Haberler

PKK, Teslim Olmak İsteyen Teröristlere Ateş Açtı

Güncelleme:

Genelkurmay Başkanlığı, teslim olmak isteyen teröristlere bölücü terör örgütü tarafından ateş açıldığını açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Hakkari Çukurca'da bölücü terör örgütü mensubu iki teröristin teslim olmak maksadıyla sınırın Irak tarafından, 2'nci Hudut Tugay Komutanlığı Serbest Üs Bölgesine doğru yaklaştıkları esnada, bölücü terör örgütü mensubu beş teröristin teslim olmaya gelen iki teröristi takip ederek ateş ettikleri belirtilerek Hakkari Çukurca Karlısırt Yakın Emniyet Üs Bölgesinden yapılan gözetlemede tespit edildiği kaydedildi.

ANINDA KARŞILIK VERİLDİ

Söz konusu bölücü terör örgütü mensubunun beş terörist, Kobra araçlarının megafonu ile ikaz edildiği vurgulanarak şöyle denildi: "Terörist ateşlerinin devam etmesi üzerine, Karlısırt Yakın Emniyet Üs Bölgesi ve Serbest Üs Bölgesinde bulunan unsurlarımız tarafından anında karşılık verilmiş ve terörist atışları kesilmiştir.

Yapılan atışlar neticesinde, teslim olmaya gelen Bölücü Terör Örgütü mensubu iki teröristten birisi, aynı gün saat 14.00 sularında, silahsız ve teçhizatsız olarak teslim olmuştur.

Terörist, Çukurca Cumhuriyet Savcılığının talimatı ile İlçe Jandarma komutanlığına teslim edilmiş olup, adli tahkikata devam edilmektedir."

HAVAN ATIŞI YAPILDI

Hakkari Çukurca Çayırlı Üs Bölgesinde bulunan radar ile, Hakkari Çukurca Serbest Üs Bölgesinde meydana gelen teslim olma olayı ile eş zamanlı olarak, Irak topraklarından, bir atım havan atışı yapıldığı ve yurt içindeki Marik Dağı bölgesine düştüğünün tespit edildiği ifade edilerek açılan havan atışına, Işıklı, Çayırlı ve Kavuşak Üs Bölgelerinde bulunan, unsurlarımız tarafından anında karşılık verildiği bildirildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Genelkurmay Başkanlığı Hakkari Çukurca Irak Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (30)

İDİLLİ KÜRT:

Terör örgütüne girdin mi çıkış yoktur. Kürdüm ama, PKK''lı değilim. PKK''ya lanet ederim.

56
11
yanıtYanıtla
İDİLLİ KÜRTidilli@hotmail.com:

Türklerle Kürtlerin arasını açanlar bir sözde Kürt davası güden PKK''dır, bir de Pir adlı sözde Türkün yazdığı dışlayıcı tavırdır. Bunların iki tarafı da ülke ve millet için kangrendir.

yanıt0
yanıt0
ahmetaliko1@yahoo.com:

Kürtler 2. sınıf falan değil, hepimiz insanız.2 . sınıf davranan o şekilde yaşayanlar 2. sınfıtır, önce kendinize abakacaksınız, İzmire gelip aaa ne güzel hayat ortam diyip kendini geliştirceğine hala alıştığın hayatı yaşarsan tabiii mutlu olamazsın.Birde 2. sınıfın köpeklik durumu var, PİR gibi olanlar köpek olduklarından kafada basmaz, pkk lı vatan hainide denir bu köpeklere, bunların tedavisi yoktur, aşşağılık kompleksli bu vatan hainlerini vurursun geçersin...

yanıt0
yanıt0
erkanhaytrool@hotmail.com:

EYVALLAH KARDEŞ ZATEN TÜRKLERDE KÜRTLERİ DEĞİL YADA PKK YANDAŞLARINI SEVEMEZ...MALESEF BARIŞ SÜRECİ İÇİN YANLIŞ TOPLULUK SEÇİLMİŞ DURUMDA BUNLARLA BARIŞ FALAN OLMAZ

yanıt0
yanıt0
kürdün sesi:

Lanet olsun pkk ya

54
11
yanıtYanıtla
Amed:

PKK teslim olmaz, teslim ettirmez. Teslim olmak isteyeni öldürür.

17
27
yanıtYanıtla
korkusuz korkak:

itlerden kurtulus yok

31
10
yanıtYanıtla
tek cözümjssjsn@hotmail.com:

Kurtulus onalarin dilini konusmak, en iyi pkk li ölü pkk lidir, ister parti baskani ister dagdaki it

yanıt0
yanıt0
Faili Devlet:

30 yıldır böyle yalan haber yapıyorsunuz utanmıyorsunuz. Tamam millet koyun biraz daha nabız yoklaması yapın. Dağda ölen Gerillanın ve Askerde ölen Askerin Faili Devlettir...

14
23
yanıtYanıtla
azizazizberbero@gmail.com:

Tarih boyunca tüm ölümlerin müsebbibi senin gibi aklı az, çazgırdısı çok olanlardır. Devlet devlettir ve ilk işi güvenlik sağlamaktır. Eşkıyalığa izin vermemektir. Kendi pisliğinizi temizlemeden, devlete dibin kara demeyin boşuna, bu numara geçmez akçedir bu illerde...

yanıt0
yanıt0
Tüm 30 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title