaldığından veliler fazla ümitlenmesin. Geçen yıl birinci, beşinci ve dokuzuncu sınıflara ağırlıklı teşvik çıktığını düşünerek özel okula kayıt yaptıranların velilerinin kararlarını bir kere daha gözden geçirmesi gerekiyor."

    Kaynak: Hürriyet / Güncel

    Eylül Politika Güncel Haberler

    Bakmadan Geçme

    ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title