Haberler

Tesob Başkanlar Kurulu Toplantısı

Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (Tesob) Başkanı Halil İbrahim Kalfaoğlu, Devlete Vergi Ödeyen Esnafla Haksız Rekabet Ortamı Oluşturan İşportacılığın Mutlaka Önüne Geçilmesi Gerektiğini Söyledi.

Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (TESOB) Başkanı Halil İbrahim Kalfaoğlu, Devlete vergi ödeyen esnafla haksız rekabet ortamı oluşturan işportacılığın mutlaka önüne geçilmesi gerektiğini söyledi.

İl genelindeki oda temsilcilerinin katıldığı TESOB Başkanlar Kurulu Toplantısı bugün Esnaf Sarayı’nda yapıldı. Toplantıda konuşan Kalfaoğlu, esnaf ve snatkarın kronikleşmiş sorunları bulunduğunu ve bunların bugün de devam ettiğini kaydetti. Esnaf ve sanatkarın rejimin teminatı olduğunu savunan Kalfaoğlu, “Esnaf ve sanatkarımız Devletin kapısını çalarak iş istemeyen, kendi işini yaparak istihdama katkıda bulunan esnaf ve sanatkarımız bugün üzülerek görüyoruz ki ekonomik açıdan birçok mağduriyetlerle karşı karşıya bulunuyor. Bu mağduriyetlerin bir an evvel giderilmesini istiyoruz” dedi.

Esnaf ve sanatkarı olumsuz etkileyen en önemli problemlerden birinin de işportacılık olduğunu dile getiren Kalfaoğlu, Trabzon’da işportacılık sorununun giderek büyüdüğünü söyledi. Valilik, belediye ve emniyet güçlerinin bu konuda topu birbirlerine attığını ve bu durumun da sorunun çözülmesini zorlaştırdığını belirten Kalfaoğlu, işportacıların, Devlete vergi veren esnaf ve sanatkarla haksız rekabete giriştiğini ve esnaf ve sanatkarın mağdur olduğunu ifade etti.

Yapılan konuşmaların ardından TESOB Başkanlar Kurulu toplantısına geçildi.

(EK-MU-Y)

29.09.2007 17:33 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title